Kurbağa Popper ve Gece avı için yaptığım sahtem

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Kurbağalar bana hep sevimli ve ilginç yaratıklar olarak gözükmüştür. Tatlısu avında turna ve yayında yem olarak kullanıldıklarını biliyordum ancak deniz levreğinin de menüsünde olduğunu öğrenince şaşırdım. Aksiyonu bozmadan ancak bu kadar kurbağaya benzetebildim. Diğer su üstü sahteyi yine özellikle gece avında etkin olan renklerden seçtim. Bu renk kombinasyonunun benzerleri
    (siyah,eflatun,mor) Avrupalı balıkçılar ve sahte yapımcıları tarafından özellikle tercih edilmekte.

10cm/25gr lık kurbağam WTD aksiyonunu iyi bir biçimde verebilmekte. Her iki sahtede de kuyruk iğnesi için tüyler ile fly benzeri çalıştım.

115mm/23 gr.lık ağır sayılabilecek bir popper çalışması oldu. Seri ve hızlı çekimlerde su üzerinde su sıçratarak ve zig-zaglar çizerek güzel bir aksiyon sergiliyor. Yavaş çekildiğinde de hafif batarak benzer aksiyonla gelmeye devam ediyor. Boyanın üzerine uyguladığım sim, gece ayışığında dikkat çekici bir ışıltı yapıyor.

Veee kurbağaların bazılarının aslında o kadar da masum olmadıklarını öğrendim :eek:

Son düzenleme: 19 Şubat 2011
  2. 0utlaw

0utlaw Bahadır köse

Favori Kamış:
    Shakespeare E Series Supraglass 10-20
    Favori Makine:
    D.A.M. Quick 220,D.A.M. Quick 89
    En İyi Avı:
    Levrek, alabalık
    :) :) Yine yaratıcılığın,el becerisinin,zekanın konuştuğu sahteler söz konusu...Bu konuda çok başarılı olduğunuz su götürmez bir gerçek.Esirgemeyin bu güzellikleri bizden.Ellerinize,yüreğinize sağlık.Teşekkürler..
    Saygılarımla...

3. mehmet y.

mehmet y. mehmet

tebrikler abi güzel paylaşım olmuş umarım büyük balıklar yakalarsın.rasgele...

4. ersin ekici

ersin ekici ersin

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve 4.20cm cormoran bullfighter x 2.10 cm okuma v-system 2.40 cm 10-40 gr
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 3000vi,okuma raw 1155,kumyang zion 20,captain bd 30
    En İyi Avı:
    3.5 kg çatalkuyruk
    inanılmaz

tebrik ederim ayakta alkışlıyorum sizi

5. dqn

dqn doğan

Favori Kamış:
    olta
    elinize sağlık...

6. OMMG

OMMG OKAN

Özcan Ağabey,biz bu güzel sahtelere yorum yapmaya yetişemiyoruz,siz hangi arada derede bitiriyorsunuz anlayamadım :) Elinize sağlık,yine çok güzel olmuşlar.Sabırsızlıkla yeni çalışmalarınızı bekliyoruz.Saygılarımla...

7. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Ozcan abi yaktin yine ortaligi atese verdin :p
    Cok guzel olmuslar agabey.En guzel avlarda kullanman ve omur boyu kaybetmemen dilegiyle ; rastgele...

8. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    cahilce bir soru olabilir ama bizim avlak bölgesinde spin yapan arkadaşlar kuyruktaki tüy ve benzeri uzantıların levrekleri ittiğini iddaa ediyorlar. kofana lüfer turna için evet ama levrek için olmaz diyorlar.
    yorumlarınızı bekliyorum

9. vetheklevent

vetheklevent Levent

Favori Kamış:
    dandik 2.40 spin
    Favori Makine:
    Remixon teben SR 400
    En İyi Avı:
    levrek 2.5 kg
    bu arada çalışmalarınız cok güzel olmuş
    ellerinize sağlık

