kütahya kuzfındık göleti

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında sindon tarafından paylaşıldı.

1. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    kütahyada kuzfındık göleti tahminen 3 yıl sonra balık tutulmaya açıldı. gecen haftaya kadar av yasağı vardı. jandarma çok güzel sıkı takip yapıyormuş ve 250 tl baya ceza yiyen olmuş. velakin gecen hafta pazar günü yani 22.07.2012 yasak kalmış denildi.kütahyada tahminen 50 bin civarı balıkçı vardır ( her önüne gelen balıkçıyım sanıyor malesef) şuan akın akın kuzfındığa gidmekteler tutulan balıkların boyuları ise malesef 40 cm altında her giden el kadar balık çıkıyor diyor veya biraz daha buyukleri yani.. birde hava atıyorlar 8 kg tutduk 10 kg tutduk 30 parça tutduk.şuan kuzfındık göletinde balık katliyamı yapılmaktadır. banghead
    sanırım 1 yıl içersinde orda balık kalmayaçağına emin olabiliriz :mad:. yetkilileri çok acil göreve çağırıyorum. telefon etsekde faydası yok malesef hangi biriyle uğraşalım diyorlar. ben burdan can çekişen bu avlağın durumunu sizle paylaşmak istedim saygılarımla

2. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sinan bey,

31.08.2012 tarihine kadar geçerli olan 2/2 tebliğin (BKZ: http://www.bsgm.gov.tr/mevzuat/Teblig_2_2.pdf ) EK - 1 Avlanmanın Tamamen Yasaklandığı İç Sular bölümüne göre Eskişehir Kuzfındık barajı HALEN avlanmaya yasaklı durumdadır.

Buradan yetkilileri göreve davet ederek hiç bir fayda sağlayacağınızı sanmıyorum. Ama bu durumdan rahatsız olan bir bilinçli amatör balıkçı olarak şikayetinizin değerlendirilmesini sağlamak için yapacağınız iş çok basit.

Baraj Eskişehir il sınırları içerisinde olduğu için Eskişehir Tarım İl Müdürlüğüne bir dilekçe yazacaksınız.

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğünün sorumluluk sahasında yer alan Kuzfındık Barajının yürürlükte olan 2/2 tebliğ ile avcılığa yasak olduğunu, bu barajda gördüğünüz kural dışı avcılığın durumunu, hatta mümkünse detaylı bir hikayesini yazıp, dilekçenizin altına adınız, soyadınız ve adresinizi de yazarak 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince tarafınıza yapılacak işlem ile ilgili bilgi verilmesini istemeniz gerekiyor.

Bir A4 kağıt üzerine yukarıda anlatmaya çalıştığım dilekçeyi aktarıp, bir zarf üzerine de googleden aldığım aşağıdaki adresi yazıp yollamanız umarım ilgilileri hareketlendirecektir. Hatta bu işlemi bir kaç balıkçı arkadaşınızla birlikte ayrı ayrı dilekçelerle yaparsanız kesin sonuç alırsınız. Çünkü bu dilekçelerle resmi bir devlet kurumundan görevini yerine getirmesini isteyeceksiniz.

Tarım İl Müdürlüğü bu görevi yapmak veya yaptırmakla yetkili olduğu kadar sorumlu ve size bir cevap vermekle yükümlüdür.

T.C. ESKİŞEHİR VALİLİĞİ İL GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
    Arifiye Mah. Süleyman Çakır Cd. No : 26
    ESKİŞEHİR

Kolay gelsin.

Sonuç hakkında bizlere de bilgi aktarırsanız sevinirim.

3. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    eskişehir tarım ve hayvancılık müdürlğüne gereken dilekçeyi gönderdim. umarım geç olmadan önlemini alırlar. gelen cevabında sizlerle paylaşırım geldiginde.
    ilğiniz için teşekkurler tarik bey

4. Elvis

Elvis Suat

Sinan Bey size hassasiyetiniz,Tarık Bey size de yol gösterici yaklaşımınız için teşekkur ederiz...

5. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    yazdığım dilekçeye karışlık cevabi yazı geldi sizlerle paylaşıyorum. umarım ordaki katliyama engel olunur..

Müracatınıza konu Kuzfındık göleti ve yasak avlanma konulu talebinize ilişkin olarak;
    İlimiz, İnönü İlçesi sınırları dahilinde bulunan ‘’Aşağıkuzfındık Baraj Gölü’nün su ürünleri istihsal hakkı İl Müdürlüğümüzce S.S.Dereyalak Köyü Su Ürünleri Kooperatifi’ne 5 yıl süreyle kiralanmıştır.
    Mevzuat gereği su ürünleri açısından avlanmaya kapalı olan yerler kiralama işlemlerini müteakip ticari ve amatör avcılığa açılmaktadır.
    Ancak; istihsal hakkı kiralanmış baraj göllerinde amatör avcılar, sadece resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 (üç) iğneli 1 (bir) olta takımıyla Müdürlüğümüzce belirlenmiş sahada avlanabileceklerdir.
    Amatör avcılarımıza ayrılan saha tabelalar ile işaretlenmiş olup; zaman, adet, boy ve kullanılacak av malzemeleri açısından tebliğlerle belirlenmiş yasak ve sınırlamalara da uymaları gerekmektedir. Yapılan denetimlerde bu kurallara uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde yasal işlem yapılmaktadır. İl Müdürlüğümüz ve İnönü İlçe Müdürlüğü tarafından gerekli denetimler yapılmakta olup bundan sonraki denetimler daha sıkı yapılacaktır.
    Bilgilerinize sunarım.

6. w4rsoul

w4rsoul gökhan

hafta sonu giden arkadaşlar yer bulamamışlar siz düşünün artık
    1 aya kadar balık falan kalmaz oradada :)

7. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Kime sorsam nereye gidiyorsun kuzfındık, balina tutacaklarını sanıyorlar .göl yasakdı şimdi orda 10 15 kiloluk aynalı buluruz diye koşuştu millet dün gelen arkadaşım sayamamış kaç kişi oldugunu nasıl dolu siz düşünün her gidende trofe avlamıyor .EE ne olacak balık yine bitecek el kadar aynalıları yiyebilen tutupda hapse atabilen kişilere ne olacak hiç birşey.

Kime nereye ne şekilde şikayet ederseniz edin hiç bir anlamı yok oradaki adam görse jandarmanın geldiğini deviriverir hapisi zor işmi sanki 10 sn tertemiz .

Önce bu koca kafalar değişecek aga 10 cm balığa balık gözüyle bakan afedersiniz insan müsfettelerine temiz sopa atacaksınız.

8. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    dun bir balıkçı ile konuştuk kuzfındığa gittik diyor. acaip denetim var tarım il müdürlğünden ekip botla tek tek livarları kontrol yapıp küçük balıkları geri saldıyormuşş. elaman ben zaten salaçakdım dedim diyor :) tabi kontrol olmasa kesin salardın. eskişehir tarım ve hayvançılık müdürlğüne teşekkur ediyorum kontrolleri sıklaştırdğı için.şuan güzel denetim var anladığım kadarıyla kuzfındık göletinde

9. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Benim arkadaşımda gitti 8 parça el kadar balık tuttuk diyor jandarma gelmiş toplanırken aramış bulmuş balıkları ölmeden suya geri döndürmüş. Metre taşıyomuş jandarma :) Bence orası sıkı denetimde ramazan bitsin bende gitmeyi düşünüyorum şu balıkçı belgesini alabilirsem inşallah :)

10. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Kendimden utandım....

