Kurtboğazı Son Durum

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında pitbull tarafından paylaşıldı.

1. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Yarın balığa gideyim diyorum, büyük ihtimal yakın diye yine Kurtboğazı'na gideriz. Acaba turna yakalama şansım ne kadar? Bu sene turna alan oldu mu Kurtboğazı'ndan?

Turna konusunda her türlü önerilerinize açığım, akşam malzeme almaya gideceğim.

2. savas_ankara

savas_ankara Savaş YILDIZ

Favori Kamış:
    Remixon dolgu 230 cm, iki parça
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    Yayın balığı, 3 kg (75 cm)
    merhaba,

geçtiğimiz pazar günü, kardeşimle birlikte akşam üzeri saat 4:30 da Kurtboğazı gölündeydik, Ciğir köyü yolundan inilen taraftaydık, (yolun göle yakın bir kısmı bir hayli bozuk) botu olmayanlar için burası kıyı olarak at çek yapmak için daha müsait.

yaklaşık 2-3 saat kıyı boyunca atçek yaptık, sahte olarak sasi ve kaşık kullandık, gölden kıyıya doğru iyi rüzgar vardı, bundan mıdır bilmem ama ne bir levrek ne de bir tane turna denk gelmedi. idk

bu arada gölde balık tutmaya gelen bir aileden genç bir arkadaşın uzaktan balığı çekmesini izledik, daha sonra yanından geçerken balığa bakalım dedik, şamandıralı canlı yem ile 45-50 cm civarında bir turnaymış, gayet güzeldi. çıkan turnada baya bir yaralanmış, iri bir balık yandan saldırmış gibiydi, mrsparkle

balık tutamadık ama temiz hava ve doğa bize yetti de arttı, rahatlatıcı bir yer :thumb:

canlı yem takımı şansını arttırabilir.

gidersen bol şanslar...

3. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkür ederim. İnşallah ben tutabilirim. 3'ü çocuk toplam 7 kişi gideceğiz. Tutarız herhalde iyi kötü bir şeyler :D.

Malzemeciye akşam gidecektim, ama önünden geçerken uğrayım dedim ve 4-5 tane sasi aldım. Kurtboğazı'nda 12 kg'lık bir turna tutmuş kırmızı kafalı sahte balıkla. Kocaman bir şeydi, fotoğrafına baktım :).

Canlı balığı ben takamıyorum oltaya ama dayım ''ben takarım, gümüş için takım da hazırla'' dedi :D. Gümüş denk gelirse canlı yem de deneriz.

Turna veya levrek artık şansıma ne gelirse. Zaten levrekler geri suya iade edilecek. Gerçi yumurtalarını dökmüşlerdir ama 3 gün kala yasa dışı av yapmayım :).

Her sene soruyorum ama yine sorayım yoksa rahat edemeyeceğim; çelik tel kullanmasam olur mu?

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Furkan merakla raporunu bekliyorum. Bizde mayısta gideceğiz.

5. savas_ankara

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    sen şu sıralar kurtboğazındasındır büyük ihtimalle ama yine de yazıyım, belki cep telefonundan internete bağlanıyorsundur.

balık sahteyle birlikte misineyi de ağzına alırsa kopma ihtimali var, çelik tel kullansan daha iyi olur ama çelik tel olmazsa da şansına yani...

bu arada bizde bugün oraya gidelim dedik sonradan vazgeçtik, şimdi evde pinekliyorum, 1 mayıs salı günü tatiliz, malzemeleri hazırlayıp kardeşimle balığa gidelim diyoruz.

geldiğinde iyi kötü bir rapor yazmayı unutma :)

6. savas_ankara

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Remixon Sunny 6000
    En İyi Avı:
    merhaba gökhan,

mayısın kaçında gitmeyi düşünüyorsunuz?
    bizde 1 mayısta gitmeyi planlıyoruz.

