Kurutulmuş Boru kurdu ile Eşkina ?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Gundogdu tarafından paylaşıldı.

1. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Arkadaşlar yıllardır her türlü balığa avlanmaya giderim, ama bir denemediğim Eşkina kaldı. Forumda takip ettiğim kadarı ile Eşkina avlayan arkadaşlar genelde canlı teke ve canlı boru kurdu kullanıyor, fakat benim bunları temin etmeye şu an için zamanım yok.
    Dolayısı ile internette bolca satılan kurutulmuş veyahut, yağlanmış boru kurdu temin edebiliyorum. Bu kurutulmuş boru kurtları ile boğazda her daim av yaptığım bölgede mırmır ve izmarit avında midye ile olduğu kadar olmasada verim aldım. Fakat gece Eşkina avında hiç denemedim, şu an yine netten sipariş etme durumundayım. Arkadaşlardan bu tarz kurutulmuş yada yağlanmış boru kurdu ile hiç tecrübe eden oldumu ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

2. 29519

29519

Dondurulmuş boru kurdu'nun canlısı kadar olmasada iş yaptığını biliyorum ama kurutulmuşu iş yaparmı bilmiyorum. Aslında denemek lazım.

3. electronico

electronico levent

Tuzlanmış boru kurdunu bir kere denedim.Ölü tekelere balık geldiği halde boru kurtları hiç iş yapmamıştı ama yine de canlı boru kurdunun olmadığı yerde alternatif olabilir.

Canlı boru kurdunu neden temin edemiyorsun?

4. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Derken ?

İstanbulda Avrupa yakasında satan yer varsa öğrenebilirmiyim ?

5. electronico

electronico levent

Karaköy Spot balıkçılık

6. MandiBuLa

MandiBuLa SerKan

Favori Kamış:
    Balığı olta tutmaz
    En İyi Avı:
    Mığrı,uzunluğu 1 metre civarıydı.
    İş yapmaz,sanmıyorum. Eşkina çoğu zaman ölü tekeye bile gelmez,teke mutlaka canlı olmalı.Canlı boru kordu,evet tekeden sonra kullanılabilecek bir yemdir. Fakat olta attığınız merada eşkina varsa,canlı tekeniz de varsa,eşkina yakalarsınız kesin.

Eşkina avında canlı tekenin yerini hiçbir yem tutmaz.Şahsi görüşümdür.

Saygılarımla,

7. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    eşkina ve karagöz için deneme amaçlı almıştım bir kere. sonuç 0 ;)

8. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Değerli arkadaşlar boru kurdu benim bugüne kadar kullanmadığım bir yem. Karaköy'de satıldığı söyleniyor. Bunlar ne kadar süre canlı kalıyor acaba?

9. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    bunların iki çeşiti var biri kum boru kurdu gayet temiz kokusuz ve kuvvetli 2_3gün canlı kalabiliyor birde çamur boru kurdu var kendi zarından bile zor çıkıyor ve kendi yaşadığı bölgeye has kötü bir kokusu var ve pek uzun yaşamıyor ;)

10. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Arkadaşlar tüm cevaplar için teşekkürler, yarın bir spot balıkçılığa uğrayayım bakalım, cumartesi akşam da balaığa bakarız artık..

11. erdem271

erdem271 Erdem

Ben ayvalık-sarımsaklı da gece ve gündüz kurutulmuş boru kurdunu denedim . Bırakın balık yakalamayı tek bir vuruş bile alamadım . O nedenle benim için bu yem faydasız . Canlısıyla Kuşadasınında her türlü balığı yakalamıştım.

12. eskibalikci

eskibalikci haydar

Favori Kamış:
    Sheskpare Kamış D.A.M makine
    Favori Makine:
    D.A.M
    En İyi Avı:
    18 Kilo Grida
    eşkina tutucaksan canlı yem kullanmalısın

13. tcomak

tcomak Tayfun Çomak

Favori Kamış:
    linea effe
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    kefal 2 kg
    eceabat kabatepe limanında yanımda karidesle eşkina aldıklarını gördüm..bilginize.

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bursada eşkineye teke kullanıldığı gibi çok sefer boru kurdu ile deneme yapmama rağmen bana da gelmedi.Yanımda teke ile avlananlar hep almıştır.

15. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    öğlen gelir kargodan, serin ve nemli muhafaza edersen geç saatlere kadar işini görür. kurutulmuşu hiç verimli değil, ama canlısıyla karagözünden eşkinasına, çok çeşitli balık aldım marmaradan ;) :)

aylar önce bir yer söylemiştim sana ! zamanıdır... ;)

16. fischer11

fischer11 metin

yağmur solucanları balık yemi olarak kullanılabilirmi heran elimde canlı yem olması için bunları üretmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme: 21 Mayıs 2010
  17. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Hasan kardeşim eşkinannın başlıca yemi canlı tekedir. Eşkina da canlı, kırmızı kaya kurtları da verimli olmaktadır. Canlı boru kurduyla birkez eşkina denedim ama sonuç olumsuzdu. Gerçi o gün teke ile de alamamıştım.:D Bence kurutulmuş boru kurduyla hiç şansınız olmaz. Rastgele

18. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Metin bey yağmur solucanı dediğiniz şey bildiğimiz toprak solucanı mı? Eğer bahsettiğiniz toprak solucanıysa, bu solucanlar deniz suyunda hemen erimektedir. Solucan suda erimeden bir balık onu görebilirse balık yakalamız mümkün olur. Bunun için sık sık yem değiştirmeniz gerekir.

19. VaRnA

VaRnA Atilla

Ben sarozda 2010 mayıs başında canlı boru kurdu ile kıyıdan ufak bir tane yakaladım.Dip oltası,tek kanca.ama güzel karagöz geliyor boru kurduna.
    Paylaşma istedim rastgele

20. Gundogdu

Gundogdu Hasan hüseyin

Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için tekrar teşekkürler..Dün Spotdeniz, e gittim fakat, henüz canlı kurt getirmeye başlamamışlar, 10 gün içerisinde getirmeye başlayacaklarmış.
    Ellerinde kurutulmuş değilde canlı iken özel bir spreyle öldürülüp canlı görünümünde olan 2 poşet kurt aldım. Bunlarla şansımı bir deneyecem artık.