selamlar ben edremit korfezinde kendi botumla balık avlıyorum.3 lü dip oltası kullanıyorum.birkac gundur oltama devamlı kupa vuruyor.yalnız cektiklerimin üç katı cekerken denize dusuyor.biraz arastırma yaptım.bu bağlamda kupanın ağzının körüklü bir balık olduğunu öğrendim yani iğne secimi yaparken balığın ağız yapısı çok onemli.mesela mercan cenesi kuvvetli bir balık.allah internetten razı olsun .kupa ağzı korüklü olduğundan uzun pala 5-6 numara iğne kullanmamız gerekiyormuş.mesela mercanda kısa pala 3-4 numara iğne kullanmamız gerekiyomuş.uzun pala kupada iğnenin birz daha dibe batmasını sağlıyor.bolece balığın cekerken koruklu ağzının yırtılıp misinadan kurtulması zorlasıyor.ayrıca misinayı yavas cekmek gerekiyor.ama mercan iş değişiyor mercanda uzun pala kullanırsak cenesinin kuvvetli yapısından dolayı balığın iğneyi kırma ihtimali var o yuzden mercanda kısa pala iğneler tercih ediliyor.eğer zemin taslıksa mercan avına uygundur.bu durumda kısa pala tercih edilmeli.eğer ağzı koruklu izmarit kupa gibi balıklar cok geliyorsa uzun pala iğne tercih edilmeli.