Kurtboğazı için önerileriniz neler?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında dogangunesk tarafından paylaşıldı.

1. dogangunesk

dogangunesk doğan

En İyi Avı:
    mırmır 17cm
    Yarın sabahtan yola çıkmayı düşünüyorum bu kar kışta biraz donacam ama idare edecez artık.

3 adet kasnağım ve 3,40lık kamışım var mısır ve mepps ile gidecem belki birazda bulursam gümüş yakalarım.

hafta içinde kurtboğazına gittim 3 kasnağıda dip olarak attım ama 2 tanesini kaybettim.

kurtboğazının neresinde yerleşim yapmamaı öneririsiniz. dip mi atayım şamandıra mı? yem önerileriniz neler olur? hangi balık için hazırlanayım kısmetim hangisinde daha çok olur ? birde kazanda av malzemeleri satan biryer var mı bilen tarif ederse iyi olur yol üstünden hallolur oda.

2. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Merhaba Doğan Bey.. Öncelikle mısırın pek iş yapacağını düşünmüyorum; çünkü orada tatlısu levreği ve bu sıralar çok rastlanılan turna var. Tabi ki ustalarımız daha iyi bilir ama ben Mepps ile hiç levrek alamadım. Turnaya da denemedim zaten. Gümüşün işinize yarayacağından eminim. Yol üstünde Akpet benzinliği var. Yanında Burcu Market var. Orada gümüş de satılır, kamış da makine de. (Gümüş şu an var mı haberim yok.)
    Bir de ben şu an gitsem kesinlikle dip oltası yaparım; çünkü soğuklar geldi ve balıklar dipte.
    Yer konusuna gelince de ben size Kurtboğazı'nda her yeri önerebilirim. Kurtboğazı'nda nereye gidersem gideyim gümüş taktığımda balık almadığım zaman olmadı.. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. :)

3. dogangunesk

dogangunesk doğan

En İyi Avı:
    mırmır 17cm
    teşekkürler boran söylediklerini dikkate alacağımdan emin olabilirsin.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gümüş işe yarar yaramasına da...

Sevgili Doğan beni de dikkate alır mısın bilmem ancak yine de bir hatırlatma yapmak isterim.:)

Yemlik balıkların canlı olarak nakli yasak abicim. Bu durumda, bulunulan avlaktan yemlik balık tedarik edip kullanman gerekiyor. Diğer bir konu da; Turna için yasak sezon Aralık 15 te başlamakla birlikte havyar tutmaya başladığını da değerli üye kardeşlerimiz bizzat tecrübe etmişler.

5. dogangunesk

dogangunesk doğan

En İyi Avı:
    mırmır 17cm
    sitede her ne kadar dolaşsamda yinede bazı şeyler eksik kalıyor. okudum bende az önce turna için 15i son işte bi an önce bende çıkayım diyorum. zaten benim ana maksatım balık tutup küçük büyük affetmeden yemek değil. bi iki tane tutayımda rahatlayım istiyorum.

bekçiyle kısa bi muhabbetim olmuştu 1 hafta önce 65cm lık bir turna cektiğini söylüyordu gümüş kullanmış oda.

kurtboğazının kuzey ucundan sallandıracam oltamı karda kışta yolda kalmadan güzel vakit geçiririm inşallah. ama bu konularda fazla bir tecrübem olmadığından konuyla ilgili tecrübeli kişilerden yardım alırsam fena olmaz.

6. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Nuri Bey, özür dilerim. Sanırım gümüş konusunu atlamışım. Hatırlatmanız için teşekkür ederim..