Kurda vuran canavar neydi???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Nedense tuhaflıklar peşimi bırakmıyor. Yengeç takıp attığım takım yarım saat sonra döndüğümde kökünden kopmuştu geçenlerde. Bugün de sabah 6dan 9a kadar tık demedi oltam. Ancak 9da kamış birden şahlandı. Arkası kalktı gidiyodu hemen yapıştım. Balık vurduğu anda suya baktım 50 metre ilerde 1 metrelik bi canavar çırpınıyor yüzeyde. Oysa dip oltası atmıştım attığım yer de 5-6 metre derinliklerde. 60 gram kurşunlu takımı anında su üstüne çıkarmış yüzeyde çırpınıyordu. Yem deniz kurdu. Elime aldım bi zorlama oldu sonra boşaldı. Çektim ve tabiki iğne açılmış:mad: banghead

Aslında daha önce oltama 300 gram üstü balık vurmadığı için makinem güçsüz, misinası 25 mm ve kamışımda hayli ince. İğne açılmasada çekeceğim şüpeli ama en azında kalama oyunu oynardk biraz.İğnede mustad 1522.Siyah, kolay açılan tel gibi bir iğne. Bölge kayalık olduğu için takıldığında takım kopmadan çıkarabileyim diye özellikle onu kullanıyordum. Balık vurduğu anda 5 metre yukarı çıkıp çırpınmaya başladı. Kurdamı vurdu yoksa ufak bir balık takıldı onamı vurdu anlamadım:confused: Kaçırınca hemen yemledim aynı noktaya attım. Horozbina geldi. Çıkardım tekrar yemledim ve attım yine horozbina geldi. Acaba oltaya takılan bi horozbinayamı vurdu bu balık:confused: .Adamın biri koca bi levrektir o levrek hemen suyun üstüne çıkar yakalanınca dedi doğrumu? Yada oltama vuran bu balık neydi???

Dünde aynı yerde avlanırken 3 metre önümde kıyının dibi karıştı. 2 metre çaplı bi alan kabardı ve yarım kiloluk bi kefal zıplaya zıplaya geliyo:D. Kaçacak yeri kalmadı kayanın üstüne sıçradı. Sonra 120-130 cmlik bi canavarın kuyruğunu sallaya sallaya, sakin sakin geri dönüp gittiğini gördüm. Ordakilere söyledim akya yada lambukadır dediler. Camgöz falanda olabilirmi?

Bu iki balığın türünü çok merak ediyorum bilgisi olanlar yardım ederse çok memnun olurum. Saygılar...

2. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Onur
    Nerede avlanıyorsunuz bilmiyoum.Sizin canavar,Lambuka olamaz çünki lambuka çok süratli bir balık.Öyle sakin sakin gezmez.Öyle sakin sakin gezen levrek ve avcıdır.Buraların efesi benim der gibi gezer.Kurda da saldırdığının pek sanımıyorum.Büyük olasılıkla sizin takıma küçük bir balık takıldı o da ona saldırdı.Kıbrıs takımla avlanırken,izmarit veya küçük kefal takılıyor,kıyıya çekerken akya veya levreğin saldırıp yakalandığı oluyor.Bazen büyük kefaller de dip takımlara yakalanır(3-4kg).Su yüzeyinde sıçramalar yapar.
    Takımınız güçlü degilse makina ve kamış şart degil,60lık bir misina 1-2 numara bir iğne ile tahtaya sarılı bir takımda işinizi görür.Takımı suya attıktan sonra sizin dikkatinizi çekmesi içintahtaya yakın misinayı bir kola kutusuna sarın .Balık geldiğinde çıkardığı ses sizi uyaracaktır.Siz normal takımınızla ava devam edersiniz.

3. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

İMTİYAZ(AVCI KUZU SARIKUYRUK) o balık teredütün olmasın heleki kefali hoplatmış kayalara dioson kesin o bu balıklar akdenizin gülüdür sürü gezerler kefal ve mürekkep balıgına bayılırlar çok iyi avcıdırlar sana tavsiyem buyuk iğne 60 lık misina canlı kefal yakala veya karakuyruk taze mürekkeb(sübye)de olur 2 metre bedenli mantarlı o bölgeye atabildiğin kadar uzaga salla sabırla bekle özellikle sabah ilk ışıkda akşam üstüne doğru avlandığın o merada kesin yakalıyacaksın.kıyıdan mısına ya 5 metre avans ver ufak bidona yada mantara sar oltaniki balık vurduğu zaman göresin detaylı bılgı almak ıstersen 05325024833 ara beni yardımcı olurum sana avlandığın merada balık var kardeşim kimseye söyleme orayı

4. atçekgökhan

atçekgökhan GOKHAN

hocca nikli kardeşimizde konuya hakim tebrik ederim iyi balıkçı her halinden belli ediyor kendini

5. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    ''Adamın biri koca bi levrektir o levrek hemen suyun üstüne çıkar yakalanınca dedi doğrumu? ''

Tamamen doğrudur.

Su üstüne çıkar ve göz göze gelirsiniz. ( Tabii yakınınızdaysa ) Sizi resmen hipnoz eder. Elde ettiği yarım saniyelik fırsattada, bir kafa hareketiyle misinayı solungacına alarak keser.:p :p

6. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

bak işi bilen nasılda yazıyo. bide bi anlatsın bakalım kendi kaçırdıklarını hahaha.
    efeler su çok derin değilse hemen su istine çıkıp faaaşşş fuuuşşş sesini çıkartırlar. ama sende ne asılmışsın yav iğneyi açmışsın. kullana kullana çekecektin ya

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Su kıyıda bile 2 metre. Orası tahminen 5 metre civarıdır. Acemişik işte kamışı uçurunca hemen çektim heycandan. Akya zannettim ben. Kullansam bile 60-70 metre 25lik misina vardı her türlü kırardı. Ama yinede heycanım 3 saniyeden fazla sürmüş olurdu:D. Kalamayı kamışın ucundan ayarlayacağım artık bidaha böyle bi hata yapmam.

8. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    nerde abi bu balık mersinde mi? şu an hangi şehirdesin

9. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Aynı dertten bende nasibimi aldım.Kaleiçinde sabah ilk ışıklarında öyle kuzular geziyoki aklım çıkıyo bri benim sahteye dalacak kamışıda sahteyide alacak diye:( hoş bikeresinde birtanesi bindi..ben malzemeyi kurtarana kadar akla karayı seçtim:D:D sanada hayırlı olsun mu deseeeem gelmiş geçmiş olsun mu deseeem bilemedim.:D:D

10. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    2. kedidir o :D Dikkat et canavarlar seni takip ediyo bu ara demekki :D