7. ferdiesercakmak

ferdiesercakmak ferdi eser

Bugun sabah 6:00 civarı boludan gelirken kurtbogazında hava almak için durduk çok kalabalıktı . O kadar balıkçıtan 1 tanesinde gördüm turna kaç cm oldugunu bilmiyorum ama gayet güzeldi izlemekle yetindik :( 1 mayısta bende gitmeyi planlıyordum fakat araçtan dolayı gidemiyorum. :( Bu arada sabah 6 olmasına ragmen çok sıcaktı hiç rüzgar yoktu 1 mayıstada hava aynı olursa sanırım güzel balıklar çekersiniz

8. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    savaş bizim gidiş günü net değil ekip 4 kişi olunca gün belirlemek zorlaşıyır.

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bugün 4-5 saat Kurtboğazı'nda olta attım ama hiç balık tutamadık. Yanımızdakiler solucan ile levrek alıyordu sürekli. Bir kişi de turna tutmuş, ama ben göremedim uzaktaydı.

Sabah saat 5'te avlaktaydık, hava o kadar soğuktu ki arabadan dışarı zor çıktık. Evden çıktığımızda arabanın derecesi 12'yi gösteriyordu, Pazar sapağına yaklaştıkça birden 5 dereceye kadar düştü.

Sular haliyle yüksek, ancak soğuk değil. Gittiğimizde sudan buhar çıkıyordu :).

1 mayısta gidecekler, eve balıksız dönmek istemiyorsanız yanınıza solucan alın :). Zira kazmadığım yer, kaldırmadığım taş kalmadı ama 1 tane bile solucan bulamadım.

Hedefimiz levrek değildi, zaten şuan yasak; ama yakalamak için uğraştım. Çünkü gerçekten çok zoruma gitti yanımdakilerin sürekli balık alması. Ben o kadar para harcıyorum, tebliğe uyuyorum ama balıklar bana denk gelmiyor. Adam almış el oltasını, dizmiş 10 tane olta sürekli balık alıyor. Dayım filan isyan etti, ''bir daha balığa gitmem'' deyip duruyordu.

Bugün sinirim çok bozuldu kısacası...

10. ferdiesercakmak

1 Mayısta son bi degişiklikten sonra gitmeye karar verdik bizde :) solucan bulması kolayda solucan için nasıl bir tertibat gerekiyor onu bilmiyorum.Dip oltasımı lazım ?

11. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Dip oltası kullanıyorlar. Bazıları şamadıralı, bazıları kurşun ile...

12. ferdiesercakmak

Anladım..Teşekkürler , yarın dışkapıya ugrayım ben bi malzeme alayım.Tavsiye edebilecegin bir yer varmıdır kardeş ?

13. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Dışkapı'daki malzemecileri bilmiyorum malesef.

14. ferdiesercakmak

Yok malzemeci degil kardeş . Kurtbogazında tavsiye edebilecegin balık avı için

15. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kurtboğazı'na Pazar tarafını tavsiye ederim. Pazar sapağına dönüyorsunuz, daha sonra biraz gittikten sonra sağda bir çeşme var oradan baraja doğru gidiyorsunuz. O yol boyunca kıyıdan hep levrek aldılar bugün. Geçen sene de aynı şekildeydi.

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    dışkapıda yunusemre halk pazarında solucan satan av malzemecileri var 5 lira galiba boşuna sağda solda aramayın.

17. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Kurtboğazını bir türlü sevemedim. Kıyıdan avlanmak için çok verimsiz bir yer bence. Bot ile gidenler güzel avlar yapıyorlar. Hem kiloluk levrekler hem de iri turnalar yakalıyorlar. Kıyıdan el kadar levreği almak için solucan felan uğraşmaya da değmez bence.

18. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Aynen katılıyorum. Ya çok uzağa bir atış yapıp dibe çökmesini bekleyeceksiniz ya da botla açılacaksınız. Ben geçen sene tuttuğum turnayı uzağa atış denemeleri yaparken yakaladım :D. Geçen de turnalar yeni yumurta döktü, kıyıya gelmiştir diye gittim. Bir de bölgeyi bilmek önemli. Benim Kurtboğazı'na 3. gidişim ve tam olarak turnayı ve levreği nereden alabileceğimi çözmüş bulunmaktayım :). Bundan sonra gidersem hemen o bölgelere yerleşeceğim. :).