Merhaba, İğneyi küspe ile ilişkilendirerek kullanılan takım yasak tabi ve vida vs gibi aparatlarla, çok iğneli hazırlanmış takımlar şahsen benim de tasvip ettiğim metodlar değil. Üstündeki bir sürü iğne nedeniyle takımın zemine takılarak suda kalma ihtimali yüksek, küspeyi yemek için takımın etrafında gezen balığın ağzı dışında vücudunun başka yerlerine iğnelerin takılması ve balığın ciddi zarar görmesi, geri salınamayacak hale gelmesi, eziyet çekmesi gibi konular var. Herşey bir tarafa, kokulu paslı vidalar, garip şekilli renkli plastik parçalar, balığın yüzüne gözüne takılan iğnelerle balık çekmek vs nedeniyle bu sistemle trofe alma şansı da çok düşük bence. Küspeli takımın yasaklanma nedeni, suda kalan takımın sular çekildikten sonra çevrede otlayan hayvanların küspeyi iğnelerle beraber yutup telef olması diye biliyorum ama sportif balıkçının bence pek tercih edeceği bir takım değil zaten. Küspe suda eriyor, dolayısıyla 24 saat sonra hiçbir şey kalmaz muhtemelen ama suda kurşunuyla beraber, bir iğne yumağının kalması zaten uygun değil. Küspeli takım, takım değil, tuzak bence. Küspeli takım tatsız olsa da küspenin sazanlar için iyi bir yemleme aracı olduğu kesin, sazanların damak tadına tam uyuyor. Kendim küspenin etkisini bildiğim için kullanmanın yollarını aradım ve modern takımdaki kurşunun yerine, gezer ve sabit pozisyonda küspeyi çift ya da tek olarak boğma metoduyla, bir de fırdöndü ekleyerek sanki kurşunmuş gibi takımlar yaptım. Ve etkili oldu, iğne ucunda boilie veya yüzer sahte yemler kullanıyorum. Fakat takım kullanışlı olmadı, küspenin suda erimesi, ağırlığının tekrar atarken değişmesi, hazırlama güçlüğü vs gibi konular var. Küspe kullanmaktan etkisi nedeniyle vazgeçmek istemiyorum ve küspenin bir türü gerçekten benim gittiğim yerde çok etkili. Ben de bu küspenin toz olarak yani preslenmeden önceki halini elde edip, bu tozdan, takım ve yemleme için boilie yapmak istiyorum. Boilie yapmak için gerekli donanımım var, mümkün olduğunca az katkı koyup saf haliyle etkili bir yemleme yapacağımı düşünüyorum. Preslenmiş olanları tekrar un haline getirmek çok zor ve zahmetli, malumunuz küspe kaya gibi. Bunun için bir önerisi olan varsa yine dinlemek isterim. Ama en önemlisi aşağıdaki küspeyi toz halinde temin edebileceğim bir yer varsa arkadaşlardan bildirmelerini rica ediyorum. Teşekkürler. Bu küspe ortasında delik olmayan, mısır unu muhtevası izlenimi oluşturan, tablet şeklinde bir pakette satılan ve kırılarak kullanılanlardan.
Mengenenin altına geniş bir leğen koyun ve başlayın küspeleri ezmeye. Un gibi olur mu bilemeyeceğim ancak oldukça küçük partiküllere ayrılacaktır.
erdem bey dikkatle okudum küspeyle ilgili düşüncelerinizi bence bununla hiç ugraşmayın küspeyle yemlemek flan geneleksel yöntem yemleme yapmak yada olta ucuna yem olarak bende gayet iyi sonuçlar doguruyor. Şimdi diceksiniz ki geleneksel yöntem dediginiz nedir diye hemen bir parantez acıyoruz burada civciv yemi,un,yumurta,vanilya,mısır kırıntısı bunlar genel malzeme siz bunları tatlandırıcı ,renklendirici veya koku için degişik ürünler kullanabilirisiniz. tercih kişiye kalmış bana sorarsan sade olanı tercih ederim.
Küspeyi kendiniz yapabilirsiniz ama niye bu kadar uğraşıcaksınız.Köpek maması deneyin bu aralar av bayilerinde hızlı şekilde satılıyor.Kuzu yemi alırkende dikkat edin gidip talaş almayın.Kuzu yemi pis kokar elinize aldığınızda koku rahatsız etmeli ,suni bir koku varsa kesinlikle talaşdan yapılmadır.