Kuş adasında deprem

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında tesfiyeci tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. tesfiyeci

tesfiyeci Sedat Asıllı

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    Alpha 1971
    En İyi Avı:
    3,5 kg ahtapot
    Arkadaşlar geçen yıl yani geçen kış Kuşadası bizi kahretdi
    Kuşadası körfezi derin biyer Çok kalite balıklar çıkıyo
    Geçen kış sürekli hemen hemen her gün küçük depremler oldu
    Sabahdan saat 11 dek balık tutuyoz 11de aniden balık kesiliyo sona bi bakıyoz
    deprem olmuş hadi dön geriye
    Bu sezon ne olur bilmiyozdaha

2. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    çıkıyo = çıkıyor biyer = biryer tutuyoz =tutuyoruz kesiliyo=kesiliyor sona=sonra bi=bir bakıyoz=bakıyoruz bilmiyoz=bilmiyoruz Sevgili sedat bence bu aksan manisada yok

3. ihtiyarhakan

ihtiyarhakan Hakan Mustafa Serdar

En İyi Avı:
    45 cm kefal, 2.5 kg torik
    "Kuş Adası" , "biyer", gibi yazılımlarda oldukça ilginç, daha dikkatli olmamız gerekiyor, ergen mesajları gibi olmuş.

4. mctymn

mctymn mecit yaman

Bunlar nasıl yorumlar, bunlar nasıl karakterler, millete alakasız mana bulmak içinmi burada bulunuyorsunuz, adam Manisa daysa Manisa damı doğup büyümesimi gerekiyor, Manisa şive siylemi yazması gerekiyor. Şivesinden size ne, =daha dikkatli olması gerekiyormuş ergen mesajı gibi olmuş= bide adama utanmadan ergen diyor, adam Rize de yaşıyorsa Rize şive siylemi yazacak, insanlar burada imla kurallarıylamı yazacak,
    Adam kısaltma yapmadan anlaşılır bir dille yazmış, daha ne yapacak. İnsanları bu siteden soğutmak mı amacınız. Burası balıkçılık bilgi paylaşım sitesi, edebiyat dershanesi değil. Ayrıca ; sizde hoca olsanız, Manisa da yaşayan da Manisa aksanı aramaz, diğeriniz de, Sedat beye ergen mesajları gibi olmuş demezsiniz. Sadece biraz daha okunaklı yazmasını rica edebilirsiniz...
    .... Kusacam ...

5. zeppelin

zeppelin Bülent

En son Kuşadası'na giden arkadaşlar bir daha gitmeyeceklerinden bahsediyorlardı. Avları çok kısır geçiyormuş.
    Bir de Kuşadası'nda mamun yerine karides daha çok iş yapıyormuş diye duymuştum.

6. tesfiyeci

tesfiyeci Sedat Asıllı

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    Alpha 1971
    En İyi Avı:
    3,5 kg ahtapot
    Ufuk 28 nen Ehtiyarhakanı kınıyom Mecityaman beyi destekliyom
    Biz ingilizce nick kullanmıyoz diye bu işler başımıza geliyo
    Netekim Mecit bey doğru deyyo

7. ihtiyarhakan

ihtiyarhakan Hakan Mustafa Serdar

En İyi Avı:
    45 cm kefal, 2.5 kg torik
    http://www.balikavi.net/forum/faq.php?faq=forum_kurallari
    Bu site tabi ki balıkçılıkla ilgili konularda paylaşmak için varolan bir site ancak bir çok defa şahit olduğum üzere Türkçe'nin kurallarına uygun kullanımı konusunda oldukça hassas, bir çok üyeninde aynı hassasiyette olduğuna eminim, ben yazdıklarımı bir kaç defa okuyor ve yanlış yazmamaya çok dikkat ediyorum, form kurallarının 2ç bendine tekrar bakarsanız çok daha iyi olacak, ayrıca "ergen mesajı" benzetmesini nasıl bir hakaret olarak algıladınız anlamadım, ben mesajı benzettim yazanın kendisini değil.

8. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    valla kim ne derse desin fikrimi söyledim ilk okuyuşta 15 yaşında chat çok yapan biri zannettim yaşına bakınca fikrim deyişti. Bir in giliz bir alman 500 sene evvel atalarının yazdığı kitabı okuyup anlıyor biz 50 sene evvel yazılaanı anlayamaz olmuşuz ozaman devam edin gardaşlarım bacılarım büle üle falan filan yazmaya :)

9. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Yazı: Düşüncenin belli işaretlerle tespit edilmesi. TDK Büyük Türkçe Sözlüğü böyle diyor.İnsanlar kendi arasında anlaşmak için ağzından çıkan sesleri harf adı verilen imgelerle bağdaştırarak söz dizinleri oluşturmuşlar ve yazı dili ortaya çıkmıştır yani sonuç olarak yazı insanların düşüncelerini başkalarına iletebilmesi için kullanılan bir araçtır.

Oluşan duruma bakarsak yazılanlardan birçoğumuz anlatılmak istenen konunun ne olduğunu anlıyoruz o zaman yazı görevini yerine getirmiş olur sorun yoktur.

Evet dilimizi doğru kullanmalıyız yazım ve imla kurallarına uyulmalı fakat dilimizi en doğru kullanmamız gereken yer eleştiri olmalı çünkü yanlış yazılan bir harf o kadar önemli değildir, fakat eleştirmek için kullanılan imla kurallarına uygun kırıcı bir yazının etkileri daha büyüktür.

Birde rica sizden ricamdır '=' bir matematik terimidir onun yerine ':' kullanılması daha uygundur.

10. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Bırakın 50 yılı daha dün yazılan bir mesajın konusu bile bugün ne kadar değişmiş :)

11. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Neyse devam ozaman yazıyoz geliyoz yozlaşıyoz :) BU yazı HERHANGİ BİR YERİN ŞİVESİ DEĞİL olay bu. Şiveli yazsa anlardım zaten konunun başlığındanda belli çocuk yazmış !! ONUR = eşittir demek heryerdede kullanılır neyse balik avina devam....

12. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Fay ların civarında canlı türü çeşitliliği çok olur..

13. tesfiyeci

tesfiyeci Sedat Asıllı

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    Alpha 1971
    En İyi Avı:
    3,5 kg ahtapot
    Biz böle konuşuyoz

Emmi biz böle konuşuyoz. Netekim bu konuşma şivesini yada şeklini biz kendimiz uydurmadık. Yaşadığımız ortamdan örendik.
    İngiltere de bilem 2 farklı aksan var Oxford var bide Rleri yuvarlıyan bi konuşma aksanı var Amerikalılarda İngilizceyi ingiliz gibi konuşmuyo

14. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    '' Bir ingiliz bir alman 500 sene evvel atalarının yazdığı kitabı okuyup anlıyor biz 50 sene evvel yazılaanı anlayamaz olmuşuz ''
    diyerek çok büyük bir gaf yapmışsınız..! neden biz 50 sene evvel yazılanları hem okuyamıyoruz..! hemde anlıyamıyoruz acaba..! idk üzerinde biraz düşünmek ve kafa yormak gerekir ..!! TV'de bir programda buna benzer bir konu tartışılıyordu , biri dediki, çalıkuşu romanının yazıldığı zamanki şeklini okuyup anlayacak kaç kişi çıkar gibisinden bir lâf etmişti, bu işte ona benziyor, nasreddin hocanın hikâyesi gibi yitirdiklerimizi, yitirdiğimiz yarde aramamız gerekiyor..! ingilizler, almanlar tabiki anlarlar..! çünkü hiçbir zaman dillerini değiştirme ihtiyacı hissetmemişlerdir..! dünyada hiçbir milletin hissetmediği gibi..!! şimdi bizde atalarımızdan kalan arşivlerdeki milyonlarca el yazması ve diğer kitaplara, belgelere, müzelerdeki, mezarlıklardaki, sağda solda rast geldiğimiz yazıtlara, kitabelere trene bakar gibi bakmaktan başka bir şey yapamaz hale geldik..!! Velhasılı geçmişle aramıza utanç duvarı gibi bir duvar dikildi..!! almanlar gibi bizde bu utanç duvarını yıkabilirmiyiz..!!? veya yıkabilmek için kaç yıllar geçmesi gerekir..! bilemiyorum...!!! :rolleyes:

15. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Konuşmak ve yazmak birbirinden farklı şeylerdir.

Aksan ve şive farklılıkları hepimizde vardır. Bu, yaşadığımız bölgenin, bizlere verdiği bir mozayiktir, kültürdür.

Amerikalılar İngilizceyi, bir ingiliz gibi konuşmaz, konuşamaz ama, bir ingiliz gibi yazmak zorundadır. Yoksa o İngilizce, ingilizce olmaz. Dolayısıyla da, ayrı dilleri yazan ve konuşan iki toplu gibi olurlar.

16. tesfiyeci

tesfiyeci Sedat Asıllı

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    Alpha 1971
    En İyi Avı:
    3,5 kg ahtapot
    M Tefik Sarı bey Ya olduğun gibi görün yada göründün gibi ol demişler
    Hinci siz bana Konuşduğun gibi yazma Yazdığın gibi konuşmamı deyyon

17. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Konu iyici sapmış, hiçbir şey anlamadım. Kuşadasında deprem mi olmuş? olmuşsa nolmuş, balıklar mı kaçmış?

18. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    M Tevfik Sarı bey Ya olduğun gibi görün yada göründün gibi ol demişler

Bu sekilde yazabilme yeteneği ve kültürünüz olduğuna gore,

Hinci siz bana Konuşduğun gibi yazma Yazdığın gibi konuşmamı deyyon

Bu şekilde yazarak hitap etmeniz, abesle iştigalden öte değildir.

Allah işini rast getirsin.

19. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Sedat sen yaşı 46 (orada yazılana göre) bir adam olarak burada paylaşım değil bazı chat sayfaları vardır orada şempazelik yaparlar aynen buradada öyle yapıyorsun şımarıklık yani devam et burada bazı abilerimiz kardeşlerimiz var T... abi M.... abi bizim için değerlidir yaptığı yorumlarda öyle eften püften yorumlar olmayan yardımlarını esirgemeyen insanlara bile kendince şempazeliğini devam ettiriyorsun. Sen o şempazeliğini git köy kahvende yap (bence yaparsan döverler adamı ).. Bu konunun sahibi adam hariç herkesten özür diliyorum.

20. tesfiyeci

tesfiyeci Sedat Asıllı

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    Alpha 1971
    En İyi Avı:
    3,5 kg ahtapot
    Hiç kimseynen polemiğe girmek gibi bi niyetimiz yok aslında
    Biz bu siteye olta balıkçılığı hakkında bazı iyi şeyleri paylaşmak için katılmışdık
    neynen nelernen karşılaşdık.
    Şempanze, şımarık falan filan
    Bizim konuşma yazma aksanımız biraz farklı olabilir Netekim kimseye hakaret içeren kelimeler yazmadık Kimseyide incitmek istemedik
    Anadoluda konuşulan Türkçe yi konuşuyoz belki farkında olmadan yazıyoz diye eleştirenlere Edep dairesinden çıkmadan cevap yazdık.
    Nerde olursa olsun insanları konuşma aksanına göre Sınıflandırmak yanlış

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.