Kumluk bölgeler için düşünce 2

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında Escadril tarafından paylaşıldı.

1. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    İlk düşüncem olmadığı için kıyıdan uzak mesafelerde nasıl avlanırım diye araştırırken türklerin yapmıs oldugu fakat düşünce olarak Snapper Longline Fishing Methods olarak yapılmış bir sistem fiyatı gidecegi mesafeye göre pahalılaşan miktarlarda bulunmaktadır.
    Türklerin yaptıgı metod balık matik diye gecmektedir.
    Bu seferkini adamlar yapmıslar inanıyorum ki bu sefer benim yapmıs oldugum da olucaktır.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
  3. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    BİLDİĞİMİZ PARAKETE.....

ARKADAŞLAR BİLDİĞİMİZ PARAKETE(PARAKAT DA DERLER) NİN IRGATLANMIŞ HALİ...KARADENİZLİLER ONU DİKİNE YAPAR 5-10 İĞNE ARASI KALKANA....DİĞER YERLERDEDE 2000 İĞNEYE KADAR YAPANI DUYDUM ....TABİİKİ TEKNEYEDE BAĞLI ....DAHA BÜYÜK SİSTEMİ AMERİKADA ALASKADA PİSİ(HALUBİT) AVINDA KULLANIYORLAR..YOUTUBE DA VİDEOLARI VAR....KKUMSAL YERLER İÇİN KENDİNİZ BENZER TAKTİKLERİ YAPABİLİRSİZ...RASTGELE SEVGİLERİMLE.....idk reeling hooked

4. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Bu sistemin yasak olma durumu varmıdır acaba? çok iğneli olduğu için sorun çıkarmı yani?

5. fishman07

fishman07 Fevzi

Bu sistem profesyonel balıkçılar için geçerli bir sistem, Yeşil ruhsatlı tekneniz varsa -ki bu ticari amaçlı balıkçılık yapacağım demektir o zaman kullanabilirsiniz.

"Amatör Balıkçılık" sınırları dahilinde kalmak şartı ile Türk vatandaşlarının Türk karasularında ve içsularda balıkçılık faaliyetleri için her hangi bir izin yada belge almasına gerek yoktur. Amatör Balıkçılar ağ atamaz, parakete ile avcılık yapamaz, tuttuğu balığı satamaz, kişi başına 5 kilogramdan daha fazla balık avlayamaz, vb... (Amatör Balıkçılık'la ilgili sınırlamalar Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nca çıkartılmış 2/2 nolu tebliğde yer almaktadır)reeling

6. Querorz

Querorz Fatih

Ben Cem Bey'in açıklamasının paraketeyle en ufak bir ilişkisi olduğunu sanmıyorum :) .

7. fishman07

fishman07 Fevzi

Cem beyin kastettiği daha açık Türkçe'siyle sanırım uçurtma veya maket tekne aracılığı ile avlanmak. Ama internette verdiği isimlerle aranınca parakete çıkıyor. arkadaşlar yanılmasın diye açıklamayı koydum. ;)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fausfAx_YtQ gerçeği bu sanırım

8. Escadril

Escadril cem

En İyi Avı:
    Akya 3.270 gr
    Evet aynen dediğiniz gibi fevzi bey fakat yazımda zaten belirmiştim (Balık matik ) örnek vermiş oldugum parakete gibi ama video da görülüyor az igneli iğne secimi size kalmış olan bir sistem
    Uçurtma tekniğinde rüzgarı yakalamalısınız.
    Ama youtube den taratığınızda (balık Matik ) diye dediğiniz gibi maket tekne aracılığıyla fakat yapmıs oldukları sistemde 5000 m kadar gidip durması ve istediğiniz metrede durması için ayarlıyabiliyor olmanızdır.
    Fakat malum okadar para veremeyiz cünkü 5000m ye kadar gidenin fiyatı 7.5 m
    ekonomik paketide 1.8 m

9. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Aleti ureten Yeni Zelanda firmasinin resmi sitesi: http://www.seahorse.net.nz/

Huseyin Alp agabeyimize sorup bir fikrini almakta fayda var. Eminim ki bu markayi ve bu aleti biliyordur.