Kuzey ege avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında bülenttok tarafından paylaşıldı.

1. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    İki yıllık bir aradan sonra tekrardan ege sularıyla buluşma heyecanı anlatılmaz bir duyguydu. Yaşanan hastalıklar ve kayıplar sonrasında biraz rahatlamak stres atmak, egenin o muhteşen güzellikleri ile buluşmak dahada bir heyecan veriyordu.

Yine dört kişilik bir ekiple planlarımızı yapmaya başlamıştık. Nereye gidecektik, nerede kalacaktık, nerelerde olta atacaktık, ne yiyecek ve içecektik, hava nasıl olacaktı ve yemlerin temini gibi daha bir çok unsurda dikkate alınacak ve yola çıkılacaktı. En önemlisi belkide hava olacaktı.Ne çok sakin olmalıydı, nede çok sert vay be böyle bir havayı bulmak ve bir haftalık bu planın içine yerleştirmek. Şimdi duyar gibi oluyorum oh ne ala memleket demenizi. E hayal işte aç tavuk misali ne yapalım.Sadece hayal gerçekler tabiki başkaydı. 19 aralık 2010 günü yola çıktık önce çanakkaleden mamunlarımızı, silünezleri ve boru kurtlarını aldık. Tabi öncesinde bu yemleri sipariş etmiştik. Yemleri aldıktan sonra tekrardan çıktık yola. Avlağa vardığımızda hava tamda istediğimiz gibiydi hafif bir lodos ve su bulanık.

İlk gün yem suya iner inmez balık üstünde ancak beklediğim balığa fırsat vermeyen mırmır. İndir bindir mırmır ama olsun oda olmasa belkide ilk günden can sıkıntısı olacaktı.Arada çupra ve sargozda gelmeye başlayınca durum renklenmeye başlamıştı.İlerleyen saatlerde ilk levrek oltamıza yapıştı işte şimdi heyecanımız ve moralimiz üst düzeye çıkmıştı. Bundan sonra her an her şey olabilirdi.

İkinci gün hava biraz daha sertleşmiş av zorlaşmıştı ikinci gün her yöntem deneiyordu bir yandan sahte, diğer yandan yemli ve silikon yemler. roglo ile yaptığım takım yüzüme gülmüş ve daha ilk atışımda kilo üzeri bir levrek almıştım. Bu balığın gazı ile iki saat devam eden at çeklerim neticesiz kalmış ve havanın dahada sertleşmesi ile pansiyona dönüşümüz başlamıştı.

Üçüncü günde hava birden bire sakinleşmiş ve iki gün süren bu sakinlik balığın birden bire ortadan kaybolmasına sebep olmuştu.Ne yaptıysak ne ettiysek o kızdığımız mırmırlar dahi yok olmuştu. Bu verimsiz geçen iki günün ardından havanın tekrardan çok sert bir lodosa dönmesi bizi hem umutlandırdı hemde düşündürmeye başladı.Bu kadar sert bir havada balık tutmak gerçekten çok zor olacaktı.İki arkadaşımızın izmite dönmesi ile bizde iki kişi olarak ava devam ediyorduk.

Hava çok sert ve biz avlağa tekrardan geldiğimizde saat akşam sekiz gibiydi.En az 6-8 kuvvetinde bir havada yürümak dahi zor oluyordu olta atacağımız mendirekte taşların da arasına saklanarak, rüzgarı arkamıza alarak denemelerimize tekrardan başladık. Yine ilk gün olduğu gibi bol miktarda mırmır ve arasında tek tük sargozlar geliyordu. Balığı kamışla kaldırmak dahi zor oluyor rüzgar bizi adeta iteliyordu. Gece ikibuçuk sularında hava biraz sakinleşmiş ve bize daha rahat avlanma imkanı sunmuştu. Partnerim cengiz bir ara hareketlenmiş ve taşlarda panik halinde kamışla kala kalmıştı.Sadece heyecanla kepçe dediğini duydum. Şimdi maç başladı dedim içimden.Deniz patlak ve karanlık sulardan bir azman bize doğru geliyordu. Arkadaşım cengiz haliyle iyice paniklemişti, balığı hisseden oydu boyu, posu, ağırlığı ben sadece suya inmiş süpriz misafiri kepçe mesafesinde bekliyordum. sonunda balık kendini göstermişti ancak yinede tam olarak balığı göremiyordum. İlk temas kepçeyle gerçekleşti.Ancak balığı bir türlü kepçeye sokamıyordum.Bu işte bir anormallik olduğu kesindi O an balık tekrardan açılmış ve yön değiştirmeye başlamıştı tam ters istikamette tekrardan bir kaç deneme yine başarısızlıkla sonuçlandı.Artık bu iş kepçeyle olmayacağı belli oldu bu balığı ben elle almalıydım. Suya iyice girdim ve balığı son bir hamle ile boğazından tuttuğumu ve çektiğimi hatırlıyorum.Sonrasında kepçeye neden sığmadığıda analaşılmıştı. Boy 75 cm kilo 7.5 neyse bu güzel ve heybetli dostumuzu aldıktan sonra şansımızı zorlamamak için eve döndük.Ertesi gün son günümüzdü yine çok kötü bir hava vardı gündüz son balıklarımızı aldık ve akşam üzeride izmite dönüşe geçtik.

