iyi günler bu siteyi çoktandır incelemekteydim, üye olmak bugüne kısmetmiş. ben 2 gün önce kumyang TG-6000 (6+1 bilyeli) makina aldım. nette aradım ama bulamadım acaba siz bu makinayı kullanıyorsanız veya biliyorsanız bana makinanın dayanıklığını söyleyebilirmisiniz. simdiden teşekkürler...
erhan abi peki makina sağlammıdır. daha öncede levrek tuttum ancak acemeliğime gelip eski makinanın dişlileri sıyırmıştı(1 bilyeli ve dandik olduğu için makinaya yüklenince) birde max. kaç kilo taşıayabilir babam sazan tutabilirmi diye soruyorum. tek erhan abiye sormuyorum bilgisi olan herkeze soruyorum...
Sazan gibi avlarda işi şansa bırakmamak gerek. O yüzden bu makinelerin kullanımını tavsiye etmiyorum. Bu makineler giriş seviyesidir. Kıyıdan standart avlarınızı yapabilirsiniz.
%90 ımızın elinde Çin malı makineler olduğuna göre; Güle güle kullan, her işine yetecektir. Ama bir not; evde dururken balık tutmaz haaa Balığa gitmen lazım
Haklısın... okuldan dolayı vakit bulamıyorum. bu hafta %95 giderim ama yeni bir takım hazırlayayım kendime(çapari)
sevgili kardeşim ben bu makineyi izmir körfezde sarıkanat istavrit için çaparide kullanıyorum çok memnunum ama iri balığa denk gelirsen (malesef bu benim başıma gelen kötü bir tecrübeydi ) balığı kıyıya alma şansın çok az . zira bu makine fazla yüke bindiğinde avcıyı yolda bırakıyor.
ilgin için çok teşekkürler napalım bizde büyük balık gelirse elimizle çekip alırız makinayıda sırf misina toplamak için kullanırım...
Sen moralini bozmaaaa, her kes elindeki antimuan yada plastik çin malı (istediği gibi bilmem ne markası yazsın) makinelerle surf casting yapıyor. Pek çok makine mesela Banax'ın kore malını bulmak için on takla atıyor, ben de atıyorum... Her balığı rahat rahat çekersin, hiç bir sorun çıkmaz.
Hocam haklısın da bulsan ne olacak. Banax yedek parça desteğini eskisi gibi yapmıyor.Bende 7-8 yıl (belki daha fazla) kullandığım 3 tane var. Bir tanesi parça probleminden hasta.Bir tanesi de Avmer'deki delikanlının becerisi sayesinde çalışıyor.(Kırılan kolun yenisi olmadığı için yerine başka bir makinadan doğrayıp çakılarak uyduruldu)
Nejat abi, Ben sadece örnek vermiştim. Ayrıca 100 ytl ye alıp 7 yıl kullanabileceğimiz makine de kalmadı piyasada. Banax hala iyi durumda Sonuç olarak; markası banax olmadığına göre ; Bu uşağın makinesi; ortalama makinelerden daha üstün.
Siz bunu ne kadara aldınız 30-40 liraysa gider Albastar alırdınız harikalar onlar ben Lamda 50 yi kullanıyorum çok memnunum.
Senin makinenden üç tane eder , niye değiştirsin Emre... bu makinenin kötü olduğunu nerden çıkartıyorsun, kaç tana kullandın?
bu normalde 65 ila 90 tl arasında satılıyor (onun yalancısıyım) ama tanıdık bir toptancıdan aldığım için 30 tl ye geldi. Birde verdiğiniz moreller için çok teşeküürler en geç iki hafta sonra balığa giderim ve bir kaç önemli resim atarım
Yakup abi yanlış anladın arkadaşımız büyük balık gelirse çekemeyiz diye yana yana duruyor ya keşke almasaydım manasında bende o bakımdan söyledim.Gerçi benimkide çekmez ama ben iyi kanaatindeyim.