Merhaba Dostlar , Bu yaz tatilimi Davutlar Sahil Sitelerinde SSK civarındaki kum plaja yakın bir sitede geçireceğim.Avlak olarak tecrübeleriniz nedir? Bu uzun kum plajda 1.Hangi balıkları (temmuz ,ağustos)kıyıdan olta ile avlayabilirim ? 2.Olta uzunluğu,ne tip iğne,misina kombinasyonları tercih etmek gerekir, özellikle hangi yem ile verim aldınız? Bölge hakkında tecrübeli isimlere şimdiden teşekkürler
O bölgede çokça zıpkınla avladım. Taban kum olduğu ve kıyıdan avlanacağınız için pek verimli bir bölge olduğunu söyleyemeyeceğim malesef. Denk gelebileceğiniz balıklar mırmır, kefal ve karagöz. Fırsat bulursanız kalacağınız yerin hemen ilerisindeki milli parka gidip 3. yada 4. koydan taşlık yerlerde avlanırsanız daha verimli olacaktır. Orada yukarıda saydığım balıklara ilave olarak çipura, sarpa, sokar, melanur, barbun gibi balıklarıda bulabilirsiniz. Forumlarda bu balıklar için ne gibi takımlar kullanılacağını öğrenebilirsiniz. Bu vesile ile avlanmanızı önerdiğim yerde vurmuş olduğum bir kefali aşağıda resimliyorum. İyi tatiller.
koray bey öncelikle merhabalar bende yaklaşık 1 aydır kuşadasındayım davutların biraz gerisinde ikamet etmekteyim yaklaşık bir aydır bendenizde yer bakmakla meşgulüm ama herkesin burda dedigişey burda engüzel avları tekneyle yapıldıgı ben bir kac kez kezgüvercin adasının etrafını denedim ama malesef sonuç alamadım umarım siz geldiginizde verimli avlar alırsınız birde burda olta malzemeleri satan dükkan sahibiyle sohbet ettigimde kendiside bana milli parkı önerdi ama daha gitmek kısmet olmadı ayrıyetten akşamları şehir merkezine indigimde limanın cevresindeki sahillerde akşamları mırmır tuttuklarına şahit oldum benim şimdilik 1 aylık zamanda gözlemledigim bukadar umarım verimli avlar yaparsınız zira ben şuan için balıga cıktıgımda elim malesef boş döndüm
merhaba, ssk özlem sitesinin orada bir dere vardı.vardı dıyorum cunku en az 5 senedır oraya gıtmedım. denıze dokulen bu derede bol bol kefal mevcut. denızle bırlestıgı yerlerde ıse levrek alabılırısınız. denız cok dalgaı olur. derede de bol bol su kaplumbağası var. kıbrıs oltalalra saldırıyorlar. rastgeldın
Sayın Snowman miili parka gittiğimde muhakkak , sizi anıp en son koyun ucundaki kayalığın üstünden olta sallayacağım!Teşekkürler Alper bey temmuz ayında ben de geleceğim eğer yer keşfiniz ve ya tuttuğunuz balıkları paylaşırsanız sevinirim... Turan bey zannediyorum bahsettiğiniz yer minik bir liman görüntüsünde olan dere ve plajın birleştiği yer .google maps ten baktım..Ustalar tatllı su ile deniz birleşimleri daha çok balık yapar der.Levrek sansımız da dolayısı ile artar.Muhakkak orada da şansımı deneyeceğim. Teşekkürler.
Mesajı ancak şimdi gördüm. Kesin olarak bilmemekle beraber kum kefali olduğunu düşünüyorum. 100-150 balıklık bir sürü halinde 8-10 metre derinlikte kumluk zeminde geziniyorlardı. Bunun aynısından başka zamanlardada vurmuştum. ( tadı berbattı )
Geçen gün bana biri söylemişti kefalın kafası yuvarlaksa tam hatırlamıyorum ama topan kefaldir mi ne demişti ve lezzetli olur demişti
Kum kefali, Has Kefal ve Rus kefali lezzetli bilinen balıklardır, Boğazda yakalanmış olan bu kefallerin tadı lezzetlidir ama belki yemlenme alışkanlıklarında dolayı bölgeden bölgeye değişiklikde gösterebilir...
Dilek Yarım adasından(Milli Park) içeri girdiğiniz andan itibaren,herhangi bir av faaliyetinde bulunmak, milli parklar yasalarına göre yasaktır. Jandarma ile rastlaşırsanız canınız sıkılabilir. Bizzat bazı hoş olmayan durumlara, ilgili yerde şahit olmuştum. Ayrıca Davutlar ve Güzelçamlı sahillerinde, ekmekli dip veya şamandıralı kıbrıs takımı ile kefal,akşam üzeri özellikle gece, boru kurdu ile mırmır yakalama şansınız mevcut. Canlı yem olarak kefal yavrusu kullanıp bırakma yaptığınızda, levrek de denk gelebilir.
Arkadaşların anlattığı sskdan Güzelçamlı tarafına doğru Sökesahil sitesini ve köyüm sitesini geçince bir balıkçı barınagı varmış.Tekneler sandallar felan.O küçük liman boşluğunda avlanma yapılabiliyormuş
Merhabalar ben cumartesi günü güzelçamlıda olucam güzelçamlı limandan geceleri denemelerde bulunucam gece boyu levrek ve mırmır alma şansımız mevcut. beklerim.