uzun bir aradan sonra 26.10.08 pazar sabah saat 08.00 de abimle beraber avlağa vardık. 4 saat avlanarak bunları aldık( yakışıklı mercanlar, palamut, biraz kopez, biraz istavrit) yaklaşık 6 kilo kadar (15 santimden küçükler yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar)... hava 3-5, deniz dalgalı ama direniyoruz. derinlik 70-80 mt. arası, zemin çomur. olta takımı klasik 3'lü dip oltası.. zevkli av oldu... herkeze rastgele...
sağol diyemicem abi de... nesi varmış.. salacağımızı saldık zaten abi için rahat olsun... katlıyam yapmaya gitmiş olsaydık. küçük ama iki katı olurdu o masanın üstünde kusura bakma...
Arkadaşlar avı yapan Engin arkadaşımızla yaptığım görüşmede Balık boylarının 15 cm olduğunu ve resimdekilerin çoğunu geri salmayı düşündükleri ancak iğnenin tamamen yutulması yada 80 metreden çıktıklarında ölü olmaları nedeniyle istemelerine rağmen salamadıklarını belirtmiştir.. Daha öncede benzer durumlarda resmin yanıltıcı olabildiği anlaşıldığından ve avı yapan arkadaşımıza av boyları teyit ettirildiğini bilgi olarak sunuyorum..
Savaş abi benim amacım uyarmak asla değildi ve bunuda mesajımda açıkça yazdım..Üstelik mesajım sizin mesajınıza hitaben değil Yönetim olarak konudaki olası tebliğ uyumsuzluğuna binaen yazılmış ve BİLGİLENDİRME olduğuda açıkça belirtilmiş.. Hal böyleyken,Mesaj size hitaben yazılmamışken ve hatta mesajımın içeriğinde Birilerine yada size katliam denmiş gibi bir ifade yada mana bulunmazken bu mesajdan rahatsız olmanıza anlam veremedim..Yönetim olarak doğacak yada doğması muhtemel soru yada sorunlara karşı sık sık açıklama mesajı yazarız Tıpkı bu mesaj gibi..Bu açıklamalar genele hitaben yazılmış açıklamalar olup manası ve anlatılmak istenen neyse yazılır..Eğer bir mesajınız konusunda size yönelik bir açıklama yada bilgi verilseydi bu sizin isminiz yazılarak yada mesajınız alıntı yapılarak cevaplanırdı.. Konuya dönmek gerekirse yazılmamış,hatta ima bile edilmemiş bir nedenden dolayı rahatsızlık duymanızın nedenini kavrayamadığımdan size söyeleyebileceğim tek şey mesajımı birkezdaha okumanızdır..Çünkü yazmadığım ,bahsetmediğim bir nedenden dolayı birileri bozuluyorsa bu benim sorunum olmaz...Çünkü ben yazdıklarımdan sorumluyum Yazmadığım şeylerden değil..
İri mercanlar için tebrikler. Yavrucakları da en azından fotoğraflamasaydınız çok daha güzel olacakmış.Çoluk çocuk özenmesin diye Afiyet olsun
Engin ellerine sağlık. Kırmızı kırmızı güzeller. Senin ve diğer arkadaşların hassasiyetini anlıyorum. Ancak dediğin gibi dipten hırpalanarak gelen veya iğneyi yutan yavrulara yapabileceğimiz çok fazla birşey yok. Bizlerde senin gibi davranıyor. Küçükleri yine denize geri veriyoruz. Ama yorumları okurken birşey dikkatimi çekti. Crazyfisher Burak'ın dediği gibi küçükleri en azından fotoğraflamasaydın iyi olabilirdi. Tebrik ediyorum Rasgele
öncelikle sağol abi... bu konuda biraz rahat davrandım heralde... uyarılarınızı dinleyerek birdaha kine elimden geleni yapacağıma emin olabilirsin.. uyarılarınız için teşekkürler... her uyarıdan ders çıkartmaya çalışıyoruzz... rastgele...
70 80 metreden o balıkları cekmek içinmi uğraştınız ? 70 80 metre uğraş sonra bi cek ufak bi tane mercan: )) ruhmen biter insan