Arkadaşlar bugün Kuzfındık barajındaydım... İnanın içler acısı, ne denetimi ne cezası.... Kim kime dumduma... Barajı koparatife vermişler ama baraj zaten bitmiş.. Göya bugünden itibiran amatör balıkçılara serbestti, ne kalmışki ne tutacağız... İnanın samimi olarak söğlüyorum, tutulan balıklar yirmi santim civarı, balıkçı teknesi sürekli bi oyana bi buyana cirit atmakta barajın içinde... Koparatif balıkçı barınağı kurmuş, bölgenin dörtbiryanından balıkçılar akın etmiş, el kadar balıkları livara koyanlara ne demeli.. Yirmi santimlik bir aynalı kaç gıram gelirki, salsanız o balık inanın 20 kiloya kadar çıkacak tabi ağlardan fırsat bulursa... Kuzfındık diye bir baraj var diye kendimizi avutmuyalım... Orası Dereyalak köyü kooparatifinin balık havuzu olmuş... Denetimlerse hikaye, gece 23.00 itibarı ile ordaydım, akşam 21.00 de avdan döndüm ne denetim var nede sen kimsin diyen... Amatörlerin avlanacağı yer ayrılmış falan hepsi hikaye, barajın istediğiniz yerinden olta atabiliyorsun, ama çıkan balıklar inanın hiç iç açıcı değil... Bugün belki 30 kadar balık tuttum fakat tutulan balıkların içinde alınacak hatrı sayılır bir balık yok.. Hepsi iade, arabayı kokuttuğuna değmez be kardeşim... Yazık hemde ne yazık.. Korunacak yeri kalmamışki neyini koruyacağız.... Öncelikle o kooparatifin ordan kalkması lazımki denetime ondan sonra başlansın... Başta kooparatif olmak üzere köylü bile ağ atıyor bu baraja, hani bi meşhur atasözü vardı... Babamı öpen kadı kimi kime şikayet ediyorsun...Burayı talan edin diye devlet baba izin vermiş kooparatif kurulmuş, millet atını yürütüyor. Biz bi olta alıp su kıyısında mangal yaktıkmı bohçacı oluyor adımız... Söğlenecek çok şey var ama forumlar yeri değil... Saygı ve sevgilerimle...

11. celebili

celebili hakan aslan

Favori Kamış:
    4.5 metre dam kamış shimano makina
    En İyi Avı:
    düz sazan 5 kg
    haklısın üstat. gidilecek yer olmaktan çıkmış artık kuzfındık, bir de rüzgarı beni yıldırdı. ben tövbe ettim bi daha gitmem:)

12. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    siz gitmeyin millet dolu dola gider el kadar balıkları alı gelir :( çalköy açıldı şimdi orayı kurutmaya geldi millete sıra. giden varmı bilmiyorum ama şuan ful çekiyormuş turkcell misali :) olta atacak yer yok diyorlar acaba balık alan varmı onu bilemiyorum ama.

13. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Ağcılar sağolsunlar, orayı talan etmişler, şu an israil çıkıyor, oltacılara citizen marka kol saati kalmış... Hiç niyetlenmeyin, yolu ayrı bir cefa, yol çalışması var.. Gittiğine değecek balık çıkıyormu diye sorarsanız.. 24 saatte 3 balık onlarda 1 ve 2 kg civarı..

14. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    3 balık süper bi av yapmışsın gürkan bey :) kütahyalı balıkçılar oyle der 3 tane 1 lik. dun okulda idim bi öğretmen arkadaşım dodurgaya gitmiş süper balık aldık dedi 22 parça aldık dedi. buyukler nekadar dedim bilegin az üstünde işde çatlasın 500-600 gr anca gelir. kütahyanın süperi bu işde. yol nerden gittiniz ılıca tarafındanmı gürkan bey..bu arada çalköyle ilgili bilgi geliyormu tüm kütahya orda imiş balık alan varmıymış gürkan bey kulagınıza gelen bişeyler oldumu

15. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    çalköy barajının da kuzfındıktan hiç bir farkı kalmamış tamamen israil ve arasıra gelen aynalı yavrularından başka balık yok. Kaç adet ağ çekilmiş kim çekmiş şu anda bilinmiyor ama açıldığı gün şahsen oraya o bozuk yolda ne hayaller kurarak gittiysek dönüş yolunda da bir o kadar hüsranla ben ve benim gibi orayala gelen herkez geri döndü.
    Biz ne yaparsak yapalım o hayali kurulan göl yada barajlar artık tamamen ticari emellere hizmet ediyorlar.

