Karadenizzde bir sahil kasabasındayım buarada boru kurduyla eşkina tutuluyor, Fakat boru kurdu her zaman bulunamılıyor, bulunduğu zamanda herkez limanda oluyor. Kum solucanı cok rahat çıkarabiliyorum acaba eşkinada faydalı olabilirmi ? Fikri veya tecrübesi olan varmı?
Deniz balıkçılığından fazla anlamam, ama toprak solucanının borukurdunun yerini tutacağını sanmam. Bir kez denemiştim: Hem balık gelmiyor hem de bir iki atıştan sonra toprak solucanı kayış gibi oluyor.
kum solucanı tatlı suda çok iyide tuzlu suyu gördümü daha atmanla çekmen arasındaki küçük zamanda bile sünüp gidiyor. karadenizin suyu çok tuzlu değil gerçi ama ben maramara denizinde denedim sonuç bu. genede üstatlar daha iyi bilir ayrıca boru kurdu gece yapısı nedeniyle fosforlu oldugundan balığın dikkatini çekiyor.
Arkadaşım eğer kum solucanından kastın kum kurdu ise; O kurt çok yumuşaktır kolay parçalanır ama barbun için çok güzel bir yemdir tavsiye ederim. Eğer canlı karides çıkarabilirsen Eşkinayı onunlada çok rahat yakalarsın ki biz eskiden yıllardır bu şekilde avlandık ve o zamanlar boru kurdu yoktu.
.. Denedim olmadı zaten yumuşak olduğu için kancada eridi hemen barbunda zaten verim alıyorum eşkinada da denedim. Kefalde de işe yarıyor kum kurdu.