Kurban Bayramı Tatili Lüferleri

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında chico1907 tarafından paylaşıldı.

1. chico1907

chico1907 emre

Favori Kamış:
    El takımları
    Favori Makine:
    safter 4.5 & Tohatsu 20 hp
    En İyi Avı:
    Kaba lüfer, Kalkan 4.5 kg , Palamut
    Değerli balık sevdalıları merhabalar. Kurban bayramı tatilinde 3 farklı günde yaptığım lüfer avını sizlerle paylaşmak istiyorum. Buyrun av detayları ve bir kaç keyifli kare...

Yer: Kuzey Marmara kıyıları (Selimpaşa - Kumburgaz arası)
    Takım: Uzun olta klasik takım.
    Kurşun: 100-125 gr
    Yem: Canlı zargana
    Zaman: 12-16-17 Ekim. Her bir av günü yaklaşık 6 saat civarı.

İlk av günü (12 Ekim): 3 kişi çıktık. Öğlene kadar zargana avı ile geçen avımızda öğleden sonra 10 parça balık aldık. Aşağıda bu ava ait fotoğrafları görebilirsiniz:
    İkinci av günü (16 Ekim): Sabah zargana avı için tek başladığım avıma öğlende 4 arkadaşımla devam ettim. Normalde 3 kişiden fazlasını uygun görmesem de arkadaşların fazla kalmayacağını bildiğimden bir şey demedim. Yaklaşık 1-1.5 saat beraber avlanıp 2 balık aldıktan sonra arkadaşları limana bırakıp avıma tek başıma devam ettim. Gün sonunda 5 balık livardaydı. Ancak başıma şöyle bir talihsizlik geldi. Tekneyi bağladığım tonoz ile kıyı arasında yaklaşık 20-25 metre mesafe var (derinlik diz boyunda). Balıkları livardan canlı şekilde poşete koyup kıyıya çıkarken iki tanesi suya düştü :)) (meğerse poşet delikmiş). Kendime çok kızdım. Sinirlendim ama sonra kısmet değilmiş diyerek sakinleştim. Buyrun ikinci güne ait fotoğraflar:

Üçüncü av günü (17 Ekim) : Sabah yine klasikleşen zargana avı ile tek başıma başladım. Kahvaltıya gitmeden önce 2 adet balığı da livara attım. Öğleden sonra livardaki canlı zarganalarla beraber avıma kaldığım yerden devam ettim. Hava çok güzeldi ve adeta yaprak kımıldamıyordu. Bu kez 2 kişiydik. Kız arkadaşımda bana eşlik etti. Hayatında ilk defa lüfer avına çıkıyordu ve şansına 3 balık onun oltasına takıldı. Günü 10 balık ile kapattık. Hava raporları akşam 6 dan sonra kuvvetli lodosun ve arkasından yağmurun geleceğini söylüyordu. Dolaysıyla biraz erken dönmek zorunda kaldım. Tekneyi kıyıya çektik. Ve maalesef tatil bitimine kadar gerek hava şartlarından gerekse kendi işlerimden ötürü tekrar çıkamadım. Avlaktan gelen haberler çok olumlu. Şimdi 4 gözle haftasonunu beklemekteyim. Buyrun son av gününe ait fotoğraflar:
    Herkese bol bereketli ve keyifli avlar dilerim...

2. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Maşallah.Güzel bir av gerçekleştirmişsiniz.Devamı rastgelsin inşallah...