kuşadası baitcasting ile ıskarmoz(turna)avım...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında modena tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. modena

modena

sevgili forum üyeleri hepinize merhaba...bugün sizlerle bu haftasonu kuşadasında yaptığım avı paylaşacağım...

av raporlarımda hep spin avlarımı paylaştım...hadi dedim bu seferde baitcastingle avlanayım ve bunuda herkesle paylaşayım...sağolsun denizde beni yalnız bırakmadı ve bu avı avlamasını çok sevdiğim çılgın bir balık olan ıskarmoz(european baraccuda) yada diğer yaygın adı olan turna ile taçlandırdı...

gelelim ava...haftasonu eşimin yanına aydına gittim...hava raporları haftasonu ege bölgesi için sürekli olarak sağanak yağmurlu diyordu...ama dedik allahın işine kimse karışmaz...yarın ola hayrola...

sabah kalktığımızda havanın son derece güzel olduğunu görüp ailecek kuşadasına gitmeye karar verdik...güzel bir kahvaltının ardından hazırlıklarımızı yapıp yola çıktık...ben ise diğerlerinden farklı olmak üzere yanıma baitcasting takımımı alıp bununla avlanmaya karar verdim...tabi kafamdaki en büyük soru işareti şu...acaba kuşadasında nerede avlanabilir...

ama amatör bir balıkçı için çok sorun değil...çünkü bizler heryerdeyiz...elbet avlanan birileri vardır...

kısa bir yolculukdan sonra kuşadasına vardık...ilk bakışta çok güzel bir yer tatil için değerlendirilir...çarşısı,tarihi mekanları,plajları ile çok beğenimi kazandı...ve birde hayatım boyunca gördüğüm en büyük yolcu gemisini gördüm...navigator of the seas...adı bu...aman allahım yanından geçen herkes tabiri caizse bit gibi kalıyor...yarabbim ne kadar büyük deyip öylece bakakaldım...binlerce turist getirmiş...esnafın yüzü gülüyor herkes mutlu...her dükkanda birileri mutlaka alışveriş yapıyor...bu gemiler kuşadası ticaret hayatında büyük öneme sahip...gelenler hep zengin...esnafı mutlu edecek seviyede alışveriş yapıyorlar...

neyse akşam üstüne kadar süren gezimizden sonra eşimle beraber bir midye tava yedik ve başladık amatör balıkçı aramaya...

kısa bir gezintiden sonra hemen onlarla karşılaştık...her yerde avlananlar var...mırmır ve çipura avlıyorlar...güzel levrekler var kocaman kocaman geziyorlar...gözüm karardı başım döndü...neyse yarama basmayayım...gözüme üzerinde tarihi bir kale olan bir kara parçası ilişti...hemen sordum burası neresi diye...bir balıkçı güvercin adası dedi...peki dedim av yapabilirmiyim...evet dedi etrafında avlanmak serbest...ama kıyı daha iyi burada avlanırsan sende balık tutarsın...ama açıkça aklım o adada kaldı...çünkü etrafı kayalık...dalga çok...köpüklü sular...orada mutlaka bir şey yakalayabilirim deyip eşimle güvercin adasına doğru yol aldık...kısa bir yürüşden sonra ki benim bir gözümde yanından geçtiğim gemide...yahu ne kadar büyük...güvercin adasına vardık...çok rüzgar var...dalgalar kayaları dövüyor...hemen av yapacağım baitcastin takımı mı hazırladım ve ucuna daiwa saltiga sahtemi takıp ilk atışımı yaptım...şunu söyleyebilirim ki bu sistemde sahtelerin aksiyonu kamış boyundan ötürü çok daha verimli oluyor...zaten DAIWA SALTIGA bu konuda başarılı bir sahte...üzerine bu sistemle at-çek yapınca daha da verimli hale geldi...

