herkeze selamlar.bugün çilingozda kalkan avında yeni aldığım berkley whiplas beyaz 0.8 örgümisinamıda okuma avenger av 30 makinama sarıp levreğe denemeler yapalım dedik.hiç balık tutamadık ahatta vuruş bile olmadı ama benim canımı sıkan asıl olay örgünün sık sık kuşgözü olması idi.makinam yeni cengizbalıkçılık tamirden gelmişti.aslında bişeyi yoktu sadece yağlamak için açıp kapatamamıştım.misinayı sararken üst tarafa fazla yığılma yaptı bende altına iki tana pul ile destekleyip bu sorunu giderdim ama çok kuş gözü oldu.ilk defada örgü kullanmıyorum.4 makinamda örgü mevcut.makinadanmı acaba.yoksa kullanıcı hatasımı ne yapmam lazım.av ile ilgili foto ve raporlarıda yarın yayınlayacam.herkeze iyi akşamlar
makinan iyi düzgün sarım yapmıyorsa buda etkili olur bende aynı ip kullanıyorum ama ben çok memnunum.
evet bu makina .peki sizden örgüye uygun bi makina tavsiyesi istesem 150 tl yide geçmese .bu ay çok masraf ettim shimano nexave kamış daıwa entoh makina gibi.kartları doldurduk yine.ama penn örgüyüde sardım valla canavar gibi set oldu.
Selam, Makinanızın ipe uygun olup olmamasından ziyade sorun makinanıza sardığınız ip miktarı olabilir. İp miktarı kuşgözü oluşumunda çok önemli bir faktördür. Çok yüksek ihtimalle makinanıza fazla ip sarmışsınızdır. Özellikle spin makinanıza ip saracağınız zaman misina havuzunu ağzına kadar doldurmamanız, gözle görülür bir biktar pay bırakmanız faydalı olacaktır; aksi takdirde yani ipi misina havuzunu full dolduracak şekilde sarmanız durumunda makinanız ne olursa olsun kuşgözü problemi yaşamanız kuvvetle muhtemeldir. İllaki makinanızı değiştirmek istiyorsanız, takım yapın Shimano Nexave'nin 3000 ya da 4000 lik makinalarına bakın. Ya da 3-4 kg'ye kadar problem çıkarmayan Ryobi Ecusima'nın 4000 lik modeline de bakabilirsiniz. Daiwa'nın ve Abu Garcia'nın da aradığınız fiyatlarda iyi sayılabilecek makinaları var tabii ki... Rastgele...
siz makina için gerekeni yapmışsınız, ama önemli olan alt kısımlarda yığılma varsa pulu ilave ettikten sonra komple boşaltıp tekrar sarmanız olacaktır. bende bilmiyorum ama duyduğum kadarıyla triolarda butür sorunlar olabiliyormuş, bu sorunları minimuma indirmek için kafayı biraz boşaltın. atarken ve sararken dikkat edin. klavuzu kapattığımızda misina kafaya dolanabiliyor.
daha entohun siftahını yapmadım.bu arada pul ekledikten sonra misinayı boşalttım.ayrıca kafayıda tam doldurmamıştım.artık neyse bi dahaki avımda daha dikkatli olafcam yine tekrar ederse başka bi makinaya transfer olacam.