kuleliye hiç gitmemiş biri olarak bana kulelinin neresinde nası bi takımla tahmini olarak ne zamanlarda vs avlanmamı tavsiye edersiniz? hiç gitmedim derinliği nedir nasıl ve hangi balıklar alınır hiç bilmiyorum ve kafama koydum gidicem ama yardımada ihtiyacım var =/
şu sıra kulelide pek ballık yok gümüş balığı dışında. gümüş balığını 7 metrelik makinasız kamışlarla yakalıyorlar gümüş çaparisi ile. onun dıışında normalde nisan sonu mayıs ayı gibi çinekop ve sarıkanat yapardı rapalayla. yine bu aylarda istavrit çıkar. genelde kurşun olarak min. 100 gr kurşun kullanırlar fakat yaz aylarında sardalya yaptığı zaman 50 gr kurşun yeterli olur. kayalıkların üstünden min. 125 gr. diğer tarafta 100 gr kurşun yeterli. ayrıca temmuz ve ağustosta izmarit yapar. kulelinin o deli gibi balık yaptığı günlerini çok özlüyorum
engin abi dediğim gibi hiç gitmedim o tarafa düz rahat aç çek yapabiliceğim bi mevki söylersen daha mesut bi kardeşin olucak
Bende kuleli de ilk deneyimimi 2 hafta önce yaptım. 2 kilo falan istavrit gümüş karışık balık aldım. sana diyebileceğim kayalıkların oldugu taraf akıntılı ordan atmadım. iskele şeklindeki ufak çıkıntıdan attım.. mümkün olduğunc ileri at... 100 gr yeterli.. ve kurşun dibe oturana kadar bekle.. yani indikçe sal misinayı. indikçe sal.. sonra yavas yavas sar.. sert çekme kamışın ucunu.. bu şekilde 2 saatte bi kilo falan istavrit alırsın diye düşünüyorum... balık dibe yakın duruyor sanırım.. kıyıda sadece gümüş var ama bana keyif vermiyor.. diğer balıklar için sanırım daha erken.. istavrit için bu dediğimi yapabilirsin rocky.. rast gele..
kuleli genelde yoğundur ve rapala atmak zor oluyor. Genelde rapalayı kayalık bir bölge var oradan atıyorlar. Tam askeri okulun karşısı düzlük ama dar bir alan. Oltayı atarken arkadan geçen arabaları kollamak gerek. Kuleliye gelmeden hemen önce bir park var orası da ufak en fazla 5 oltacı durur. Avrupa yakasının kıyı şeridi daha geniş. Anadolu yakasında yalılar genelde denize sıfır olduğundan çok geniş sahili yok. Kuleliye gidersen eğer ne demek istediğimi anlarsın. Baktın pek tadı yok bir durak ileride vaniköy parkı var orada rahat olta atabilirsin.