kulakeşitleme

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında tayfun emlak tarafından paylaşıldı.

1. tayfun emlak

tayfun emlak tayfun cengizoğlu

arkadaşlar kulak eşitleme sorunumu hala yaşıyorum.daha öncede yaz bittik den sonra bu konuyla alakalı sorum olmuştu sürekli okuduğum bu sitede almış olduğum bilgilerle bu sıkıntıyı aşabileceğimi sanıyordum.ama 5 aylık bir süreden sonra ilk defa 28.03.2010 tarihinde denize girdim çok hevesle girdiğim halde hüsrana uğradım çünkü 3 metrede bile kulak eşitlemesini birçok kez denememe rağmen sağlayamadım.bunun neticesi, 5 aylık bir aradan sonra ilk dalışlamı alakalıdır yoksa kulakla alakalı bir sıkıntımıdır dışarda kulak ağrım olmuyor ama iki saata yakın dalış yaptım üç metrenin altına dalmak istediğimde aşırı ağrıyla karşılaştım tecrübeli arkadaşlarımızdan beni aydınlatmalarını rica ediyorum.

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben kulak eşitlerken en basit şekilde burnumu tutup kontrollü şekilde ciğerlerimdeki havayla burnuma baskı yaparak eşitliyorum. Yani burnunuzu temizlermiş gibi yapacaksınız, tek farkı havayı daha kontrollü olarak burnunuza yönlendireceksiniz ,burnunuzdan çıkamayan hava östaki borusu vasıtasıyla kulak boşluğuna baskı yaparak çöken kulak zarlarınızı düzeltecektir.

Bu şekilde deneyip sonuç alamadıysanız ,orta kulak ile nefes borusu arasında irtibatı sağlayan östaki borusunda herhangi bir tıkanma da kulak eşitleyememe sorununa neden olabilir. Bir KBB uzmanına görünmeniz faydalı olabilir.

3. afacan

afacan engin aksakal

En İyi Avı:
    Yeni geldim daha Siftah yok
    mrb

Burnunu kapatıp o havayı burnundan vermeye çalışınca zaten önlemini alıyosun.Birde yanında KULAK TIKACI denilen aparatı eczanelerden temin edersen sorunun ortadan kalkmış olur kanısındayım.

4. erdem271

erdem271 Erdem

Kulak tıkacı takıp dalarsan hayatın boyunca yapacağın en büyük hatayı yaparsın.. Basınçtan kulağının dibine kaçar , sudan çıkınca doğru ameliyat masasına koşarsın..

5. tayfun emlak

tayfun emlak tayfun cengizoğlu

arkadaşlar göndermiş olduğunuz cevapları okudum teşekkür ediyorum ancak burunu sıkarak yapmış olduğum hareketi doğru olarak yaptığıma eminim buna rağmen eşitlemeyi yapamadığıma göre beş aylık aradan sonra dalış eksikliğininden kaynaklı olabilirmi yoksa bir doktoramı görünmem gerekir

6. erdem271

erdem271 Erdem

Tek yıldızlı scubacıyım , kulak eşitleme yüzünden sol kulağımdan oluyordum , 6 ay tedavi gördüm . Scubayı bıraktım . Doktora görün , kalıcı sağırlık tehlikesi var...

7. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Kulak eşitlerken benim de eşitleyememe değilde farklı eşitlenme sorunu var. Sol kulağım sağa göre daha fazla baskı alıyor. Sağ kulağım da eşitlensin diye devam etsem sol kulak zarım patlar herhalde. Ben de sol eşitlendiğinde sol kulağımı da tıkayıp arkasından sağı eşitliyorum. Kontrollü yaptığınız takdirde riski yok.
    Sizdeki sorun daha öncede anlattığım gibi östaki borusuyla ilgili olabilir. Bu yüzden KBB uzmanına görünmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

8. bulo27

bulo27 Bülent Durakoğlu

Selamlar,
    Bu söylediğiniz çok önemli bir sorun değil. Yapılması gereken şu, Eğer o gün eşitleyemiyorsanız hiç ısrarcı olmadan sudan çıkmanız şart. Ertesi gün büyük ihtimalle eşitleyebileceksiniz. Bu sorunun uzun zaman suya girmemekle de alakası yoktur. Sanırım kanallarda bir tıkanma söz konusu olabilir.

Eşitlerken ciğerlerinizdeki havayı değilde, küçük dilinizle ciğerlere giden hava yolunu kesip ağzınızda kalan havayı, dilinizle yukarı doğru sıkıştırarak buruna yönlendirirseniz daha kontrollu (kulak zarını zedelemeden) bir şekilde eşitleyebilirsiniz. Bu şekilde çok değerli olan ciğerlerimizdeki havayı harcamadan eşitleme yapabilirsiniz.

9. canbuyukarda

canbuyukarda Can Buyukarda

Favori Kamış:
    Zıpkın ve yeni yeni Olta
    Yapılan en büyük hatalardan biri kesinlikle o spor dalıyla ilgili gerekli eğitimi almadan bu ve benzeri internet sitelerinden kulaktan dolma bilgileri alıp uygulamaktır. Yaptığınız sporun lütfen çok ciddi eğitim gerektiren sporlardan biri olduğunu unutmayınız. Vücüdunuzda oluşabilecek kalıcı hasarların yanı sıra canınızla bile bunun bedelini ödeyebilirsiniz. 1 metre yada 40 metre hiç farketmez.

Sorununuza gelince; en kısa sürede bulunduğunuz şehirdeki uzman bir KBB doktoruna yada sadece dalışa bağlı rahatsızlıklarda uzmanlaşmış ilgili sağılık kuruluşlarının ilgili bölümlerine başvurunuz. Problem birçok noktadan kaynaklanabildiği gibi doğru eşitleme metodunu uygulamamaktanda kaynakanıyor olabilir. Zira 10'a yakın kulak eşitleme metodu vardır ve sizin uygulamaya çalıştığınız artık kullnılmayan ve en tehlikeli metoddur. Kontrollerinizin ardından kesinlikle serbest dalış eğitimi veren bir kuruma başvurun ve gerekli eğitiminizi alın.

Zıpkınla sualtıavcılığında dünyadaki en fazla ölüm oranı Türkiye'dedir. Bu oran bu işle uğraşan kişi sayısı bakımından bizden kat ve kat fazla olan İtalya, İstanya, Portekiz, Yunanistan vb. gibi ülkelerin oranından kat ve kat fazladır. Sebebi ise bu sporun bilinçsiz bir şekilde yapılması yatar. Son yıllarda internetin günlük yaşamımıza girmesi ile sualtı avcılığı ile ilgili sitelerin kurulması, sağdan soldan derlenen yarı doğru yarı yanlış bilgilerin buralarda yayınlanması, bu sporu yapmak isteyenlerin sayıca artması ve sonrada kalkıp kulaktan dolma bu bilgileri uygulamaya çalışmamızın bir sonucudur şu anki durum.

Dünyaca tanınan serbest dalışçımız Yasemin Dalkılıç bir çok sporla uğraşan ve birçok spor dalınada ilgi duyan bir sporcumuzdur ve benimde çok sevdiğim bir sözü vardır.

"Hangi spor dalı ile amatörce bile olsa ilgilenirsem ilgileneyim, muhakkak gidip onun eğitimini alırım"

Bu işin şakası yoktur. Kendinizi düşünmüyorsanız bile sevenlerinizi ve onlara miras bırakacağınız o acıyı düşünün.