Kurtboğazını Bilenler Yardım

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mavatar10 tarafından paylaşıldı.

1. mavatar10

mavatar10 Mehmet

Arkadaşlar kurtboğazına gideceğim fakat neresine gideyim bilemiyorum.Orayı iyi bilen biri bana nereye gideceğimi söyleyebilirmi turna - levrek avi için gidiyorum.İlk gittiğimde pazar yeri yazan yerden girmiştim fakan sonuç 0 dı acil yardım .

2. -selim-

-selim- selim şeker

En İyi Avı:
    50cm Turna
    abi eğer kurtboğazına gidicem kesin balık tutmak istiyorum diyorsan bot şart.Kıyıdan balık gelmiyormuş,ben de bi kac kere gittim ne ben ne de yanımdakilerden kimse bir şey alamadı ama illaa gidicem ve kıyıdan tutucam diyorsan otoban kıyısının oldugu tarafa gitme balık 0.Ama karşı kıyıdan şansın varsa yakalarsın.Rastgele

3. Tbekler

Tbekler Talha

Favori Kamış:
    Shimano Alivio Carp 360 Shimano Catana CX 2.40
    Favori Makine:
    OKUMA MAX-4 Shimano Exage 4000FC
    En İyi Avı:
    11 Kilogram Aynalı Sazan
    Abi nedir bu herkeste kurtboğazı merakı. Ne zaman baksam illa ki birisi ya yer sorar ya rapor ister. Çok mu methediyolar anlamadım gitti.

4. mavatar10

mavatar10 Mehmet

Arkadaşlar siz nereye gitmemi önerirsiniz komşu kurtboğazına gitmiş bişey alamamış.Tavsiyeniz nere

5. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Kurtboğazı'nda turna şans işi.

Levrek her tarafta var, otoban kıyısı olsun karşı taraf olsun... Ama karşı kıyılar daha verimli diyebilirim.

Ben hem otoban kıyısında hem de karşı kıyıda turna aldım ama tamamen şans...

Yani karşı kıyılara geçmeniz lazım..

6. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Kurtboğazına bir kere gittim gölün heryerini sabahtan akşama kadar usanmadan tarasamda Türkiye içinde beni boş gönderen 2 göl arasına girmeyi başardı. :) her fırsatta söylüyoum, gitmeye değmez bot yoksa turna hayal, levrek çok zor. tabi ben at çek yapıyorum canlı yemle denerim dersen levrek belki olabilir ama oraya kadar biraz araştırırsan Ankara'da nereler var. :)

7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Yerini bilmek önemli abi... Yerini bilen 5-6 turna tutup geliyor.

8. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Dedim ya furkan bir defa gittim oda boş gönderdi. :) Gitmeden önce gerek forumlarda yazılanlara ve raporlara baktığımda gerekse dışarıdan balıkçı dostlarımla sohbetlerimde anlatılanlar yazılanlar yaşayacağımı gösteriyordu. Tutan arkadaşları tebrik etmek lazım. :)

9. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Ben geçen sene 52 cm'lik turna tuttum ama tamamen şansıma... :). Uzağa atışlar denerken geldi :D.

Turnalar birbirlerinin bıraktığı yerlere yerleşiyormuş. Yani tuttuğum yerde şuan turna olma ihtimali yüksek. Yerlerini böyle tesadüflerle öğreneceğiz sanırım.. Botla gidenlerin de pek tuttuğunu göremedim bu arada..

Kurtboğazı'na çok gittim ama sadece 2 defa turna geldi. Birisi küçüktü, zaten kıyıya alacağım zaman iğneden kurtuldu, diğeri de 52 cm'di. Bunların dışında balık tutamadım... Hiç levrek gelmedi mesela, o kadar olta atmama rağmen...