Sevgili balıkcı dostların 31.05.2008 cumartesi günü sabahın ilk ışıklarıyla Ankaradan kutrboğazı barajına doğru haraket ettik.saat 6.00 civarında baraj kenarına geldiğimizde bir traktörün suyun kenarından hızla ilerlediğini gördük,bir anlam veremediğimiz bu olayın perda arkası saatlerin ilerlemesiyle ortaya çıktı. yanımıza gelen diğer avcı arkadaşlar traktördeki şahısların suya geceden ağ çektiklerini ve sabah erkenden topladıklarını anlattılar.İnanın bu olaya çok üzüldük o traktörde ag oldunu bilseydim çoktan üzerlerine çöker kolluk kuvetlerine haber veriridim. Sevgili dostların 4 kişi akşam saatleine kadar uğraşmamıza ragmen 3 turnayı zor yakaladık.bu cahil insanlar yüzünden sularınızda balık kalmayacak. bu konu hakkında herkezi duyarlı olmaya davet ediyorum.herkeze rast gele. Not: (geçen hafta kalacik tarafında ag ile avlanan şahıslara jandarma ceza yağdırıp ellerindeki mağzemeye ve araçlara el koymuştur.teşekkürler.)
s.a kardeş bizde c.tesi günü sulubük deydik saat5den 2ye kadar uğraşmamıza rağmen sadece bir tane turna yakalıbildik oda 40cm falandı.sadece bizolsak boş dönen kısmet derim ama herkes aynı durumdaydı demekki ordada aynı şey olmuş....daha fazlasını hakeden bu insanlığını unutmuşlara söylenecek çokşey var ama bize yakışmaz..inşallh bundan sonraki avlarında böy şeylerle karşılaşmazsın rastgele::
slm Biz de pazar günü Kurtboğazına gittik acaip kalabalıktı ayrıca her tarafta ağ atanlarla dolu idi, balık ürkmüş olduğundan,4 saat uğraşmamıza rağmen ancak bir tane turna alabildik. Ağ atanları derhal jandarmaya bildirmek istedim ancak talihsiz bir kaza sonucu cep telefonum baraja düştü. Bugün kazan jandarmaya ve kızılcahamam jandarmaya bildirimde bulundum ancak çok ilgili davranmadılar. Bence bu olaya şahit olan herkes jandarmayı arasın ve bu bohçacılara gereken işlem yapılsın yoksa adamlar gölde balık bırakmayacak. Gelecek nesillere de balık bırakabilmek için her duyarlı vatandaş bu olaya dur demeli . Kızılcahamam Jandarma tel:7361009
Yaw arkadaş şerefsizkere şerefsizler ağ atıyolar bizde ordaydık pazar günü ah bi göreydim ag atanları o ağları afiyetle yediridim valla onlara.
mustafa kardeş oltalarınıza levrek vurdumu hiç. ben barajda ilk defa bukadar çok levrek gördün velet boyu kadar gümüşe saldırıyor. 1 numara kelebek kaşıkla 6 tane aldım küçük oldukları için suya geri bıraktım ama mütiş zevkli oldu.burda levrek oldugunu biliyormuydunuz?
yok hiç levrek vurmadı, ben biraz büyük kaşık kullanıyorum, genelde 5 numara. sadece turnaya çalıştık belki de ondandır levrek de olduğunu duymuştum ama sanırım çok küçük tuttuğuna değmez diye düşünüyorum.
Herşeyi devletten beklememek lazım..Sonunda toplanacağız 5 kişi ag atanların 2 kemiğini kırıcaz birdaha degil ağ istarvit tutmaya gelemiyecekler. Böyle insanlar yüzünden değil oglum 25 30 yaşlarında benim balık tutup tutamayacağım şüpheli. Anlayana anlıyacağı dilden konuşmak lazım
bunlar ınsan degıl ınsa dısı yaratıklar. ne anlarlar da agla tutarlar zevk yok bırsey yok yahu nesıl bunların yuzunden yok oluyor serdıklerı aga balık dıye baglıyacaksın bunları suya ındıreceksın bır kac yerındende deleceksın abı balıklara turnalara yem olsun serefsızler