ortalama 10 12 m arası dalıslarda ne kadar agırlık kullanmam gereklı bu arada kilom kılom 60 boy 1.75 belkı faydası olur acıklama ıcın cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkur ederım
normalde kurşun ayarlaması şöyle yapılıyor.belirlediğiniz ağırlığı kemerle belinize takıp nötr durduğunuzda su maskenin camına kadar gelecek ve siz öyle duracaksınız daha fazla batmayacaksınız.fakat derinlik arttıkça ağırlığıda azaltmak gerekiyor.yoksa ilk 4-5 metreyi geçince aşağıya taş gibi çakılmaya başlıyorsunuz tecrübelerle sabit ben normalde gezer av yapıyorum.avlandığım derinlik 2 metrede olabiliyor 12 metrede.genel olarak 10 kilo ağarlıkla dalıyorum.tabi burada şuda önemli 10 metrede derinde kullandığınız paletleriniz yeterli güçte değilse aşağıda patinaj yapabilirsiniz.ben kompozit palet kullanıyorum.şuan bir sorun yok.tahminen 5-6 kilo sizin işinizi görecektir.daha sığ sularda kilo arttırmanız gerekir.özellikle levrek avı yaparken
http://www.chasse-sous-marine.com/magazine/pratik/lest.htm otomatok agirlik hesaplayici 3 ayri derinlikdeki kullanman gereken agirligi soluyor en ustteki kutuya kg nizi yazin bir altindakindende elbise kalinligini secin ve farkli deinliklere gore size kullanmaniz gereken agirligik miktarini vericek
merhaba swprdscorp ınsanın her zaman ulasılmaza ulasma ıcgudusu vardır yanı demek ıstedıgım ne kadar tehlıkelı olursa olsun sonuclarını tahmın edebılsekte bazen yapmak ıstedıklerımızı yapmadan duramayız bendede ole bısı var ıste ekıpmanlarıma gelınce yırtık pırtık 5 mm yazlık kıslık ıkı parcalı ocenos marka elbıse pacalı palet cok basıt bır palet pıyasada10 kursun agırlıgıma gelınce ınanın hıc bılgım bıle yok sadece belıme takıyorum ve dalıyorum 4 parca 4 kose lı bır agırlık sadece maskemın kalıtelı oldugunu solıyebılırım onunda lastıklerı hasarlandı ve koptu emaneten tutturuyorum ama ısımı goruyor ekıpman olara zayıfım yanı
slm takanates ag ben bır bılsem agırlıgımı daldıgım derınlıgı agırlık baya bır agır 4 adet buyuk kursun 5mm lık yazlık kıslık elbıse ama derınlıge gelınce sabıt dııl 5 m den baslayıp 15 20 m lere kadar ındıgımı tahmın edıyorum fazla derıne daldıgım zaman dıbe tas gıbı cakılmam korkutuyor benı ve buna baglı olarak ta cıkısta epey zorlanıyorum paletlerım dandık bır palet ve hatta kırıklar kendım tamırlemıstım yenı ekpmanlar alıcam bu arada bana yardımcı olursanız yanı benı yonlendırırsenız sevınırım dalmaktan vazgecemıyorum
Öncelikle şunu üzerine basarak belirtmeliyim..Kurşun ağırlığını hesaplayamaz iken 20 metre gibi bir derinliğe iniyor olmanız çok büyük riskler aldığınızın işareti..Hele hele kırık paletle o derinliklere inmek çok büyük bilgi eksikliği..Düşünün 20 metrede paletiniz kırıldı ...(diğer paletle çıkarım diyorsanız 7-8 metrede paletin birini çıkartıp elinize alın..Ama yanınızda body nız olmalı) Öncelikle bu konuda en azından bir başlangıç eğitimi almalısınız..Ben 16 yıldır dalış yapan biri iken dalışa başlamadan önce her detayı 2 kez kontrol ederim..
murat abi nasipse en kısa zamanda yaparız bir dalış organizasyonu.fakat 20 metrelerde bahsetmişsin.inan ben şaşırdım.20 metre hatırı saylır bir derrinlik.neyse en kıısa zamanda görüşmek üzere.bu arada ben teleferikteyim
slm murat arkadasım dalarken kullandıgın agırlık onemlı.5mm elbıse 7mm yada 3 veya 9mm elbıselerde agırlık notr olman ıcın önemlı. ben 110 kg 1.88cm boyundayım.5mm elbıse ıle 12 kg kursunla ancak notr oluyorum.derınlıgım henuz 3-4 m.malum 28 senedır sıgara ıctıgımden daha derıne ınemedım.3mm sortı ıle ıse 4 kg kursunla notr olabılıyorum.
