kurtboğazına ben de geçen gün gittim bildiğiniz gibi bu yıl orada amerikan levreği var neyse önemli olan şu son yıllarda oldukça popüler bir böcek olan kırım kongadan akla gelen mehlükatında orda olması şahsen kemdi üstümde yürürken gördüm allahtan ısırmamıştı oraya gideceklerin mümkünse başka bir yere gitmesi veya gideceksede dikkatli olmasını ve paçalarını çoraplarının içine alması iyi olur. saygılar...
ya şu kenlere bir çözüm bulamadık ya Yaz ve bahar ayları bu canlıların korkusundan doğa rahatca dolaşmak ve hareket etmek imkansız oldu. İşin köytüsü insanı paranoyaklaştırıyorda
Çok dikkat etmeliyiz. Mevsim itibarı ile çok dikkat etmemiz gereken dönemdeyiz,Bende haftasonu sakarya ırmağına piknik için gittim akılalmaz ama her yer kene,Arkadaşlar çok dikkat edin.
Bu gibi haşaratları uzak tutan ilaçlar var vucuda sıkılabilen onlardan kullanıla bilir. Kırımkongo şakaya gelmez tedavisi yok aman dikkat edelim...
Bende bu sprey kovucuları tavsiye ederim, pantolon paçalarını içe sokmak, kıyafetede sprey sıkmak, mutlaka ve mutlaka ayakkabı kullanmak da diğer önemli önlemler. Eğer sokmuş ise en yakın sağlık kuruluşuna gidiniz ve orda çıkarttırınız. Baş kısmı içerde kalırsa asıl zararı oluşturur. Çünkü Kırım Kongo virusu kenenin tükürük bezlerinde barınıyor ve kenenin çıkarılması işleminde baş içerde kalırsa devamlı virus salıyor. Kene sokma esnasında tükürük bezlerinden ağrı giderici maddeler salar, bu salım esnasında da virusu kana verirler. Tüm bu sebeplerden ötürü kene farkedilir farkedilmez doktora başvurulması çok önemlidir. Umarım böyle bir olayla karşılaşmazsınız, saygılar...
kene ayrı hadise zaten doğru dürüst balık yok gitmeye değmez hükümet şu kene yiyen kuşlardan oraya da salsa ne iyi olur
Geçen Hafta Ayın 29 unda Bizim Başımızada GeLdi Pazar Nahiyesinde Babamı Kene Isırdı Acil oLarak Kazan aciLe gittik Yapacak Birşey oLmadığını Gündüz Tekrar GeLinmesi Gerektiğini SöyLediLer Bu arada Bizde Keneyi ufak Bir Şişeye Koyup Ankara Dışkapı VeterinerLikte TahLiL Yaptırttık Kenenin ZehirLi oLdugu SöyLendi Ertesi günü Babam Kan vermek için Tekrar Kazana gitti TahLiLLer Temiz Çıktı Ama Babamda HaLa ŞüpheLiydi Dün Tekrardan Bu Kezde Numune Hastanesine Gitti Bu Kezde TahLiLLer Temiz Çıkınca Derin Bir Nefes Çektik..
geçen hafta kefal avlarken sandalyemi karınca yuvasının üstüne kurdum öyle avlandım kene korkusundan.
fisherman 50 uyarı için teşekkürler ben de gitmeyi düşünüyordum kurtboğazına.demek ki dikkatli olmak lazım..ben oraya genelde keyfine gidiyorum ama balık da çıkarsa çok zevkli oluyor..sizde durum nedir verimlimiydi.ben son gittiğimde tek vuruş bile alamadım..sizin avınız nasıldı..orda turna için uğraşan arkadaşlar da görüyrum her seferinde ama tutana hiç rast gelmedim turna konusunda fikriniz var mıdır? teşekkürler uyarı için tekrar sağlıcakla