kurtboğazı barajı hakkında deneyim ve paylaşımlarınızı bekliyorum.oraya nasıl gideceğimiz, hangi balıklar var,nasıl tutulur yem ne kullanalım ,barajın ne tarafı nı önerirsiniz özel eklemek istedikleriniz ... vs.
Sanırım yakın tarihlerde Kurtboğazı ile ilgili Amerikan levreği yavrularının istilasından bahsedilmişti. Yine de arkadaşlar daha açıklayıcı bilgiler verecektir.
gokhan kurtbogazı eskı ıstanbul yolunda kazanı gectıkten sonra sag taraftadır.bana gore barajın avlanılacak en ıyı yerı (su an ıcın )barajın arka kısmında pazar koyu gırısındensaga donulerek ulasabılecegın baslangıc koylarıdır.barajdakı balık populasyonuna gelınce su an ıcın sadece turna var sezon acıldıgında ıse levrek sazan ve kefal avları ıcınde ugrasabılırsın.ama kurtbogazı levrek ıstılasından sonra çogu amator balıkcı ıcın albenısını kaybettı.daha once forumlarada yansıdıgı gıbı cogu kısı kendını tatmın ıcın kurtbogazı ve egrekkaya barajlarına levrek katlıamı yapmaya gıdıyor.turna haberlerı ıse gercekten ıc acıcı degıl. ama sana yınede RASTGELE
Ben Kurtboğazına en son 28 Şubat'da gitmiştim. Bir tane levrek tutabilmiştim, beyaz çapari ile, onuda geri bırakmıştım. Su seviyesi oldukça düşüktü. Şimdiki durumu nasıl bilmem. Ulaşımı da Cafer Baydemir beyin dediği gibi eski istanbul yolundan giderken sağ tarfta kalıyor. En son gittiğim vakit Pazarköye kadar gittim ama su kenarına inecek yolu bir türlü bulamadım. Eğer siz bulupta söylerseniz çok mutlu olurum.
hiç uğraşma arkadaşım ...5 Nisan Pazar günü 8 arkadaş gittik ... hepimizinde denemediği yöntem kalmadı ... hatta bot bile vardı ... bir tane bile ilaç için tutamadık ... gidip geldiğine değmez ... yinede sen bilirsin ...
Tatlı su levreği 30 Nisan tarihine kadar yasakta olduğu için ben size Kurtboğazında Levrek yerine turna avlamayı tavsiye edeceğim. Turna için de yol üstündeki duraklama yerinden aşağı inebilirsiniz.(son zamanlardaki artan araba hırsızlığı için ben pek tavsiye etmiyorum) İkinci olarakta biraz daha ileriden çiftliğin oradan suyun kenarına inebilirsiniz. RAstgele
Gökhan Bey yaklaşık 1 aylık sürede Kurtboğazından turna alabilirsiniz. Nisan sonunda suyun ısınması ile Levrekler hareketlenmeye başlayacaktır. Ondan sonra oltanızı rahat bırakmayacaktır. 19.Mayıs 2008 tarihinde yapmış olduğum avdan size bir görüntü vereyim. Kararı siz verin.
Tuna bey; Dediğim yer yaklaşık 200-300 metre ileride. Tam nokta isterseniz yolun tam karşısında bir su deposu var onu görünce sağınızdaki bariyerin bittiği yerden aşağı inebilirsiniz.
Tarif için teşekkür ettim. Bu kurtboğzında su kenarına inen yolu bulmak benim için gurur meselesi oldu desem abartmamış olurum. Bir türlü bulamadım gitti. Artık balık tutmak için değilde bu yolu bulmak için kurtboğazına giderim.
Benim bildiğim 9 farklı noktadan suyun kenarına inebilirsiniz. Yolu nasılsa bulursunuz. İnşallah gitmişken balıksız gelmezsiniz.
bu levrekler rekor galiba ,artık kurtboğazı na kesin gidiyorum ama, tuncer bey turna ve levrekte hangi yemleri kullandınız ?olta tk larınızın basit anlata bilir misiniz
Ben beyaz çapari ile avlanmıştım. Farklı renk çapari kullananlarda vardı.Yemle de(solucan v.s.) avlanılıyor.