gerçi takımlarım DAIWA PROCASTER...yani bayağı uyumlu oldular...misinayı sormayın tercihimi biliyorsunuz...

atıp çekiyorum...dalgalara atıyorum...çarptığı kayalara atıyorum...köpüklere atıyorum...biliyorum...hissediyorum...yakınlarda...batan güneşin ışıkları sahteye vurdukça nasıl parlıyor...nasıl dalıp çıkıyor...sağa sola zigzaglar...

ve...

ve ilk saldırı oldu...ama alamadı...çekiyorum...bir daha vurdu...ama ne vurdu...sadece bu ne diyorum...inanın bir an dedim ki kendime...oğlum turgay işte oldu...levreği aldın...suda parlıyor...nasıl asılıyor...kollarımı çekiyor...beni sallıyor...eşime bağırdım...KAMERAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...ilk anda anlamadı ne olduğunu...sonra suda çıkan güzeli görünce hemen kamera elde yanıma geldi...çok mutlu her halinden belli...

ben daha bir mutluyum...neden mi...baitcasting at-çek olmaz...bizim sulara uygun değil deyip insanları bu sistemden uzak kalmasına neden olan balıkçılara verilecek en iyi cevaptı...gerçi bu tesadüf olmuştur diyenler olur elbet ama şunu bilin bundan sonra ağırlıklı baitcastingle avlanacağım ve bunun bir tesadüf olmadığını herkese göstereceğim...

daha evvel yaptığım avlarım mevcut...ancak her avımı burada paylaşmıyorum...fakat bundan sonra denizden ne çıkarsa sahtemin ucunda burada sizlere yazacağım...resimler aşağıda...en aşağına video linkleri var...avlarıma ait...biri ilginç...hani derler ya denizden babam çıksa yerim diye...bence böyle bir şey çıkarsa yemeyin...kendisine zarar verilmeden suya salınmıştır...ne mi...izleyince göreceksiniz...

işte bu hafta sonu yaptığım baitcasting avımdan bir kaç kare ve video linkleri...

avın boyu 66 cm...ağırlığı 1020 gr...tadı harika...

Uploaded with ImageShack.us

buda hafta sonu avıma ait video...bu zevke sizde ortak olun..

http://www.youtube.com/watch?v=tRBBSQUgVMs

bu videoda denizden çıkan süpriz...baitcastingle avlanırken ben balık sandım...ama çok şaşırdım...:D

http://www.youtube.com/watch?v=Cpt4NKBOqHo

bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler bu linkte...tarafımdan hazırlanmıştır...

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33112

bu arada ankarada ki sevgili arkadaşım selahattine buradan kucak dolusu sevgiler...

Son düzenleme: 25 Mayıs 2010
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Amatörlükte emin adımlarla katettiğin başarıyı kutluyorum. Anlatım, resimler, ıskarmoz, videolar, denizin sürprizi:D hepsi harika. Güzel gönlünce çok daha güzel balıklara merhaba diyeceğinden hiç kuşkum yok Turgayım. Selam ve sevgilerimle, nice tadında avlara.:);)

"Denizin sürprizi"ni sahteden nasıl kurtardın, ben de merak ettim? Hanfendi yengemiz de sormuş, ee şimdi ne yapacağız diye. Ablamıza da selamlar.:)

3. modena

modena

abi hiç bir zarar gelmedi...büyük tesadüf eseri tek iğneye takılmış...zaten yılanlardan korkmam...onlar benden korksun havada denizde ve karada...:D

neyse abi...kayıt bittikten sonra...kafasını tutup iğneyi çıkardım...derisine takılmış...çok zor olmadı...yemin ederim abi en ufak bir yara almadan suya geri salındı...

ayrıca güzel sözlerin için çok mutlu oldum abi...sizlerden bu destek geldikçe daha güzel avlara yapılmayanı yaparak devam edeceğim...ve bunu yaparken de yalnız olmayacağımı biliyorum...

erzuruma kucak dolusu sevgiler abi...

4. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Kardeşimsin Turgay, hangisini tebrik edeyim be abisi?

* Dogaya olan saygını mı?
    * Hayvanlara olan sevgini mi?
    * Denize olan aşkını mı?
    * Bitmek bilmeyen enerjini mi?
    * Takdirlete şayan azmini mi?
    * Türkiyede hemen hemen hiç tercih edilmeyen, tercih etmeyenlerin neden tercih etmediklerini bile bilmediği, hiç kullanmayan insanların, bunlar Türkiye' ye uygun değil, tatlısu için bunlar, hiç kullanışlı değil, dolaşıyo diye anti gazlarına kulak asmayıp, ben bu işi Türkiye'de yaygınlaştıracağım, balığı ve özellikle levreği bununla tutacağım diyerek baş kaldırmanı mı?
    * Daha sayamadığım başka meziyetlerini mi?

Benimde izlediğim yüzlerce video sonrası hayran olduğum baitcasting sistemi ile avlanmaya başlamış olman, benide yönlendirmen ve cesaretlendirmen, avlarının tamamından anında telefonla rapor vermen ayrı bir güzellikti kardeşim.

Kocaman tebrikler, kucakdolusu sevgiler, Bu çılgın yolda desteklerini esirgemeyen eşine de selamlar.

Allah tadında avlarını daim etsin kardeşim,

Son düzenleme: 24 Mayıs 2010
  5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkürler Turgay kardeşim.;) İki kuru lafıma tav olup mutlu olabiliyorsan:p inan ben daha mutlu olurum. Üstelikte seninkiler "iki kuru laf" değil.:eek::p

Abici kısaca bahseder misin; spin ile baitcasting'in farkı nedir?

Kedimizin hakkını da verdiğinizi var sayıyorum.:cool: verdiniz di mi?:eek: :D

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tren gaçdi gardaaouş, tren gaşdiii.!!!:cool:

:D :p

7. modena

modena

abi bu konu ile ilgili sana ayrıntılı yazacağım...buna emin olabilirsin...ayrıca hiç bir sözün benim için kuru değildir...büyüklerimden takdir almak beni her zaman mutlu eder...

kediye gelince adı armin...ve masada her zaman birlikte yeriz...

8. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Aman abi o nasıl söz, sen her zaman bizden önce gelirsin, ben benden sonrakiler sırayı kapmasınlar diye şeeetmiştim :D :D

9. modena

modena

abi çok sağol...doğanın bir parçası olan insan olarak sorumluluklarımı yerine getirmeye çalışıyorum...hayvanlar benim vazgeçilmezim...onlarsız hayat çok zor olurdu...deniz bir başka abi be...bırak balık tutmayı kıyısında bile dünyam değişiyor...beni mutlu ediyor...valla bende bu tutku oldukça bu enerji bitmez...abi azmin insana neler yaptırdığını herkes bilir...:D ...

ve gelelim konunun özüne...evet abi biri ortaya bir şey atmış bu böyle olmaz diye...kimsede peşine düşmemiş...nedenmiş efendim...bunla at-çek olmazmış...şimdi merak ediyorum...izlediğim videolarda ki insanlar ne yapıyordu...valla bence atıp çekiyorlardı yani orada bırakmıyorlardı...neymiş tatlısuymuş...şuraya sanki türkiyede tatlısu yok...varda içinde balık yok...abi bunu yıkacağız hep beraber...işte ben tutuyorum...bunu da paylaşıyorum...çok da güzel kullanıyorum...rapor resim video ve görgü tanıkları ile sabit...ve daha güzeli bu sistemi olması gerektiği gibi kullanıyorum...bu burada kalmayacak abi...sen ben özgür abi...ahmet mehmet herkes...bu varsa bu işte bizde varız...herkese her türlü yardıma hazırım...

