Kurtboğazı Kene durumu?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında pitbull tarafından paylaşıldı.

1. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bu sene hiç kene haberi duymadım ama Kurtboğazı'nda kene var diyorlar.

Acaba Kurtboğazı'nda kene durumu nasıl?

2. tellakman

tellakman Engin

Sen yinede dikkatli ol Furkancım. Özelllikle sıcak havalarda vücudunun nemli bölgelerinde mutlaka kene kontrolü yap. Unutma ki onlar bize değil biz onlara misafirliğe gidiyoruz. Garip hayvanlar bayağı aç yaşayabiliyor ve bitki üzerinde memeli bir hayvanın gelmesini bekliyor sonra üzerine çıkıyor ve kendine kan emecek nemli bir bölge arıyor. Umarım denk gelmeyiz.

3. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    sevgili furkan beni ankara yakınlarında kızılırmaga yakın kene ısırdı sadece ishalle hafif atlattım.ama inan o bir hafta bana 1 yıl gibi geldi.her gün numuneye gidip kan vermekten kollar mosmor olmuştu.bu zıkkımı her kene taşımıyo taşıyan kene de kızılırmak ve yeşilırmak vadisi ve kolları boyunca yayılmış durumda.ayrıca senin için sevindirici haber vereyim kene mayısta peydah oluyo agustosta bitiyo.yani bu aylarda yok.kalecik,kırıkkale,çorum,çankırı taraflarına gidersen dikkat et.balıktan gelince duşa gir ayna karşısında mutlaka çıplak kendini kontrol et.kesinlikle elle çıkarma ben elle çıkardım kafası koptu:(

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kurban bayramında Çankırı'ya gitme ihtimalim var, yaz boyunca da gittim neyse ki denk gelmedi bu sene.

Bu konuyu açtıktan sonra da Kurtboğazı'na gittim, açıkcası şüphelenmedim desem yalan olur. Etrafta hep koyun ve keçiler gezmiş, hatta biraz ileride de keçi sürüsü otluyordu. Yine neyse ki keneyle karşılaşmadım.

Havalar iyice soğudu, hem bu soğukta kene olmaz hem de zaten balıklar yumurta tutmaya başladı artık gitmeme gerek kalmadı. Şuan sadece tatlısu kefali yakalamak istiyorum ama o da zor bu zamandan sonra, seneye kaldı :).