Arkadaşlar Mayıs ayı içerisinde kurtboğazı barajına levrek ve turna avına gidenler varsa son durum nedir? Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.
walla murat abi biz gecen hafta gittik yosundan baska bişey tutamadık tutan kimseyide görmedim biz turna için gitmiştik başka balıkları bilemem
Murat kardeş bende 07/05/2011 cumartesi günü Kurtboğazı,ndaydım sabah 07-30,dan akşam 20.00 civarlarına kadar sahtelerle at-çek yapmaktan canımız çıktı ama ne bize nede civardaki arkadaşlara herhangi bir balık gelmedi.Bizim karşımızda çadırlarıyla iki gündür balık avlayan grupta sabaha karşı biri sasi diğeride solucanla sadece iki levrek alabilmişler.Her at-çek,te sadece yosun yakalıyorduk.Balık olmayışının sebebini çadırlı grup suyun soğukluğuna verdiler ama ben bundan pek emin değilim. Bu duruma ben bir yorum getiremiyorum ama suyun neden yosun dolduğunu çok iyi biliyorum.Zamanında bu barajda olan sazanlar,kefaller,siraz balıkları ve bıyıklı bekirler vs.var olan yosunları yiyerek yosun oluşumunu engelliyorlardı.Bu balıkları turna ile levrek kökünü kuruttuğu için meydan yosunlara kaldı.Tabi bu durumda Ankara,nın içme suyunun kaliteside oldukça düştü,suyun tadı değişti hani bir tabirle nur gibi olan su mırık kokmaya başladı.Eğer bir an önce bu duruma bir çözüm getirilmezse yani yeniden bu sazan grubu özellikle ot sazanı,siraz ve kefal balıklarıyla balıklandırılmazsa bu barajı A nkara,nın kısa süre sonra kaybetmesi içten bile değil, Biraz konunun dışına çıktım ama bunlarıda söylemeden geçemedim,rastgele.
Arkadaşlar paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi bende suyun soğukluğunun levreği çok etkilediğini düşünmüyorum. Bence 2 sebebi olabilir. Birincisi balık yumurtasını buraktıktan sonra 1 hafta 10 gün lohusalık dönemi dediğimiz bir dönem geçiriyor. Ben buna beyşehir gölünden biliyorum. Bu dönemde yeme isteksizdir.(arkasındanda deli gibi yeme saldırır tabiki) vaktini dinlenerek geçirir. ikincisi ise baharda suların yükselmesiyle balık, Avcı ustalarımdan duyduğum eski su tabir edilen sonbahar dönemindeki baraj seviyesinden yeni biriken yağmur ve karsuyunun birikim yaptığı bölgeye pek uğramaz. Sebebide su ısısının dengesizliği olarak biliyorum. Bu dengesizlik havaların düzenli ısınması ile normale döner. Bu dönemde eski suya oltayı düşürebilirsen o zaman şansın artabilir diye düşünüyorum. Anlaşılan bu sene levreğe biraz geç başlayacağız. Tüm dostlara keyifli avlar ve güzel paylaşımlar diliyorum. Rastgele...