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Levent kardeş. Teşekkür ederim beğenin için.
    Kendi tecrübelerime dayanarak söyleyecek olursam; damaklı sahtelerde hangi balığa olursa olsun tüyü pek tercih etmiyorum, çünkü sahtenin zaten yapısı gereği bir doğal aksiyonu var ve balığı cezbeden de zaten bu. Ama aksiyona artı katan ve özellikle parçalı sahtelerin 2.parçasını değiştirerek kullandığım silikon uzantıların gerek turna ve gerekse levrek avında faydasını gördüm. Levrek, diğer sürüyle avlanan avcı balıklara kıyasla (lüfer,turna gibi) yalnız avlanmayı seven çok daha kurnaz ve avına temkinle yaklaşan bir balık. Ritmik bir aksiyonla yüzen yemlerden ziyade daha oynak, aritmik hareketlerle yüzen yemlere karşı daha ilgili ve fırsatçı bir balık. Bu yüzden özellikle su üzeri sahtelerde (Popper, darter, bottle..), abartılı olmamak ve sahteyle uyumlu olmak kaydıyla bağladığım tüy ve iplerin çok faydasını gördüm. Bir de levrek için kullandığım sahtelerde, lüfer ve turna için kullandıklarımdan farklı olarak özellikle parlamayan mat renkleri tercih ediyorum.
    Rastgelsin

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :) İyi dileklerin ve esprili yorumun için teşekkür ederim Emrah kardeş. Daha iyilerini senden bekliyorum inşallah.
    Sevgiler.

12. xco

xco sercan

elinize sağlık...

13. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim.

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Elinize sağlık yine harika çalışmalar Özcan Bey.

Merak ettiğim konu, gece avlarında mor eflatun ve siyah renk kullanımı. Bu konuyla ilgili kaynak verebilir misiniz (yabancı kaynak da olabilir) ? Şahsen gece avlarında en parlak ve açık renkli sahteleri seçen biri olarak acaba yanlış mı yapıyorum dedim şu an :) .

15. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    http://72.32.57.141/surftalk/showthread.php?t=533269

http://www.stripersonline.com/surftalk/showthread.php?t=749995

Merhaba Emir bey, dediğiniz gibi sanılanın aksine ortam karardıkça koyu renklere yönelmek balığın ilgisini daha çok seçmekte. Nedenine gelince de; ortam karardıkça koyu renkleri tercih etmek, hatları ve gölgeleri daha belirgin hale getiriyor. Ay ışığının durumuna göre de renk tercihi ve parlaklık seçimi değişmekte. Genelde tercih edilen ve sonuç alınan renk kombinasyonlarına gelince; Wonderbread, chickenscratch, schoolbus, black, black and purple, purple, olive green diye tabir edilen ve bunların değişik kombinasyonlarının kullanıldığı renkler. Google da bu isimlerde aratırsanız çok daha fazla örnek ve tartışma konusu bulabilirsiniz.
    Daha fazla yardımcı olabileceğim konu olursa lütfen sorunuz.
    Selamlar.

16. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Kaynaklar için teşekkürler. Neredeyse herkes gece avı için koyu renk Bomber marka sahteleri önermiş, edinmek şart oldu :) . Renkler de şu şekilde;

Bir de simsiyah sahteler var. Bildiğim kadarıyla çok berrak sularda güneşli havalarda kullanmak için... Yoksa değil mi ? :)

Son düzenleme: 5 Nisan 2011
  17. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Müthiş çalışmalar. Elinize sağlık.

18. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Siyah ağırlıklı ve koyu rengin hakim olduğu sahteler gece avında verimlidirler. Tecrübelerle sabit ;)
    Bu renk kombinasyonlarına dikkat çekmek isterim.
    http://www.stripersonline.net/cart/shop.cgi/page=choopy_1.5_swimmer.htm/SID=PUT_SID_HERE

19. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim Muharrem bey.
    Sağlıcakla kalınız.

20. violinist41

violinist41 Deniz

Favori Kamış:
    Lineaeffe extreme cast-Lineaeffe Scruve 4,50 surf-İtalcanna vertigo-shimanospeedmasterspn
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000, Twinpower 8000PG,Bull's eye XT9120,Saragosa 6000,Sustain 5000,Tica Dolphin
    En İyi Avı:
    14 kg Akya
    Sanatsal bir çalışma ve titiz işçilik sonucu mükemmeli yakalamışsınız tebrikler..