Merhabalar.Ben balık tutmada 1haftalık tecrubesi olan biriyim.Geçtiğimiz yaz 1 hafta davutlarda avlanmayı denemiştim ama pek başarılı olduğum söylenemez.15 günlük tatil için Aydın'a gideceğim.Günü birlik olarak Kuşadasına veya Davutlara gitmeyi düşünüyorum.Uygun olur mu peki? Kuşadası ve Davutlarda nerelerde avlanabilirim? Saat olarak nasıl olur? Bir şey daha var,Aydın merkeze en yakın nerede avlanabilirim?(tatlı su da olabilir,su ve balık olsunda) Beni bu konularda aydınlatabilecek biri veya birileri var ise çok iyi olacak, çünkü 1 aydır bu 15 günlük tatili bekliyorum. Kısacası çok acemiyim....Yardımlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler..
milli parkta kıyıdan av yapabilirsin özellikle gopez balığı çok ve zargana balığıda bulursun karides veya tavuk göğsü kullan yem olarak iğne olarak 5 ile 10 numara arası iğne kullanabilirsin şansında varsa güzel zaman geçirirsin.
Sevgili Aykan davutlara en yakın kuşadası var oradan balıkçı kayıkları ile denize açıla bilrsin. Ayrıca akbük de ve akbük ün arka kısmında Muğlaya bağlı kazıklı, gürçamlar koylarını deneye bilirsin yem olarak da mamun, çimçim, paletyem, sardalya veya yengeç ' i Aydından temin edip gitmek zorundasın, gittiğin yerlerde yem bulma şansın çok az olur. Eğer ben bu yemleri bulamam diyorsan ozaman evde sazan yemi hazırla Germencik ilçesinin üst tarafında (Hıdırbeyli köyünün üstü) gölette avlanabilirsin. Rastgele hemşerim.
pazar günü kuşadasına gittim.güvercinada ile iskele arasında kalan bölümden farklı yerlerden olta attım ama balık vurmadı bile. balık yoktu en az elli kişi ile konuştum aynı şeyi söylediler 'bugün balık yok'.
Tebliğ 2/2 Orman içi sularda avcılık MADDE 16 – (1) Orman içi sularda amatör avcılık için, Çevre ve Orman Bakanlığı mahalli birimlerinden "Orman İçi Sularda Dönem Boyu Avlanma İzin Belgesi" veya "Günlük Avlanma Fişi" alınması zorunludur. Milli parklar orman içi kabul edildiğinden bu belge istenir. Ama sürekli olarak orman içi sularda avlanan biri değilseniz, bu belgeyi almadan, parka girişte "avlanma fişi" alarak da avlanabilirsiniz. Eğer orman içi sularda avlanma belgeniz varsa, avlanma fişi almanıza gerek yoktur. Not : Amatör balıkçılık belgesi bulundurmak zorunlu değildir. Ancak amatör balıkçılık belgesi ile orman içi sularda dönem boyu avlanma izin belgesi aynı şey değildir unutmayınız.