Kuşadası-güzelçamlı sahili - Acemi balıkçı

Konu, 'Bölgeler' kısmında darklordum tarafından paylaşıldı.

1. darklordum

darklordum Ali

En İyi Avı:
    İstavrit 12cm :)
    Herkese Merhabalar,

Uzun süredir takip ettiğim bu forum bana balık tutmayı(tutamasamda en azından çabalamayı:) ) sevdirdi diyebilirim. Daha önce çok ilgimi çekmeyen balık avcılığı şuanda içimde bastırılamayan bir tutku haline geldi. Ama çok yeni olduğum bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle ne kadar yeni olduğumu şöyle özetleyeyim. Bu maceraya çapariyle istavrit avıyla başladım. İstavrit balığını böyle tanıdım diyebilirim. Daha sonra tavuk göğsü ile mezgiti tanıdım. Tabi bu sırada oltama takılan sardalya balığınıda... Bir sonraki aşamaya geçip eşkina avcılığına başladım, başarısız atışlarım sonucunda halime acıdıklarını düşündüğüm iki adet eşkina balığını çektim. Eşkina avında karşıma çıkan iskorpit, gelincik gibi balıkları da sayarsak, tecrübem bu 5-6 balık türü ile sınırlı diyebilirim. Ama daha istavriti bile tanıyamazken 5-6 balık türünü öğrenmem bile beni çok mutlu ediyor :)

Öte yandan kullanılan malzemeleri de hiç bilmeyen biri olarak, istavriti çapari ile tuttuğum için çapariyi öğrendim. Daha sonra eşkina balığı için şamandıranın, fosforun, fırdöndü nün ne olduğunu öğrendim. Yani bu kadar tecrübesiz biriyim.

Bütün bunları neden anlattığıma gelirsek;
    Önümüzdeki cuma 10 günlük bir kuşadası tatilim olucak. Bu tatil aynı zamanda balık avcılığımı geliştirebilmem için bir fırsat olarak gördüğüm için yardımlarınıza ihtiyacım var.

Öncelikle şunu merak ediyorum. Geçmiş senelerde kuşadası-güzelçamlı sahilinde belirli bölgeler de gece saatlerinde kumsaldan olta atan kişiler görüyordum. O sıralar bu konuya merakım olmadığımdan ötürü hiç ilgimi çekmiyordu.
    Sorum şu ki, kumsaldan nasıl balık avcılığı yapılabilir veya ne tutulabilir. Denemeler yapmak için nasıl bir ekipman ile gitmeliyim?

İkincisi balık tutmak konusunda başarısız olacağımı bilsemde ne tür denemeler yapmalıyım ki kendimi bu konuda geliştirebileyim?

Bir diğer sorumda bu bölgelerde hangi balıklar için deneme yapmalıyım.

Son olarak videolardan en rahat öğrenebildiğim ve denemesini yaptığım at çek ile bu bölgelerden yararlanabilirmiyim ve nasıl bir rapala tercih etmeliyim.

Biliyorum çok soru sordum ama çok uzun zamandır sessizlikle ve dikkatle okuduğum yazılarınızdan sonra artık soru sormaya hak kazandığımı düşünüyorum :)

Şaka bir yana tecrübelerinizi biraz olsun benimle paylaşabilirseniz çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sorular beni aşar, hoşgeldin deyip, kenarıya çıkayım.

Hoşgeldin Ali, serencamını gayet gözel özetlemişsin.:)

3. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Öncelikle hoşgeldiniz tam olarak nerede avlanacaksınız ona göre bi kaç şey söyleyebilirim.Kumsal olarak bildiğim yer afetevler ve gece pazarının ilerisindeki kumsal ama gündüz olta atılmaz gece avlanabilirsiniz oralarda onun dışında limanda taş iskelenin liman içi kısmında kıbrıs takımı ile (10 iğneli beyaz köpük üzerine sarılı bir takımdır bu şekilde tanıyabilirsiniz ekmek takılarak kullanılır ekmeği her iğneye değil küçük bir parçanın etrafına iğneleri sararak kullanılır) sarpa (yanları sarı çizgili yemesi zevksiz bir balık ama yakalaması güzeldir) kefal (sırtı siyah vücudu gümüşümsü beyaz pullu bir balık tadı idare eder :) ) yakalayabilirsiniz.

Faustina otelin iskelesinden geceleri avlanma şansınız var şansınıza göre çupra (mutlaka görmüşsünüzdür çiftlik balığı olarak tezgahlarda yer bulur) mırmır (çizgili mercan dedikleri eti gayet lezzetli enine çizgileri olan bir balıktır) gopes(kılçıklı balıktır lezzeti idare eder ) bu tip balıklar yakalayabilirsiniz ve muhtelif bir çok çeşit ama en çok bunlarla karşılaşırsınız bunlar için 3 köstek dip oltası dediğimiz takımla avlayabilirsiniz yem olarak olarak boru kurdu sülines uygundur.Çupra için eşkinada kullandığınız takımı kullanabilirsiniz (şamandırasız şekilde) yemi yengeçtir sabah erkenden kayaların üzerinde yakalabilirsiniz yada kaya altlarında madya dediğimiz deniz minaresinin içiyle avlanabilirsiniz onun dışında canlı mamun bulabilirseniz oda uygundur ha hiç biri yok mu girin markete alın yarım kilo tavuk göğsü tuzlayın 3-4 saat sonra suyunu salar atın dolaba istediğiniz kadar çıkarıp kullanın tüm dip balıkları içinde geçerli bir yem olur.

Hatırlatmakta fayda var Güzelçamlı'da neredeyse canlı yem satan yer bulmak imkansızdır o yüzden yemi Kuşadasından veya Selçuk'tan temin ederseniz sizin için iyi olur Güzelçamlı'daki bakkallarda her zaman tuzlanmış salamura sülines bulunur denemeyin derim iğrenç kokar ve balık vuruşu da az olur :D ha birde bu hevesle şahika otelin önünden olta atmayın akşam kafanıza gitar falan yiyebilirsiniz :D :D dahası kısmet hadi rastgele

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    uzun zamandır tek tek sorsaydın ya biriktirmeden,, nasıl kalkacaz bu yükün altından??;) :)

kumluk sahillerde gece el etek çekilince mırmır olabilir tabii gürültüden var ve kalmış ise, liman içlerinde kefal olabilir Lakin en saglamı bir tekne kamışı ve makinesi ile limandan soruştur bakalım gurup balıga çıkan varsa onlara takıl en azından garanti 3-5 bişiler alırsın..

5. darklordum

darklordum Ali

En İyi Avı:
    İstavrit 12cm :)
    Herkese teşekkür ediyorum ve hoşbulduk diyeyim.

Tam istediğim gibi harika bir yanıt olmuş elinize sağlık. Yazdıklarınızı okuduğumda en mantıklı gözüken çupra ve mırmır avı gibi duruyor. Çupra tutmayı çok isterim. Eşkina takımı ile tutabilirsin demişsiniz ama eşkina takımını ileriye atmak pek mümkün olmuyor. Çupra için de çok ileriye atmadan beklemelimiyim. Biraz çupra avı ile ilgili de tecrübelerinizi aktarabilirsiniz memnun olurum.

6. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Buraya yazılacak çok şey var çupra avı çok zevkli bir avdır incelikte gerektirir daha önce yazılan şeyleri okumakta yarar var belki bu işine yarar.
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=20485&highlight=%E7ipura