Yıllık iznimi alarak çok sevdiğim hobime vakit ayırmaya başladım. Tatlı bir meltemle tatlısularda başladığım tatil avlarımı denizde giderek yoğunlaşan dozlarda devam ettiriyorum. Şimdilik 300-500 gram arası ıspari ile ava devam ediyoruz. Denizde levrek ve eşkina, tatlısuda trofe sazan ve sudak ile devam ettirme niyetindeyim. . Aşağıda çeşitli avlardan görüntüler sırasıyla yer almaktadır. 6 Haziran 2008 Çaparide istavrit Yer : Sinop Toplam hasılat: 2 kg . 07Temmuz 2008 Yer: Sinop Olta: Şamandıralı olta ve meps Yem: Ekmek içi solucan ve blackfurry 2-4 no meps Avlanan Balıklar: 3-5 sazan ve tatlısu kefali suya iade . . .. . . 10 temmuz 2008 Yer: Sinop Olta: Şeytan ve şamandıralı Yem Karides (teke) Avlanan Balıklar: 3-5 ufak ispari denize iade, 3 adet 300 gram üstü livara 11 temmuz 2008 Yer: Sinop Olta: Şeytan ve şamandıralı olta Yem: Karides (teke) ve yengeç Avlanan Balıklar: pek çok ufak ispari denize iade, 13 adet 300 gram üstü livara, + bir kaç kikla, biri livara, diğerleri iade . . .
Yakup hocam Resimlerle çeşitlemelerinizi çok güzel ve açıklayıcı anlatmışsınız. Ayrıca ,deniz dede,tatlısu dada,iade konusundaki hassas davranışınız örnek davranışdır,tebrik ederim. Rastgelsin
Teşekkür ederim. Livardakiler bana ait olanlar. Geri iade ettiklerim ise çocuklarımın hakkı. Şimdi genele bir mesaj ileteyim Çocuklarmızın bize küfretmesini istemiyorsak balık iade etmeyi öğrenmeliyiz.
Yakup hocam deniz av raporlarında konunuz olunca hemen baktım , sizden bilgiler almaya alıştığımız için av raporunuzu görmek heyecan verici. Çok güzel bir tatil geçirmişsiniz, en çokta ''livardakiler benim, saldıklarım çocuklarımın hakkı'' dediğiniz bölüme bayıldım teşekkürler bu güzel paylaşım için.
Sanırım balıkçılık konusunda bir şeyler söyleyebilmek için az da olsa balık avlayabilmek gerekiyor. Ki benim hayatımın ailemden sonra en önemli parçasını balıkçılık oluşturur. Hayat telaşesinden bu güzel hobiye son zamanlarda fazla vakit ayıramadım. İnşallah bundan sonra daha fazla eğilme fırsatı bulacağım. Mesaja gelince, malumunuz hepimiz şikayet ediyoruz. Mesela bu iadelerle ben ava gittiğim yerlerde en azından benim iade ettiğim balıkların varlığından eminim. Bu tarz bakış açılarını geliştirmek sanırım daha iyiye ulaşmak için şart. Karınca kararınca.
yakup tatilini çok güzel geçirmişsin hem denizde hemde tatlı suda avlanmışsın ayrıca küçük balıkları iade konusundaki duyarlılığını ayrıca tebrik ederim afiyet olsun rastgele
Yakup Bey tebrik sizi ederim .Hem güzel av hem de duyarlılığınız için.Benim de merak ettiğim bir konu var.Hamsilos'da balık var mı?Varsa neler çıkıyor.Teşekkür ederim.
Teşekkürler. Hamsilosta mevsiminde izmarit ve zargana çıkar. Aslında dışa açılan ağızdan sağdaki burun başı ve balık burnu her türlü karadeniz balığını yapar. Havasını ve mevsimini kovalamak lazım. Hamsilos balık burnu Balık Burnu tepegöz mağarası Hamsilos girişi Şu anda çapariye istavrit var. Lüfer zamanı da iyi balık olur. Şu sıralar gece eşkina alınabilir. Gündüz yemliye ıspari ve izmarit gelebilir.
Tebrikler muhteşem bir paylaşım, muhteşem resimler ve muhteşem örnek davranışlar...Güzel avlarınızın devamını diliyorum...
Ah hocam ah... Depreşti yine benim memleket özlemi. Düzelemedim hala, sıkıntıdan patlıyorum evde. Neyse ki sen varsında, bir şekilde dizginliyoruz özlemi, memlekete gelinceye kadar. Eline, emeğine sağlık... Benim cennet parçası memleketime ve adaşıma benden çok selam. Sağlıcakla kal hocam...
Yakup hocam tebrikler. "Kuzey Rüzgarları" başlığını görünce dedim ki hocamız'dan gene bilmediğimiz birşeyler öğreneceğiz, bu sefer güzel bir sürprizle bizi şaşırttınız, teşekkür ederim. Rast gele.
Tebrikler Yakup Bey...İspari Samsunda da çıkıyor mu merak ettim.Zaman zaman Samsunda olta atıyorum.İri ispariyi de severim doğrusu.Çıkıyorsa nerelerde?Şimdiden teşekkürler...
Öncelikle katkı sağlayan arkadaşlara teşekkürler. Samsun'da Baruthane dökmeliğinin ucunda sabah 05:00 -09:00 arasında iri midyenin içinin tamamını yem yaparak, 0.25 mm misina ucuna 6 no sinek kanca kullanarak ispari avlayabilirsiniz. Sonraki saatlerde sadece çırpıntılı havalarda poyraz eserken balık yapar, ama bu oltayla çalışamazsınız, başka çareler bulmalısınız.