Meraba Arkadaşlar Abilerim Kardeşlerim Bu Konuyu Açmamda Ki Sebeb Ben De Küspeli Takim Kullaniyorum ( Ama Biraz Farkli) Yalniz Içim Rahat Deyil şimdi Kullandiğim Takimi Izah Edecem Eyer Ki Yanliş Derseniz Küspeler Aynen Boş Olarak Avlağağima Boş Olarak Baliklara Ziyafete Sunulacaktir . şimdi Arkadaşlar Iki Iğneli Bildiğiniz Dip Oltasina Dörde Dört Ende Iki Santim Kalinliğindaki Küspeyi Ikiye Bölüyorum Sonra Iki Iğneli Takimin Kurşun Yerine Ikiye Iki Olan Küspemi Takiyom Küspeyle Iğne Arasi 30 Cm Dir Arkadaşlar Iğnelerede Bilimum Yem Takiyom Misir,solcan ,hamur Ve Saire Aynen Böyle Bi Takim Kullaniyorum Sizce Bu Yasalmi Yoksa Deyilmi Küspenin üstünde Iğne Kesinlikle Kullanmiyorum Bu şekilde Kopma Oranida 100/5 Gibi Diye Bilirim Ama Içim Rahat Olmasi Için Sordum çoğu Balikçi Ondan Ne Olur Falan Diyo Ama Ben Yine De Siz Büyüklerime Ve Arkadaşlarima Sorayim Dedim Saygilarimla ...
tatlı su avından pek anlamam ama küspeli takımın her türlüsü yasak bence. yasak olmasa bile hiç sportmence ve etik değil. bu benim şahsi görüşümdür. saygılarımla,
Tebliğe bakınca yasaklananın küspenin etrafına sarılan çok iğneli takım olduğu görülüyor. Bu durumda, şekil olarak sizin kullandığınız takım yasak kapsamında değil gibi görülse de, burada iki husus var... İlki, küspeyi gören kontrol memuruna bunu anlatabilmek... İkinci olarak, tebliğde bahsedilen küspeli olta tanımındaki: f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin çok sayıda iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını, Çok sayıda iğneden kasıt birden fazla mı yoksa tebliğde izin verilen sınır 3 iğneye kadar olan mı? Bu durumda bir kargaşa var. Asıl yasaklanan klasik küspeli takım gibi görünse de, sizin kullandığınız sistem de kontrol memurları tarafından bu yasak kapsamında değerlendirilebilir. Şahsi kanaatim, sizin kullnadığınız takımın yasak kapsamında olmadığıdır.
Anladığım kadarıyla, takımdaki küspeyi yemleme amacıyla ve ya koku yayması dolayısıyla cezbedici özelliğnden dolayı kullanıyor. İğneler ayrı-müstakil kösteklerde. Herşeyi ile normal takım?
şayet yapmış olduğunuz bu düzeneğe yasak diyen olursa size kurşun yerine yemleme kafesi öneririrm küspeyi küçük parçalar haline getirip bu kafesin içine doldurursunuz işte size gerekli link tıklayınız
yani arkadaşlar ben o küspeyi yemleme amaçlı olarak kullanıyom en yakın iğne belirttiğim gibi 30 cm ilerisinde ve küspeler bi atımlık ikinciy eğer balık çabuk vurursa oda şu zamanda çok nadir arkadaşlar yani tek atımlık yemle sistemi gibi kullanıyom kopma oranınıda yazdım 100/5 oda maksimum küspeden kaynaklanmıyo igneden kaynaklanıyo saygılarımla
Kullandığınız takım çok kancalı küspeli takım değil tarifinize göre. Buna göre yasak kapsamında olmadığını düşünüyorum. Aytekin arkadaşımızın tavsiyesi de güzel; balık avı malzemeleri satan yerlerden yemleme kafesi temin edip içine küspe koyun ve kurşun olarak kullanın.
Bu konuda yruma muhtaç bir konudur. Kanaatimce küspenin etrafında iğne olmadıktan sonra yasak kapsamında değildir. Mithat kardeş madem yemleme amacıyla kullanıyorsun o halde Aytekin abinin söylediği daha makbuldür. Böylece hem yemlemeni yapmış olursun hem de kafan rahat olur.
bende sisteminizin yasak kapsamına girmeyeceği kanatindeyim ama siz genede kafes kullanın derim bence .. sevgiyle kal
Teknik olarak ve tebliğdeki tanıma göre yasak değil... Sorun bunu kontrol görevlilerine anlatmakta. Üzerinde küspe olan her olta onlar için küspeli olta... Mesela yaylı takıma ses çıkarmadıklarını biliyorum.Son durum farklıdır belki... Benim üç mt 21 mm göz açıklığı olan ve 80 cm derinlik olan yemlik ağıma TIRIVIRI diye el koyup ceza kesmeye çalışmışlardı... Burada bahsedilen takım Teknik olarak ,tebliğe göre yasak olmadığı kesin de... Mesele üzerinde küspe olan taımı küspeli olta olarak değerlendirme olasılığı yüksek olan kontrol görevlilerin keyfi kaçırma riski...
evet arkadaşlarım abilerim hepinize terşekkür ediyorum nuri abi yazmış olduğun açıklama içinde teşekkürler abi ama ben en iyisi aytekin abinin dediğini yapayım kafes alayım içim rahat olsun aytekin abi sultangazideki metalin arkasındaki balıkçıda kafes varmı bilgin varmı abi bilgilendirirsen sevinirim
bende hayvancılığın yapılmadığı göletlere göllere gidiyorum ama yinede küspe kullanmıyorum.bence kullanılmamalı.yasak yasaktır...yemlmeye devam saygılar
arkadaşlar yemle diyosunuzda bana şu yemlemeyi açıklarmısın alparslan yemleme yaparken ne kullanıyosun arkadaşım mesela ekmek ,mısır unu ,vanilya,kuzu yemi (not= kuzu yemide birnevi küspedir arkadaşım ) yumurta irmik, mısır ,un,nişasta,aklıma gelenler bunlar şimdi sonuçta senin yemleme tekniğinde kullandığın malzemeyle benim kullandığım malzeme arasındaki farkı söylermisin lütfen saygılarımla kardeşim bence hiç mi hiç farkı yok arkadaşım senin iğnende kopsa ikili takımın kalıcak benimkide kopsa ikili takım kalacak ama benimkinde bi fark var arkadaşım ben kurşun kullanmıyorum kopan kurşunun iğneden daha çok zararı var bunuda unutmayın iğne paslanır çürür kurşun kaybolmaz erimez arkadaşım en az 100 yıl demek işte esas konu bu olmalı ve yasaklanmalı tabi bu benim kanaatim herkeze saygılarımla ..
Mithat sultangazide balıkmalzemesi satan yermi var diye sorsam şaşırmazsın umarım kardeş ben alışverişimi daha büyük yerlerden yapıyorum herhangi bir malzeme için acaba ellerinde varmı yokmu diye düşünmüyorum işin aslına bakacak olursan benim işim makina servisliği olduğu için genelde istanbulun merkezi yerlerinde dolaşıyorum eve ancak akşam dönebildiğim için dört senedir oturduğum sultangaziyi inan pek bilmem
eğer tatlı suda küspeli kullanıyorsan kancaların ile küspe arasında pek fazla mesafe olmayan yani küspenin hemen üzerinde eğer kancalar ile mesafesi olursa balık kancalarına bakmaz ve direk küspeye saldırıraklında bulunsun