Kurban Bayrami Ayvalik

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Ayvalıklı tarafından paylaşıldı.

1. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Eylül ayının başlarında Kurban Bayramı'nda acaba Ayvaliga annenlere mi gitsek diye esime konuyu acarken tabii ki asıl amaç levrekti:). Eşimden olabilir aslında cevabını aldıktan sonra hemen planlar yapılmaya başlandı. Tatil uzundu ve levrek sezonu açılmıştı. 5 yıl önce bir balık avında tanıştığım ve devamlı hem İstanbul hem de Ayvalık'ta beraber avlandığımız, devamlı görüştüğümüz çok sevdiğim canım abimle (aynı zamanda ustam da diyebilirim) aynı tarihlerde orada olacaktık ve beraber avlanacaktık. Kimi gün botla sırtı; kimi gün karagöz, mercan; kimi günde atçek yapacaktık. Havanın durumuna göre av planlarımız şekillenecekti.

Benden önce orada olan abim bir sabah önce çıktığı sırtıdan iki levrek almıştı, ve 3-4 tanede ispendek salmıştı aynı sırtıda.

Uploaded with ImageShack.us

Bu güzel bir haberdi yazın aynı merada yaşanılan hayal kırıklıkları tekrar yaşanmayacaktı, fakat ne olursa olsun levrek gecen senelere göre meramızda daha azdı ve bu da moralimizi bozmuyor değildi.

Seyahat günü gelmişti. Bayramdan önceki cumartesi günü işyerimden gece 10 gibi çıkıp direk yola koyulmuştuk. Pazar sabaha karşı ayvalığa saat 4 gibi vardığımızda ben balığa gidiyorum deyince eşim ve kayınvalidem kafayı sıyırdı bu adam balıkla edalarıyla arkamdan bakarken ben arabaya atlamıştım bile. Abim sırtı için botta beni bekliyordu.Şunun şurasında 6 sabahımız vardı, bunun biriside bayram sabahı olacağı için 5 sabah kalmıştı ve uyku uğruna bir sabahımı feda etmek istemiyordum. İlk günkü sırtımız çok verimsiz geçiyordu bir iki vuruş almıştık ama balık alamamıştık. Ben abi nerde senin dün yakaladığın levrekler, nereye gitmişler bugün, hiç değilse ispendek gelsin çekeriz salarız sonrasında heyecanı yeter derken güzel bir vuruşla tam limit sınırında bir levrek almıştık. Normalde bu boyları salardık ama ilk levrek olduğu için ve evdekilerden de bu yorgunluğuna değdi mi sözlerini duymamak için yanağından öpüp koyduk kovaya. Sonrasında da maalesef başka balık alamadık o sabah.

Saat 7 buçuk civarı sırtıya devam ederken 25 saattir ayakta olan ben motorun sesini ninniye benzeterek botta ikibüklüm uyumaya başlamıştım artık. İşte ilk levreğimiz ve ben;

İkinci gün sabah maalesef sırtıdan bir tane ispendek alabilmiştik ve o yavrucuğuda saldık. Sırtı umutlarımız giderek azalıyordu.

İkinci günkü sırtıdan sonra sırtıyla levrek umutlarımız iyice azalmıştı. Ve hava yatık olduğu için gündüz ayvalık açıklarında karagöz, mercan avlaklarını deneyecektik. Cunda tepelerinden Ayvalık ve Cunda'nin nefis görüntüsü;

Botla açıldıktan sonra kamışları suyla buluşturmamızla beraber ben 400 gr civarı porsiyonluk bir mercanı hemen kovaya atınca moraller yerine gelmişti. İlk yarım saat güzel çalışmıştık ve ara ara güzel denilebilecek boyutlarda 350 - 400 gr civarı mercanlar geliyordu. Sonrasında balık dağıldı ve vuruşlar seyrekleşti, izmaritler gelmeye başladı. Kısıtlı zamanda orta verimde bir av gerçekleştirmiştik ve denizde kıpırdanmaya başlayınca geri dönüşe geçtik.

3. gün bayramın ilk günüydü ve ben tüm ziyaretleri bir günde bitirmeye kararlıydım. Diğer günleri balığa ayıracaktım çünkü. Kurban işlerini hallettikten sonra ziyeretlere başladık ve gece 11 gibi son ziyaretimizi gerçekleştirdiğimizde ben derin bir oh çekmiştim.

