Kuzey Ege de Yalnız başına avladığım balık . 4 Mayıs 2014

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili balıkçı arkadaşlar, bugün de denize açıldım son günlerde devamlı torik alıyorum, haliyle torik evına devam edeceğim, gene ihtiyar sahtemle beraber sırtı çekmeye başladık.

Hava biraz sert denizlere batıp çıksam da bu havada torik olur zira hava biraz da kapalı gene Martılar fazla da olmasa bazı yerlerde denizin üzerine pike yaptıklarını görüyorum bu da bana umut veriyor, tabi sırtı avında gereken bütün önemli faktörleri biraz da senelerin verdiği tecrübelerim ile yerine getirmişim ve denizde sırtı çekmenin getirdiği haz ve zevk ile o vuruşun hayalini yaşıyorum.

32 metrelerdeyim balık bulucum ötmeye başladı, aniden çok miktarda balık yazdı bunların sardalya olduğunu tahmin ediyorum, ben gene küçük yemlerin üzerine doğru gidiyorum 20- 18 derker 16 metrelerde beklediğim o inanılmaz vuruşu aldım......Bu arada kalbim de, sigarayı hiç kullanmadığım için ve çocukluğumdan beri devamlı spor yaptığım için ve hala devam ettiğim için çok kuvvetli böyle heyecanlı anları çabuk atlatyorum.

Balık oltada ben de sakinleştim, fakat çok müçadele ediyor 900 gr ağırlıkla beraber geri geri çekmeye devam ediyor , ben bu arada devamlı açık ve derin sulara doğru gidiyorum, iki sefer 300 metre saldım ve tekrar çektim 50 metre derinliklere kadar geldim.

Artık takımı toplamanın zamanı geldi teknenin içersine misinaları toplamaya paşladım kurşunları içeri aldım balık zorlanmadan geliyor, bu sefer bayağı yorulmuşa benziyor, fazla zorluk çıkarmadan teknenin yanına yatırdım, kepçep ile aldım ve balık yani sevgili Toriğim teknede, bir kaç fotoğraf çektim, hava sert deniz de dalgalı olunca fotoğrafları da iyi çekemedim ama idare eder.:)

İşte bir av günü daha böyle geçti, balık avına yeni başlayan arkadaşlara, kardeşlerime sırtı ile balık avını tavsiye ederim, çok zevkli ve heyecanlı olan bu avı mutlaka denemelerini isterim, eğer benim de yardımlarım dokunursa çok memnun olurum, Torik avları hakkında öğrenmek istediğiniz noktalar varsa sorularınızı çekinmeden bana sorabilirsiniz, hepinize rastgelsin sevgiler.:)

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    Orhan abi merhaba bu kez ilk tebrik benden gelsin. Fitograflari göremiyorum ama 900 gram kursu. İle iki kez 300 metre yol verdiginize tusseli bir toriktir diye tahmin ediyorum. Avlariniz daim olsun esen kalin.

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Şimdi görebiliyormusun Hakan kardeşim.....

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Orhan amca, seriye bağladın, nazar ermesin. :)
    Keyifli avlar dilerim.

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    Orhan abi cep telefonundan giriş yaptigim için göremiyorum. Problem benim cep telefonundan

6. tncr

tncr tuncer

Tebrikler guzel av

7. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Orhan ağabey; Güzel av raporlarınızı büyük bir keyifle okuyorum. Bu sene Toriklerle Mayıs ayına güzel başladınız. Bu güzelliklere devam etmenizi diler,saygılarımı sunarım.

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Volkan kardeşim, dediğin gibi seri devam ediyor...zaten balıkçılıkta da böyledir bir zaman bu şekilde torikler sonra lüferler palamutlar...bu zamanları da değerlendirmek lazım. Ben son günlerdeki avlarımdan çok memnunum, biraz sonra tekrar denizdeyi bakalım neler olacak, sena sevgilerle güzel avlar dilerim.:)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Fotoğraf konusunda benim de sıkıntım var Face ye yükleyemiyorum, sevgiler.:)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Tuncel kardeşim sana da rast gelsin sevgiler.:)

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Beni çok mutlu ettin sevgili Hakan kardeşim, balık avlamak hele bir toriği avlamak gerçekten çok güze.....Ammaaaa sizlerle paylaşmak ise çok daha güzel, sevgiler sizlere de rastgelsin dilekleriyle.:)