20mt derinlikte sakliyorlarmis trol aglarini,anlamadigim sey;trolle avlanmak yasakmiki adamlarin aglarina limanda,suyunicinden cikarip el koyuyorlar..kaynak;sabah gazetesi web sitesi.
herhalde şaka yapıyorsun, trolün deniz zeminini ve balık yuvalarını dağıttığını bilmeyen var mı hala?
Durust olmak gerekirse zararini tv lerde seyretmisligim,nette okumuslugum var fakat Turkiyede yasak oldugunu bilmiyordum,adamlarin aglari suyun altinda saklamalarinin sebebi buymus demek,diinkk.
Adem abi aslında serin sorun çoknet cevabıda net Trolle avlanmak belirli alanlarda serbes mesela körfez lerin açık denize bakan ve açılan ağızları trolcülerin kullanımına izin verilmiş bölglerdir körfezlerin iç kısmları ise gırgır lara serbesdir. Tabi kimi körfezler de sahil güvenlik denetimi alatan veya rüşetvetcilerin karşılıklı anlaşmasıyla yaskamasaka ta kalmıyor. Liman içinde bulunan ağlar benim tahminimce gemilerin yaz ve bahar ayları boyunca ağ temizleme ve bakım sırasında atılan ıskartlardırki bu ıskartlar az buzda değildir. Trolcünün ağlarını denzin içinde saklaması bana çok mantıklı gelmiyor. Dediğim gibi zaten memleketimizde trol ilr avlanmak serbes ve uygulama alanı açık denizler. Tabi türkiyenin nekadar açık denizi varki? Egede yunana burnumuzun dibinde