Arkadaşlar herkeze slm lar, bu hafta sonu kurtboğazı barajına turna ya gitmeyi düşünüyorum tavsiye edermisiniz. barajın hangi kısımları daha verimli oluyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkeze çok teşekkür ediyorum.
Kurtboğazı geçen yıl güzel av vermesine ragmen bu yıl pek güldürmedi yüzümüzü, gerçi havalarda yeni ısındı belki daha randımanlı olabilir şimdi, iki haftadır gitmiyorum çünkü.Hemen piknik yapılan yerlerin altındaki bentin bütün koylarında tutabilirsiniz turna. Arbayı yukarı bırakıp inmeniz gerekir.Ya da biraz daha ilerilerde arabayı İstanbul yolunun hemen kenarına koyup ilerdeki koylara girebilirsiniz.özellikle kayalıkların oldugu tarafın epey verimli olduğu söyleniyor.Üçüncü seçenek karşı tarafa geçmeniz. Pazar köyü tarafından gidebilirsiniz bu tarafa,ancak yollar biraz karışık olabilir, biraz dolaşmanız gerekebilir.Meşeliklerin altına inmek için ise epey yürümeniz gerekir,burası sıkıntılı bir bölge galiba ama buranın da verimli oldugu söyleniyor. Karar sizin...
Dostum balık işi kısmet işi. Şansına çıkarsa trofe bile çıkarabilirsin. Ama ben şunu diyebilirim kurtboğazı için ; kene konusunda dikkatli olmanda fayda var.
Tuncer Bey, biz sık sık Kurtboğazına gidiyoruz, bölge açsısından özel olarak kene riski olduğunu mu söylüyorsunuz? Bildiğiniz birşey varsa paylaşın lütfen...
Sevgili Tuncere katılıyorum 2 gün önce ordaydım.Bölgedeki kene potansiyeli çok yüksek şayet giderseniz sıkı tedbirler almanızı öneririm.Balık konusuna gelince geçen yıla göre azalsada Kıyılarda yatan turnaları gördüm ve kandırmaya çalıştım...Bir iki küçük turna dışında O gün yapaylarımı pas geçtiler...Fakat kasık çizmemden yukarı tırmanmaya çalışan keneleri görünce avı erken bırakmak zorunda kaldım.Önce kendi emniyet ve sağlığımız unutmamak gerek ....
Yav Hakan o zaman bu keneler resmen insan gördüğü zaman ısırmak için geliyo. Tehlikeli bir durum. Bir abimiz kenelerin insan ısısına ve terine çok duyarlı olduğunu söylemişti. Demekki arazide işi biraz daha sıkı tutucaz.
Sonuçta bu risk nerdeyse tüm avlaklarda mevcut. Fakat sıkı koruma ile ve biraz dikkatle risk en aza indirilebilir. Ama hiçbir zaman sıfır olmaz. Kesinlikle eğer kene ıssırdı veya böyle bir şüpheniz varsa en yakın sağlık kuruluşuna gidilmeli. Özellikle; Kurtboğazı ve çankırı çerkeş, karabük eflani bölgesi bu konuda çok riskli bölgelerdendir. Önce emniyet ve sağlığımız sonra zevkimiz gelir bana göre. Giden tüm arkadaşlar lütfen maksimum özen gösterelim.
Kene konusun açılmışken dikkat : 1 - kenenin salgılarında bulunan anestezik bir madde ile ısırıldığınızı hissedemezsiniz. Bu nedenle her ne kadar ısırılmadığınız konusunda emin olsanız bile avdan eve dönüşte iyi bir kontrol çok önemlidir. 2 - şayet bir kene tarafından ısırıldıysanız keneyi vücuttan ayırma yöntemini iyi bilmeniz gerekir. eğer bu konuda bir tecrübeniz ya da bilginiz yoksa lütfen bu konuda uzman bir sağlık kuruluşuna gidin ve kenenin orda çıkarılmasını sağlayın. 3 - kene kovucu ilaçlar piyasada bulunmaktadır. lütfen bu tür sprey uygulamaları avlağa gitmeden önce kullanın