slm dotum her sey bır yana gercekten haklısın ama ne yapayım kendımı engelleyemıyorum yanı sadece dalmayı dusunuyorum ve dalıyorum heee bu arada dalmayı dıyorum bak balık vurma ıkıncı planda gercekten ne bıleyım dalmak bana huzur verıyor sakınlesıyorum kafamdakı butun negatıf dusuncelerden arınıyorum belkı de bu yuzden ısın teknık kısmına ozen gostermedım bu zaman kadar ama burada yazılanları okuduktan sonra ınan bana bır adım otesını dusunmeyen ben dusunmeye basladım . ama yınede vazgecemıyorum bu arada kırık paletlerımı yırtık elbıselerımı bozma tufeegımı patıllerı eldıvenlerı yanı butun ekıpmanlarımı sıfırlayacam yakın zamanda bana guvenebılırsın bu arada benım ıcın belkıde gercekten endıse duymussundur belkı dııl kesın duymussundur ama ne dıyebılırımkı atın olumu arpadan olsun.... kısmende olsa buraya uye olduktan sonra dalısa bıraz farklı acıdan bakmaya basladım madem benım ıcın vazgecılmez bır heyecan bu dalıs o zaman bende ısın puf noktalarına ve guvenlıge onem verıp kotu bır sonucla karsılaşmadan uzun yıllar bu heyecana devam edeyım dımı ? (bu sekılde ne kadar surecegı mechul
murat kardesım ınan bana sırf ısın yasamın stresınden kurtulmak beynımı bosaltmak ıcın en ıdeal spor olarak bu dalıs harıka bırsey.sessızlıkte suyun ıcındekı o renklı dunyayı ızlemek bana okadar huzur verıyorkı senınle ınan hıssettıklerımız bırebır aynı.avcılıga gelınce ısın daha renklı boyutu dıye dusunuyorum.ınan ben bu spora basladıktan sonra evdekı cogu sey degıstı kendıme bır kose hazırladım. terkedılmıs kabukları olu denız yıldızlarını ve yengeclerı toplayarak onları temızleyıp vernıkleyerek evde yaptıgım kosemde sergıleyıp bazen 2-3 saat karsılarına gecıp muzık dınleyerek seyredıyorum ve ınan cok haz verıcı bır sey. hanım bazen takılıyor o kadar para harcayıp bır suru malzeme aldın denızden getıre getıre bunlarımı getırıyorsun hanı balık dıye.
Palet sizin motorunuz,sizi o derinlikten alıp yukarı çıkaracaktır.Düşünün suyun altında saniyelerle yarışıyoruz bu yüzden bizler skin dalış yapanlar 1 saniyenin bile bizim için çok değeri vardır size tavsiyem ne yapıp edin biraz pahalı ama bir çift carbon pren palet almaya bakın inanın hayatınızdan önemli değil.Skin dalışta iki malzeme çok önemlidir.1-Gezer balık tüfeği 2-Paletiniz Ağırlığa gelince Scubacıların bir taktiği var her 10 kg ye 1 kg bence bunu denemeyin 75 kg iseniz(örnek) 5 mm elbise için marmarada 6 kg yeterli olur ege ve ak denizde 7 kg yeterli ancak bunu en iyi kendiniz ayarlarsınız kendinize bir ağırlık seçin 2 m derinlikte maskenize kadar gelen veya gelmeyen suya göre ayarlayın bir sefer uğraşırsınız ama kendiniz için ideal olan ağırlığı bulursunuz birde her on metre derinlik için 1 kg eksiltmeniz gerekmektedir.(10 metreden sonrası için) umarım yardımcı olabilmişimdir.
Değerli arkadaşım şu kadarını söyleyebilirim bahze mevzuu donanımınla umarım ağırlığını kolay atabileceğin bir kemere sahipsindir.Ağırlık konusuna gelince arkadaşlar zaten oldukça fikir vermişler,ama en iyisi deneme yanılmadır Tabi verilen bilgiler ışığında