Kurtboğazı Son Durumlar - Levrekler Tükendimi !!!

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sefa4134 tarafından paylaşıldı.

1. sefa4134

sefa4134 sefa

En İyi Avı:
    2,45 Gr Sazan , 56 cm Turna
    Herkese merhabalar , düzenli oalrak yaz aylarında KURTBOĞAZINA turna niyetine çıkıp , amerikan levreği ile keyiflenip dönerdik . fakat forumdan takip ettiğim ve ankaradaki avcı dostlarımla konuşmalarım sonucu levrekler bile şuan oltaya gelmiyormuş .

Konuyla ilgili bilgisi olan yada son 1 ay içinde oraya giden avcı dostlarımız bizi aydınlatırsa sevinirim .

Rast Gele . . .

2. ozkan79

ozkan79 özkan

bu tarz tatlı su avlakları ulu orta deşifre edilirse olacağı budur.

ben şurada solucan topluyorum yazın buraya,bakın ne oluyor solucanlara banghead

paylaşım yapmayın demiyorum ama ulu orta yazmayın diyorum.

3. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    özkan ankara da küçük çocuklara hatta hayatında hiç balık tutmaya gitmeyen birine ankara da nerede balık tutabilirim diye sorsan sana ilk söyleyeceği yer kurtboğazı olur . ama ne yazık ki orada da balık kalmadı . işin ilginç yanı hatta anlayamadığım tarafı yaklaşık 3 seneden fazladır forumları takip ederim , her kurtboğazı ile ilgili bir başlık açılsa ya da konusu geçse geçen sene balık vardı bu sene yok ,tutamıyoruz muhabbeti oluyor. geçen sene açılan konularda bir önce ki sene iyi balık tuttuk bu sene balık tutamadık, bu sene ki konularda geçen sene iyi balık tuttuk bu sene tık yok , daha geçmişe gidiyorsun yine aynı olaylar )))) ne mübarek yermiş ))

4. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Özkan orası artık adı ayyuka çıkan bir avlak.
    Levrek bitmesi zaten av ile olamaz, kesin başka bir iş vardır. Suyun oksijeni azalabilir, hastlık vb nedenle bitebilir.
    bitse keşke sazan avlağı önce turna sonra levrek atılması sonucu levrek cenneti oldu binde bir turna yaşıyor sazan artık kalmadı.

5. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    Mert balık çok arsız olduğu için çok çoğalıyor,tutmayla o balık bitmez.
    Zaten zararlı türler içinde kendisi keşke bitsede sazan avına oraya gitsek.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Aynen...

Size katiliyorum bu durum birazda pisikolojik kamimca.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

İstanbuldada adi ayyuka cikan bircok avlak var lakin genelde insanlar avrupa yakasinda bir gol anadolu yakasinda bir gol diye yazarlar (genelde)

Ama tabi anadolu insani birazdaha icten ve samimi duygular besledigi icin (bana gore) adam kalkipda mogan golu golbasi vs vs yazabiliyor.

Bu konuda herkesin dusuncesine saygi duymak lazim.

Tatli su avlaklari cok degerlidir ozelliklede denizi olmayan sehirlerimizde.

İyi forumlar dilerim.

8. By AresS

By AresS H.S.E.

En İyi Avı:
    53 Cm Turna, 950 gram
    Sezon açılışını orda yaptık sabahtan öğlen 1 kadar 1 tane tutmadık tutanıda görmedik. Çok fazla ölü balık vardı. 7-8 tane gördük gümüş ler su üstünde ters yüzüyorlardı ayrıca.

9. sefa4134

sefa4134 sefa

En İyi Avı:

Balık ölüleri konusu garip , ben bir zamanlar ankaranın içme suyunun ordan sağlandığını duymuştum. yani ilaçlama ve benzeri bişey olamaz diye düşünyordum . ? ben gitiiğimde balık öluleri falan yoktu 1.5 sene önce falan .
    Kurt boğazında ki levrekte bitmez gibme geliyordu ağ atılmadığı sürece ! !

10. Ali KANTARCI

Ali KANTARCI Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    isli demlikte bir bardak çay
    Merak etme kardeşim, havalar az ısınsın hele...

