Trabucco misinaları yeni aldım.SurfCast kırmızı renkte D.A.M marka surf makinamda kullanmak üzere aldım.0.35'lik.300 mt fiyatı 30 YTL.Xp-Line All Round(o.45) 300 mt Makinalarda kullanıyorum.Hem tuzlu suya hem de tatlı suya uygun olduğu için aldım.Oscan Kevlon İnvisiline(0.20-0.28),Remington(0.40) ve Remixon Excelent(0.35)'i beden ve kösteklerde kullanıyorum.Chorome ilk aldığım misina.3 yıl önce.Yeşil renkli 0.40'lik.Beğenmedim.Çok sert.Kullanmıyorum.Remixon Symbat(0.30)niçin aldım bilmiyorum.Bir arkadaşa veririm.Sufix Xl Strong bobin misinalar 0.25 ve 0.40'lık.Balıkmarketim.com'dan Sufix Xl Strong 0.35'lik misina siparişi vermiştim.Onlar bana 0.40'lık göndermişlerdi.Bende kabul etmeyince onları bana hediye edip yerine Viking misiana göndermişler.2 tane 1000 mt 0.35'lik bobin.İçlerinde en beğendiğim misina Remington.200 mt makaralar halinde satılıyor.Edirne'de şimdi bulamıyorum.İnternettede yok.Hem tuzlu su hemde tatlı su performansı çok iyi.Çekerleri de iyi.Makina için birebir.
Saros Körfezi,Süloğlu Barajı,Lalapaşa Göleti,Sülecik Göleti.Balık olarak bahtımıza ne çıkarsa.Amacımız büyük bir trofe.Onun için en iyi malzemeyi bulmaya çalışıyorum.
Benzer bir soruyu banada sormuştun.. Balık deyince bazılarının av çeşidi ve yöntemleri çok farklı olduğundan farklı çap ve özelliklerdeki misinalara gereksinim duyarlar..Mesela bende 0,10 ile 0,45 arasında farklı çaplarda ve özelliklerde en az 8-10 bin metre misina var..sadece bu sene balza olarak 2500 metre kullanıldı.. İğne çeşidi olarakda durum aynı..farklı marka,model ve boylarda en az 3 bin iğne şu anda iğne kutumdadır.
Çeşitlilik bence balık avındaki en önemli etken.Tatlı suda yayın ve iri sazanlar için çekeri yüksek kalın misina kullanırken,denizde kıyı balıkçılığında düşük görünürlü ince misina(çekeri iyi) kullanmak gerekebilir.Bazen misina renkleri bile av için önemli etken olabilir.
bende tam tersine. minimum malzemenin avlanma zevkini artırdığını düşünüyorum. mesela makinama 0.28 Asso ultra sarıyorum. takımlarıda 0.22 double strength le yapıyorum. bu malzemeyi 3-3.5 kiloluk toriklere kadar bu sistemde kullanıyorum. barbun vs. için 0.18 dicovery kullanıyorum. ince takım bukadar. sırtı işinde de 0.60 suffix xl strong kullanıyorum. sonuçta çok çeşitli malzemenin içinde boğulup takım hazırlamak için çantaya bakıp durmaktan ise balık avlamaya yoğunlaşıyorum. sonuçta hedef balığın koparamayacağı bir misina olmadığına göre mesele hedefe göre ince sayılacak takımı kullanarak balığı çekmek. bu balık yakalama zevkini en üst noktaya çıkaran şey. öbürü halat çekme yarışmasına benziyor. ya da kuyudan kova çekmeye zorluyor ama koparma şansı olmuyor. bu da bence balık avlamanın zevkini yok ediyor. yani ince takımla trofe avı arasında kalan 0.30 -0.55 arasındaki misinalar çantaya konması gerekmeyen şeyler. onun için aynı soruyu soruyorum. çünkü 0.22 lik misinanın pek çoğununa göre trofe denecek balıkları nasıl yorduğunu ve kıyıya aldığını biliyorum.
Ozan Bey balık avında yeni yeni birşeyler öğreniyorum desem yeridir.Bu forum sayesinde birçok bilgiyi öğrendim.Bunları da arkadaşların paylaşımlarına borçluyum.Fotolu paylaşımları sevdiğim için ben de elimden geldiğince katkıda bulunmaya çalışıyorum.Görsel bilgilerin metinlerden daha fazla öğretici olduğunu tartışmaya gerek yok heralde.Ben hem tatlı suda hem de tuzlu suda avlanmaya çalışıyorum.Bu ister istemez malzeme çeşitliliğine sebep oluyor.Makina alırken yedek kafalı olmasına dikkat ederim.Gideceğim ava göre kafayı değiştiriyorum.
030 ve üzeri gerksiz demek benim tecrübelerim dahilinde biraz zor..Bu sene minekop avında 030 luk misina kullanıp kıyıya balık alabilen 1 kişi bile olmadı..Ben dahil..Ama yine konu makineyi kamışı,kalamayı kullanmaya gelecek eminim..Kalamayı, makineyi,kamışı çok çok iyi kullanan biri olarak eğer marmarada taş içinde avlanıyorsan 030 ile 2kg üzeri balığı almak pek imkan dahili değil..Taşlar,midyeler anında kopartır..Yani açıklamak istediğim bazı özel durumların olduğu ve 028 lik misina ile kumdan alınabilecek balığın 040 ile %80 alınamama durumu..Geçen yılda bu senede bandırmada oltaya takılan minekopu kıyıya alma yüzdesi en yüksek kişi bendim diyebilirim..ortalama 10 balıktan 5 tanesi alındı..Kullanılan misina 041 likti ve buna rağmen boşluk verdiğiniz anda midye ve taşlara sürten misinalar koptu..5kg bir balığıda asılarak 028 ile almak mümkün değildi,.. Ama olay tekne yada düz kumsal ise 026 ilede bu balıklar alınır..ama bizim gibi araba,kamyon büyüklüğünde midye kaplı taşların içinde avlanıyorsan 045 misinan olmalı yoksa balığı almak imkansızlaşır.Alırım diyene inanmam ama helal olsun derim..Yılda 4-5 bin metre misina harcama sebebimizde böylece açıklanmış oldu..genellikle bir misina en çok 2 bilemedin 3 av kullanılır.Her avda ortalama 20-30 arası kurşun ve 1 kutu iğne koparak biter.. .Ama kumda avlanırım dersen benim kullandığım misinayla 2 sezon geçirende var.. Dediğim gibi ben atçekte 026 kullanırım ve 6.900kg levreği en az 50 kişinin gözü önünde aldım..Ama dedimya av,yöntem önemli..