Bu alet nasıl kullanılır anlayamadım. Bir bilen izah etse.... http://www.avmarketi.com/asp/product/136022/FLADEN-KURT-KLIPSI-L-10P
yıllardır cevabını aradığım soru bende bu konu hakkında ufak bi soru sormak istiyorum, yeni konu açarak kirlilik yaratmak istemedim. benim elimde 0,15 lik kalitesiz bi misina var ben onu yem ipi niyetine kullansam balıklar kızar mı? yeme itiraz ederler mi ?
Kullan. Ama yem ipine göre kullanımı zor olur. Yem ipini genelde iğne üzerinde durması zor olan yumuşak ve salaş yemlerde kullanıyoruz. Misina bu yemleri kesebilir. Artı misina fc değilse balıklar huylanır ama kızmazlar merak etme.
Yav Anıl ilk cümlede ne demek istedin? Yeni konu açmak kirletmek mi oluyor? Öyleyse eski başlığın içine başka konuda birşey yazmak ne oluyor?
Yavuz bey bu klipsin kullanımı tatlı su avındaki boili bağlama şekli ile aynıdır. Bu klipsin üzerine küçük kurtları veya solucanları arka kısımlarından tek bir sefer batırarak takılır ve baş kısmı boşta kalır ve takılan canlı yem hem daha hareketli olur hemde daha uzun süre canlı kalır. (Maggot Clips diye ararsanız daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.) Resimli bir linkini bulursam ekleyeceğim daha iyi anlaşılması için. Kolay gelsin.
Şenol, ben de öyle düşünmüştüm ama emin olamayıp sormamın nedeni şudur: solucanı (kurdu) sivri yerden halkaya geçirdikten sonra klipsi takınca solucan zedelenir, belkide kesilir diye sanıyorum. Yoksa klipsi takmadan mı takımı tamamlamış olacağız? Dediğin gibi resimli link bulabilsen çok iyi olacak. Isıran değil, vakumlayan balıkların tamamında etkili olabilecek bir yönteme benziyor.
Aşağıda resimli linkleri var buradan bakabilirsiniz. İnşallah işinize yarar. Rastgele. MAGGOT CLIP CARP Maggot Clips
Şimdi oldu. Solucandan ziyade, küçük kurt veya larvalar için uygun gibi. Gövdenin içinden değil ucundan bir kaç tanesi takılsın diye herhalde... :thumb:
Aç kardeşim benim, aç. Ne kadar konu, o kadar derli toplu bilgi. Aynı konu içinde uzayıp giden muhabbetlerin arşiv değeri olmuyor.