Ben de 1 Mayıs'tan bu yana Afyon'da Seydiler Barajına Amerikan levreğine gidiyorum. Levreğin verimi %25 civarında havalar daha yenice ısınıyor buralarda da Ankara ile Afyon'un sıcaklık değerleri de pek farklı değil malum. Bence önümüzdeki haftalarda havanın tam manasıyla ısınması ve bunun suya iyice aksetmesi ile levrek avı hızlanacaktır. Daha iki hafta önce sezon açılışında güneş yanığı olduğumuz halde, serinlemek için ayaklarımı suya sallayınca :( (buzzzzzzz) levreğin niçin meppsleri yavaş takip ettiğini anladım. Şu aralar 25-30 cm arası 15-17 civarı levrek alıyoruz, sezonda bu sayı 4 veya 5 katına mutlaka çıkacaktır. Afyon'dan selamlar, herkese rastgele reeling

11. sefa4134

sefa4134 sefa

En İyi Avı:
    ALİ BEY İÇİMİZİ RAHATLATTI

ALi bey değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. gerçekten yüreğimize su serptiniz senenin 1 haftasınıda gidip balık tutucagımız bir yeride kaybettik diye korkuttular bizi .

Rast Gele

12. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    arkadaslar kurtbogazında bir sıkıntı var hemde büyük bir sıkıntı balık yok denecek kadar azaldı belki son 10 gidişmde ne tutanı gördüm nede kendim tutabildim hatta botla acılanlarda bile tık yoktu bu sorunu büyükşehir belediyesine iletirsek bi sonuc alabilirz diye umuyorum tabi herkesin şikayette bulunması gerekli 1 kişiyle oalcak iş değil cünki..

13. sefa4134

sefa4134 sefa

En İyi Avı:
    Emre ali bey 2 hafta önce gitmiş diye anladım ben ama , eğere gerçekten son 10 gidişinde balık tutamdıysan büyük sıkıntı vardır. Gerçekten ben ararım ama foruma bununla ilgili bir konu açıp en az 10 -15 kişinin aramasını ve sonuçlarını yazmasını isteriz numarayıda paylaşırız . İlgi çeker bukadar kişi aradığı için ilgenip bir bakarlar.

14. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    son 10 gidişimin sonucu 2 tane levrek :D haha şaka gibi evet bu konu acılmalı ve arkasında durulmalı kesinlikle

15. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    Tüm Ankaralı levrek meraklılarını 1 temmuz'dan itibaren ramazan ayı başlayana kadar Afyon'a bekliyorum. Av yaptığımız baraja zaten ankara yolu üzerinden gidiyoruz. Afyon'a 10 km kala Gebeceler Kasabası girişi var. İrtibat kuracak arkadaşları güneşin doğmasına 40-45 kala orada beklerim ve beraberce baraja geçebiliriz. (Ankara'dan gece yola çıkacakları da daha erken karşılayabilirim.) Maksadım arkadaşlarımızla muhabbet oluşmasıdır. Bir aksilik olmazsa temmuz başlarında yakala bırak tarzı, asgari 100-110 levrek rahatlıkla tutabiliriz. Tüm Ankaralı amatör dostlara selam.:)

16. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Sonra barajda niye balık kalmadı dersiniz... Kişi başı 1 kg olacak, fazlası yasak. Biz Kurtboğazı kurudu, nasıl önlemler alalım diye kafa yoruyoruz sen Afyon'u da bitirmeye çalışıyorsun.

17. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    aynen biz can derdindeyiz adam et derdinde :D

18. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    tabi yinede teşekkürler bu davetin için keşke böyle güzel planlar yapılabilse bende katılmayı cok isterim ama bizim tartıştıgımız konu ankarada balık tutucak yer kalmadı ve ilerki zamanlarda 1 tane balıkta kalmıcak

19. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    "Yakala Bırak" yazdığımı görmediniz galiba. her seferinde en fazla 10-15 levrek alır döneriz. Gerisini salarız. Yazımı iyi okumanızı istiyorum.YAKALA BIRAK:)

20. Ali KANTARCI

Favori Kamış:
    REMIXON 24O DOLGU KAMIŞ
    Favori Makine:
    DAİWA REGAL 4000-5İA
    En İyi Avı:
    YAKALA BIRAK YAZDIĞIMA DİKKAT EDERSENİZ SEVİNİRİM. BEN ANKARALI ARKADAŞLARI GÖLÜ KURUTALIM DİYE DAVET ETMEDİM. MAKSADIMIZ YAKALA BIRAK YAPABİLECEĞİNİZ VE AT ÇEK AVININ TADINI TAM YAŞAYABİLECEĞİNİZ BİR GÜN YAŞATMAKTI VE SADECE MUHABBETTİ. ZATEN AFYON'DA ATÇEK YAPAN AMATÖR ÇOK AZ. BEN YANIMA ARKADAŞ OLMANIZ İÇİN DAVETTE BULUNDUM.