Merhaba arkadaşlar Nihayet sezonun ilk Çuprasını yakaladığımızı sizlere rapor edebiliyorum YER Tusan Açıkları DERİNLİK 50 Mt. HAVA Poyraz YEMLER Mamun,Çimçim,Sardalya,Sülünes AVLARIMIZ Çupra,Mercan,Uskumru,Kolyoz,Kopes 10.10.2009 Cumartesi sabahı saat 08.00 da Barbaros isimli teknemiz ve misafirlerimizle yat limanından açıldık. Her zamanki gibi rotam Tusan Açıklarıydı. Sefer esnasında bir arkadaşımız sırtı çekti. Fakat sırtıya takılan herhangi bir şey olmadı. Saat 08.40 civarlarında Tusan açıklarına demirledik. Her zaman söylediğim gibi, Poyraz bence Kuşadası'nda av yapılabilecek en iyi rüzgardır. Demirledikten sonra Rasgele deyip oltalarımızı denize gönderdik. Nedendir bilinmez ama hafta içi çok güzel balıklar aldığımız mevkii haftasonları hep tutuk oluyor. Sabah ilk anlar pek bir vuruş alamasakta ilerleyen dakikalarda Uskumru , Kolyoz ve elbetteki Kopesler birer birer oltalarımıza takılmaya başladı. Hepimizin içerisinde Mercan / Antenli Mercan hevesi oldukça yüksekti. Fakat, Kolyozlarda pek fena sayılmazdı. İkişer ikişer başlamışlardı oltalarımıza takılmaya İlk Mercan yakalndığında da içimizdeki heves giderek artmış, yemlerimizi daha bir itina ile oltalarımıza takıp, " hadi bakalım,hadi bir Mercan " dedik. Ve yüzümüzü güldüren avcı mercandan sonraki ilk iri Mercanımızı yakalamıştık. Maşallah,Maşallah İzmirden gelen bir ağabeyimiz Vedatçım Çupralar ne zaman başlar bir fikrin var mı ? derken ön taraftan Denizli'den gelen bir abimizden "Hey Maşallah ÇUPRA' nın güzelliğine bak " diye bir ses duyduk.... İşte sezonun İLK ÇUPRA' sı... Bu günkü avımızın az ve öz olduğunu düşünüyorum. Olta balıkçılığında da en önemli tecrubenin SABIR VE NASİP oldugunuda aklımızdan çıkartmamamız gerektiğini düşünüyorum. Ben yukarıda bahsettiğim şekilde geçen günümüzde, Amatör Balıkçı Ruhunu yüreklerinde taşıyan, birbirini tanımayan insanların Amatör Balıkçılık Kuralları' na uyma konusunda birbirlerine karşı gösterdikleri sevgi, saygı, ve dayanışmayı birbirlerinden eksik etmeyen bugünkü misafirlerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Hepinize iyi avlar dileklerimle saygılar sunarım.