eşime gelince...abi allahdan aynı zevklere sahibiz bu konuda...oda çok sever...bütün çekimleride hep o yapar...görüntü yönetmenim benim o...:)

telefonla raporda ayrı bir zevkli canım...:D

10. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

turgay abi hakikaten tektirliksin yaa :D süper . varya spini braktın baitcasting başladın ondada dedniz yüzünü kara çıkarmadı helal olsun. bu deniz aşkın balıkcılık ruhunu üst düzeyde yaşıyorsun ve hakını veriyorsun. O yılanda çok sakat vallaha iyki senin oltana takılmış :D:D: ya birisini ısırsaydı :D:D tevrübeli bilinçli ellere gelmiş :D:D turnada harika vallaha ne mangal olur ondan kuştan yeni çıkmış yağı yağlı dır şimdi :D tekrara tebrikler

11. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Tebrikler Turgay abi. Öyle olmaz böyle olmaz diyenlere güzel bir cevap olmuştur.
    Kesinlikle bu av tesadüf değildir.
    Doğaya olan sevginiz ve saygınızla
    Balıkçılığa olan aşkınızla daha nice avlar yapıcağınızdan eminim.
    Raporlarınızı bekliyoruz.
    Bu arada kedinin ismi ney çok şirin ve meraklı göründü.
    Balığı görünce ne düşünmüştür acaba (Bu ne ya yenirmi acaba du bi dürteyim acaba canlımı)

12. modena

modena

kardeşim sağol...valla bunu uzunca süreden beri yapıyorum...yani spinle eş zamanlı...zamanı az çok bilirsin...valla ali kemal mutlaka dene...çok zevkli...sizin oralarda turna falan çok var sularda...mücadelesi süper zevkli...yılan gerçekten büyük sürpriz oldu...birde turna tavada da güzel be...darısı başına...:D :D

bu arada unutmadan...kuşadası balık halinde akya ve sarı kuyruğu yanyana görme imkanım oldu...evet fena fark arada...ama şunuda öğrendim ki...akyakada tutulan balıklarda orada da vardı...akya yavrusu falan değilmiş...yalı turnası diye geçiyor...sadece benzerlik varmış okadar...bu arada akyada görmüş oldum...yalnız çok afilli balık...

13. modena

modena

kazım abisi çok sağol...bence de iyi bir cevap oldu...doğaya mutlaka saygı duymak ve korumak zorundayız...unutmamak gerekir ki avcı isek doğanın bekçiside biziz...korumak en başta bizim görevimiz...örnek olmalıyız...kötü olanı eleştirmeliyiz....daha çok rapor olacak abisi...

kediye gelince...ismi armin...dişi...evin bir ferdi...masada beraber yeriz...beraber uyuruz...oyun oynarız...ama dış dünya ile ilgili hiç bir fikri yok...akvaryumun suyunu içerdi...dün resim çekerken balıktan korktu...çok güldüm...bilmiyor çünkü...:D

14. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Turgay abi tebrik ederim harikasın.

15. modena

modena

ibrahim sağol...bence muhakkak dene kardeşim...inan çok keyif alacaksın...bana güven...:cool:

16. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Tebrikler güzel bir av ve güzel bir paylaşım

17. modena

modena

beğenmenize sevindim...teşekkürler...

18. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Turgay tebrik ederim..Harika bir av süper bir anlatım..
    devamına rastgelsin...

19. modena

modena

eyvallah feridun...valla bu stili denemeni isterim sıkı bir turna avcısı olarak...çok keyif alacağını tahmin ediyorum...

bende senin raporlarının sıkı takipçisiyim...

20. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Turgay tebrikler, tebrikler, tebrikler...

Herkes bahsetmis zaten senin dogaya saygili, baliga sevgili tavrindan, inatla ama amator ruhla gosterdigin ornek davranistan... tekrara gerek yok...

Sergiledigin guzelliklerin devamini diliyorum...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.