Toplamda 25 adet ispendek ve levrek , bol miktarda mırmır, sargoz ve çupra. Yine gayet verimli bir av yaparak döndük. Kötü hava iyi balık, iyi hava sıfır balık.

Tüm balıkları resimleyemedik sizle bir kaç resim paylaşıyorum hoşçakalın.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme: 29 Aralık 2010
  2. istavrit

istavrit Boğaç

Çok güzel iş çıkarmışsınız abi ...Tebrikler
    Rasgele

3. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Bülent Abi selamlar.

Gene güzel bir macera yaşamıssınız.

4. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    bereketli, zorlu ama keyifli avınız için tebrikler abi:)

5. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    tebrikler . Avın hikayesini okurken sanki bende oradaymışım gibi hissettim bir an inanın av hikayesi resimlerden daha çok ilgimi çekti. Çok güzel bir anlatım. Avlarınız daim olsun..

6. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Tebrikler, süper av yapmışsınız. Dahasına rastgele. :)

7. salihabdioglu

salihabdioglu Salih

Favori Kamış:
    Salina 4.20 200 atar
    Favori Makine:
    Shimano Aceration SW8000PG
  8. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Tebrikler, kuzey egede kışın avlanmak zahmetli ve bir o kadar maceralı olmalı. Bereketli avların sürmesini dilerim...

Küçük bir hatırlatma: Paragraf yapmayı pek sevmiyoruz, ancak satır başı yaparak paragraflar halinde yazmak raporu çok daha OKUNUR hale getiriyor.

Son düzenleme: 29 Aralık 2010
  9. NedimBugrul

NedimBugrul nedim

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    70 lik Sheaskpere
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık karagöz
    güzel av olmuş.tebrikler.

10. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Güzel av olmuş tebrikler..anlatımda süper :)

11. sasa19

sasa19 Ömer Kandemir

Favori Kamış:
    Remixon Terminator Surf
    Favori Makine:
    Cormoran 7Pİ
    Tebrikler

Gercekten mukemmel tebrikler,,,

12. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Yahu ben de izmitteki avlaklarda niye rastlasmiyoruz dıyordum nicedir. Meyer Çanakkale'ye hazirliyormussun kendini. Elinize emeginize saglık, güzel bir av olmuş..

13. modena

modena

bülent ağabey ellerin dert görmesin...senden gelen raporları hep dört gözle beklerim...sürprizi bol olur çünkü...sinaritte olduğu gibi...bu arada ikinci resim çok hoşuma gitti...güneş arkadan tüm sıcaklığını hissettirmiş...

14. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Abi bu ne ya tutan var tutamayan var değil mi? :D Tebrik ediyorum.Dahasına rast gele.

15. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tebrikler afiyet olsun rastgele

16. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Bülent abi sizi ve ekibinizi kutlarım,balıklar çok güzeller maşallah,işin ucunda balık tutma arzusu oldumu su kendine çekiyor insanı:)

17. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

Tebrikler bülent abi Allah kazadan beladan saklasın geçmiş olsun. Güzel bir av raporu hazırlmışsın abi ellerine sağlık sargozlar mırmırlar harika avlarınız daim olsun bereketli olsun rastgele

Son düzenleme: 30 Aralık 2010
  18. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    7.5kg lik babanin resmi yok,dort gozle bakiyordum oysa,tebrikler.

19. yucelsavan

yucelsavan yücel savan

Favori Kamış:
    remixon hurricane 270
    Favori Makine:
    okuma boxter bxf 60
    En İyi Avı:
    levrek 1.9 kg
    lodosun sesini duydum bi ara sanki okurken ,
    çok güzel bir av ve hikaye
    tebrikler..

20. AkÇ@Y