Önümüzdeki günlerde sırtı ve parakete umutlarımız azaldığı için tüm avlarımızı at-çek ve en sevdiğimiz ve zevk aldığımız yöntem olan WTD'ye ayıracaktık. Bu arada gelen yağmur ve fırtına haberleri bizi delirtmeye yetmişti bile. Kalan 3 sabah ve akşam devamlı WTD ve atçek üzerine avlar yaptık. Ve kapalı ve yağmurlu havalar sayesinde güzel levrekler kandırdık. Yeni keşfettiğimiz bir dere bizim için mükemmel bir avlaktı ve 1 metre 1,5 metre önümüzden deli saldırılar alıyorduk ve bu da bize feci adrenalin yaptırıyordu, su aşırı şekilde bulanıktı ve levreğin iğneyi ağzına oturtamadığımız çok oluyordu fakat takipler ve saldırılar bile yetiyordu bize. Bir yandan da umarım bu avlağı keşfedip önümüzdeki seneye kadar kurutmazlar diye içimizden geçiriyorduk. Sayısız ispendeği ise suya iade ettik. Hatta avlağı ilk keşfettiğimiz gün ben ilk 1 saatte 3 tane ispendek çekince burada levrek yok abi anca adrenalin verir burası diye söylenince abim saçmalama oğlum bunlar buradaysa elbet büyükleride gelecek sabret biraz demişti. Nitekim ilk levreği ben evde yatarken telefonumun titremesiyle bana gelen fotoğrafta nispet yaparcasına gösteren abim almıştı. Montumu giyip evden nasıl çıktığımı hatırlamıyorum bile. Yakaladığı levrek kilo üstüydü ve daha önce yakalanmış ve kaçmıştı, ağzında paslanmış bir bırakma iğnesi vardı.

Sonrasında ben bir ispendek alıp saldım.

Ve sonrasında hemen önümden güzel bir kilo üstü levrek aldım.

O gün kaydadeğer başka bir av olmamıştı ve akşam ben eve dönmüştüm, Ayvalığa gidipte bir gece Cunda yapmadan olmazdı diyerek avı bırakmıştım. Fırtına ve hafif yağmur vardı ve abim ava devam edecekti, ve o beklenen fotoğraf ben Cunda'dayken cebime gelmişti, tam iki kiloluk bir levrek almıştı atçekle, abim gene ustalığını konuşturmuştu adeta. Ve hain levrek gelirken kamışını da kırmıştı abimin. Artık benim sadece bedenim Cunda'daydi aklim tamamen avdaydı. Bunu hanımda anlamış olacak ki hadi dönelim artık dedi.

İşte kamış kıran levreğimiz ve kırık kamışımız:

Ertesi sabah buna benzer başka bir avlak denedik ve gene WTD çalıştık, çünkü gece boyunca yağan yağmurlar ve sert lodos avlağımızı çamur içinde bırakmıştı ve su turuncu renkte akıyordu. İyiki de öyle olmuş ki gittiğimiz başka bir avlakta ben ve abim birer tane yarım kilo üstü levrek aldık ve gene tam ben umudumu kaybetmişken ve umutsuzca WTD'ye devam ederken 50 metre civari savurduğum sahte suya iner inmez ben aksiyona başlarken deli bir şapırtıyla gözden kayboldu, ben de adrenalin gene tavandaydı tabii ki. Deli gibi bağırıp bu baya büyük aldı oltayı gidiyor diye bağırıyordum kalama cırlayıp duruyordu. O heyecanla başladım bende sarmaya, o cırlatıyor ben sarıyordum, yavaş yavaşta geri geri yürüyordum. Kıyı kumluk olduğu için kenara yatırarak alacaktım. Sonunda levreği almıştım kıyıya ve benden daha mutlusu yoktu tabii ki. Tarttığımda 1 buçuk kilonun az üzerindeydi ve WTD'yle aldığım en büyük levrekti.

Diğer gün hava aşırı yatıktı ve maalesef balık kandıramamıştık. Ama gittiğimiz dere ağzında ki levreklerin kefal katliamı manzarası filmlere konu olacak cinstendi. Her tarafta levrek saldırısı vardı, aralarına onlarca atış yapmama rağmen su aşırı berrak ve dalga sıfır olduğundan sadece bir takip alabildim ama kefaller havada uçuşuyordu adeta. Bunlarda avdan kalan diğer fotolar ve ben ve aslan parçası oğlum.

1,5 litrelik şişe ve levreğim;

Herkese bol ve bereketli avlar dilerim...

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    10 numara av yapmışsınız tebrik ederim,balıklar manzara harika....vallah sanki bende o derenin orda sizi izliyor gibi oldum:D tam zamanına denk gelmişsiniz havanın..:) imrendim şimdi o mekana:D
    bir tavsiye..mekandan asla ve asla ödün vermeyin..

3. günaydın

günaydın sargoz

Favori Kamış:
    Tyran 2.40 10-30gr
    Favori Makine:
    Ryobi kobe 40-Okuma Raw II 40
    En İyi Avı:
    Çipura 2.4 kg-Levrek 4.370 Kg
    Ayvalık'da oturupda atçek yapanlar bu meraları avucunun içi gibi bilirler.Değil Ayvalıklılar.,Bergama hatta Izmirli levrekciler daha iyi bilirler

4. mehmetsahin

mehmetsahin mehmet şahin

En İyi Avı:
    Levrek 14 kg
    Çanakkale'den selamlar

Şahane görseller,güzel ve hissettiren bir av öyküsü..Bu güzel paylaşım için teşekkürler, rastgelsin arkası hep bol gelsin...Tebrik ederim

5. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    muhteşemmmmm :) mükemmel bi bayram izini geçirmişsiniz tebrikler...

6. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    uvvv çok güzel.. tebrik ediyorum, devamını dilerim.

7. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Artik Ayvaliga gittikçe mekani bos birakmiycaz Kadir Bey :))

Tesekkur ederiz...

8. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Günaydın Bey merhabalar. Eşim Ayvalıklı ama konuya yazmadım bende Ayvalık'lıyım :rolleyes: Oralardaki tüm koyları avcumun içi gibi bilirim. Cunda'nın araba, 4x4 girmeyen sadece yürünerek gidilen koylarına kadar... İllaki oranın yerlileri levrek meraklıları çoğunu bilir bu meraların. Fakat bu avlak doğal olmayan yollardan yeni oluşmuş bir avlak. Mazisi yok anlayacağınız. O yüzden umarım keşfedilmez ve sömürülmez yazmıştım ama illa ki zamanla kulaktan kulağa yayılacaktır. Biz yakaladığımız levrekleri kimseye göstermeden çıkardık avlaktan. Nitekim bir gece sonra eski başka bir avlağımıza gittiğimizde dere ağzına gelip ırp atanları gördük, derhal jandarmaya bildirdik umarım gereği yapılmıştır diye düşünüyorum.

Bu arada eski avlarınıza baktım harika avlar gerçekleştirmişsiniz. Tebrik ederim, devamını dilerim...

9. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Çok teşekkür ederim, herkese bol gelsin, rastgelsin...

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    11. resimdeki hava koşulunu, mekana vardığımda görünce,kalbim güp güp atıyor:D ne yazıkki tam vakti olmasına rağmen..deniz suyu çok durgun..bakalım kasım aralık nasıl geçecekidk

bu arada levrekçiler, atçekçiler,böyle bir raporu sadece okumakla yetinmeyin..:rolleyes:

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Abi, raporu ilk okuyanlardan biriyim ve bir yerinde parekete attıklarını yazıyordu, sonradan silmiş galiba arkadaş.
    O yüzden tebrik edesim gelmedi.

12. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tesekkur ederiz...

13. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Tesekkurler...

14. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Volkan Bey orada yaz kış balıkçılık yapan bir komşumuzla beraber teknesiyle paraketede topladık. Bize sözü vardi size mevsiminde bol cupra yediricem diye. Özellikle bizim için çupra avlamak için paraketelerini daha bir özenle yemledi. Ve beraber topladık denizden.. Once yazmistim raporuma fakat amatör balıkçılıkta yeri olmadığı için yanlis anlasilmamasi icin sonradan sildim. Bilginiz olsun. İyi geceler...

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Zekeriya bey; bu kadar ayrıntılı, düzenli, kaliteli ve emek içeren raporunuzu gölgelememek için ayrıntılı şekilde profesyonel avcılık yapan bir tekne sahibiyle beraber öyle bir aktivite gerçekleştirdiğinizi yazsaydınız elbet yorumum daha farklı olurdu.

Levrekler için tebrik ederim.

16. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Amatör balıkavıyla pek ilgisi olmadığı için hiç koymamaya karar verdim geçte olsa Volkan.

Teşekkür ederim.

17. günaydın

günaydın sargoz

Favori Kamış:
    Tyran 2.40 10-30gr
    Favori Makine:
    Ryobi kobe 40-Okuma Raw II 40
    En İyi Avı:
    Çipura 2.4 kg-Levrek 4.370 Kg
    Zekeriya bey, ben atçekle geceleri levrek avlarım bayramda gittiğiniz meralarda daha sezon başlamadığı için rahatça olta atabilmişiniz.Çok yakın zamanda çay ağızlarına yaklaşamazsınız Bergama ve İzmirden gelen arkadaşlar gurup olarak avlandıklarından meralar boş kalmaz. Heryerde levrek var hemde inanılmaz boyuttalar rapalaya atlamıyorlar,yakında başlar kısacası özel mera aramaya yada gizlemeye gerek yok gece avlanmak kaydıyla heryer mera hemde canavarlarla dolu zamanını beklemek lazım.rastgelsın

18. Ayvalıklı

Ayvalıklı Zekeriya

En İyi Avı:
    Levrek 6880 gr.
    Gunaydin Bey yeni gordum yorumunuzu!

Kasim - Aralik aylarinda oralarda bir turlu bi tatil rast getiremedim Gunaydin Bey. Sizin raporlari bekliyoruz artik. Umarim bol trofeli bir sezon geçirirsiniz. Biz de fotograflariniza bakarak ic geçiririz :))

19. hypocenter

hypocenter burçin

En İyi Avı:
    levrek 5,365 gr
    Abilerim merhaba araniza şimdi katıldım. Bende de bir balık hastalığı var, ayvalık altinovaliyim aranıza kabul edereniz sevinirim

20. hypocenter

hypocenter burçin

En İyi Avı:
    levrek 5,365 gr
    Merhaba araniza yeni katiliyorum. Ayvalık altınovada ikamet etmekteyim. Altınova hakkinda sorunuz olursa her daim hazırım. Tekneyle veya karadan av yerlerinde yardımcı olabilirim. Bendede malesef balık hastaliği mevcut. Benide araniza alirsanız sevinirim herkese rastgele