:mad:

16. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    Kütahya 'nın süperi derken genelleme yapılmaması yerinde olurdu. Gürkan abininde benimde Kütahya ve cevresinden hatrı sayılır aldığımız trofeler mevcut . Halende gidipte boş bırakmayan göllerimiz barajlarımız şu an bakir durumda .
    Ama gel gelelim bahsedilen ve herkezin bildiği göl ve barajlarda (pullar,dodurga,enne,sofca,doğuluşah. vs) kontrol ve denetim olmadığından el kadar balıkları yakalayıp bilinçsizce avlanan çok kimse var.

Çalköy barajına gidicek arkadaşlara tavsiyem çok büyük hayaller kurmamaları. Yemleme yapmayın dipte bizim böcek dediğimiz tatlı su istakozları toplanıp oltalardaki yemleri talan ediyorlar. Ada denilen yerde balık alan yok biz kayalıklardan 4 adet balık aldık ancak o yolda orda yer bulmak için çekilen çileye değmez.

17. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    biz kütahyanın süperi derken bu işi bilmeyen ufaçık balıkları alan bohcacılar için soylemişdik serdar kardeş... kısaca çalköye gitmeyin diyorsun anlaşılan.. gece yatma olayı yok dediler çalköyde bu doğrumudur. birde kütahyada bakir trofe veren yer var demişsin özelden cevaplarsan neresi kaldı cidden merak ettim..

18. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    sinan kardeşim çalköyde yasak hiç bir şekilde yok ister gece ister gündüz ama diyorum zafer tepe yolu çok bozuk yol yapım çalışması yüzünden 10 km lik yolu 30 dk da anca gidebilirsin. Çalköy barajına daha önce gittiysen sorun yok ama ilk defa gidicekseniz kesinlikle bilen biriyle gidin barajın yanına arabayla girmek için tarlalardaki traktör yollarını kullanmak gerekiyor. En son o baraja 8 yıl önce gittiğimde 2-5 kilo arası aynalı sazanları ada denilen yerden alıyorduk şimdi yerlerinde yeller esiyor.
    Bundan 2 sene önce yaptığımız avın raporunu başka bir sitede yayınlamıştım aradan 15 gün sonra gittiğim yerde olta atacak yer kalmamıştı (dereyalak göleti ) . Oltacılar sorun değil ağ atanlar kurutuyorlar ne varsa.. Sana tavsiyem sadece şu an bilenen yer olarak kranşah göletine gidebilirsin suyun içinde ağaçlar kaldığından ağcılar pek sevmez orayı eskide gölet olduğundan çok beklersin ancak verirse 1 tanede olsa takoz takılır oltana...

19. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Adres vermiyelim beyler..... Sanaldan dostluk olmaz... Şayet adres ve bilgi isteniliyorsa bu sanal dostluğu gerçek dostluğa çeverip, iki bardak çay içerken verin adresleri... Baykuşlar hergün takip ediyor, balıkçı sitelerini bilginiz olsun...

20. sindon

sindon sinan

En İyi Avı:
    5.5 kg düz sazan
    çalköye daha önce gittim. yol baya kötü biliyorum.hafta sonu arkadaşlar gitmiş ufak tefek balık geliyor dediler.kranşah göleti ne gelince dediğin gibi bi tane saglam takoz gelir biliyorum. ama 20 gun önce gece ayı inmiş arkadaşların bulunduğu gece sakat diyorlar.ben nere kaldı derken özelden mesajla bildirin demiştim zaten buraları bohcaçılanrın izledigini bizde biliyoruz o yüzden özelden demişdim. gurkan bey organisazyonu siz ayarlarsanız nasipse bulaşım.. maksat tanışmak bi çay içmek olsunn.....