Merhaba arkadaşlar, Güvenilir kaynaklardan aldığım bilgiye göre (ki farklı farklı kaynaklardan teyit ettim) Kumburgaz'da bir haftadır tekneden uzun olta ile gayet güzel lüfer alınıyormuş; en az alanın 8-10 parça aldığını söylüyorlar. Yem olarak canlı zargana kullanılan uzun oltada 100-150gr civarı kurşun kullanıldığını söylüyorlar. Kıyıdan avcılık konusunda ise daha net bir bilgiye ulaşamadım. Bölgeden arkadaşlar varsa konuyu aydınlatacaklarını düşünüyorum. Herkese rastgele..
Kaynaklar zannederım biraz asparagas haber vermiş sizlere en son pazar gunu oradaydık kadro olarak. uzun olta ellerımızde uzadı gitti. B.Çekmecede havaya yakalandık. mazot pompamız arıza yaptı ancak bu şekilde dahi yola devam ettık yaklaşık 4 saat kadar uzun oltanın tüm varyasyonlarını kumburgaz güzelce yeşilköy üçgeninde denedik sonuç olumsuz..... Sevgiler.
Henüz kuvvetli balık akmadı. Mera balığıda tatsız av veriyor. Henüz m. Ereğlisinden yaprak zarganaya gelme derecesinde değil balık bol değil yani.
Aliço reis haberin asparagas olması mümkün değil çünkü farklı kaynaklardan aldım haberi.. Ancak balığın günü gününü tutmuyor olabilir, sizin denediğiniz gün balık yapmamış olabilir belki.. Bu arada Yeşilköy için de sen ne zaman geçen seneki gibi "yavaştan Yeşilköy'de lüferi denemeye başlayın" dersen o zaman yeniden denemelere başlayacağım reis haberin olsun
Yeşilköyde çok silik balık var uzun oltaya çok çok nazlı balık henüz nazlı derken çok az balık ar demek istiyorum. Öyle 3-5 balık henüz yok bir tane gelirse geliyor. Fakat gece çalışan ağcıların ağından bir tane iki tane sarıkanat gibi balık çıkıyor geçtiğimiz gece birinden 10kadar çıktı. Henüz oltaları şenlendirecek balık yok yani.
arkadaşlar kumburgazda tekneden ne alınıyo bilmiyom ama kıyıdan sadece sarı kulak kefal alınıyo oda kıbrıs oltası ile yani yüzeysel.daha suyun yosununda kurtulamadıkki dip oltalarımızı atalımda dipte nevar neyok anlayalım.rastgele
Evet anlıyorum fajkat o bölgede kumburgaz-güzelce den başlayarak tekirdağa kadar hergun balığı yoklayan o kadar arkadaşımız varkı net sonuç maalesef yok. hele hele balık ver dendiğinde olması adına en az 5-6 balık olması lazım daha üstüste tutulmadı o kadar iki gün zannederım 8-9 balık yaptı onlarda daha beklenen mera balıkları değil, yeşilköyü ve zeytinburnunu hiç merak etme sabah akşam yokluyorum klasik tapulu merayı. gelir gelmez habeınız olacaktır kesınlıkle.
Yeşiköyde bayramdan itibaren bizde tekneyi çıkarıcaz besmele çekip uzun olta sezonunu açıyoruz. Kısmetse denizde görüşürüz Aliço kardeşim abim Henüz balıktan eser yok, dün Yeşilköy hakkında bahsettiğim ufak tefek haberlerde asparagas çıktı, bugün sağlama metodu ile gelen haberleri doğrulatamadım., Ayrıca akşam 9' a kadar kıyıdan atılan 2 yemli oltaya balık vurmadı. Henüz balık yok.