Kuzeyde bir yer

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında karayel tarafından paylaşıldı.

1. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bu gün eşimle birlikte bir dereciği etüd ettik. Bu çalışmadan bazı kareleri iletiyorum. Buyrun güzel bir yurt köşesi daha...

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

2. uaytun

uaytun ufuk

Favori Kamış:
    olta
    Paylaşım için teşekkürler.Hala böyle bakir yerlerin kaldığını bilmek orada olmasak ta zevk veriyor.

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bunlar sadece bizim görebildiklerimiz. Bir de sizin kokladıklarınız ve duyduklarınız vardır ki İstanbul'un gürültüsünde bunu hayal edemiyorum. Sakaların güzel seslerini derenin şırıltılarıyla karıştırıp mis gibi oksijeni ciğerlerinize çekmişsiniz. Bize nispetmi yapıyorsunuz. :)

4. simendifer

simendifer Sennur

Yakup hocam, az önce facebooktan bu fotoğraflara bakıyordum, muhteşem yerler. Balıksız dönülmüş ama o yerlerde adımlamak bile harikadır eminim. Şu sıralar eve tıkılıp kaldım ve bu nedenle doğa harikalarını gıpta ile izliyorum. Giden, gören herkese de imreniyorum. İnşallah yakın zamanda ben de doğa ile buluşacağım. Önce Cüneyt'in fotoğrafları, şimdi de sizinkiler, içimizi açtı gerçekten. Teşekkürler paylaştığınız için. :)

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yakup hocam bizede yaşadığınız atmosferi biraz olsun bizlere yaşatmaya çalıştığınızdan dolayı teşekkürler:)

6. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Köyden kente göç Karadeniz gibi pek çok bölgede kırsal alanları boşalttı. Özellikle turizmin keşfedemediği her yerde, asvalt yolun gitmediği her köşede böyle güzel mekanlar mevcuttur.

Kaptanım estagfurullah :) Bülbül, sukaratavuğu, mavi ve sarı kuyruksallayanlar, bizden korkup kaçışan, dere kenarında ayak izlerini bırakan karacalar, domuz sürüleri... Herşey mevcuttu.
    İstanbul'un hemen dibinde de böyle güzellikler var aslında... Anadolu yakasındaysanız şöyle Ağva'dan öte, sahilden bir tur, Avrupa yakasındaysanız, Çatalcayı çıkın, Askeri Deponun hemen çevresinde, yada Kilyosta, vaktiniz varsa Kıyıköyde... bundan daha güzel manzaralar bulunabilir.

Şennur hanım öncelikle ben teşekkür ederim. Aslında av amacından çok güzel bir projenin parçası... Ön edüdlerini yapıyorum. Gidebildiğim kadarıyla kendi imkanlarımla gidip inceliyorum. Şu an hiç bir izne ihtiyaç duymadan, yasal av aracı ile serbest derelerde çalışıyorum. Debi ölçümleri, fotograflar, balık türleri... sürüp gidiyor. Keşfederken bozmamaya gayret ediyorum. Burası Sinop merkeze 25 km mesafede bir derecik.
    Cüneyt'in mesajında belirttiğim durum burada da geçerli, 3 yıl sonra tüm alabalık avlakları baraj(cık)larla donanmış olacak. Hepis kaybolmadan, dünya gözüyle görüp, elektrik tesisleri öncesi ve sonrası durumu belirlemeye çalışıyorum.

7. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Ben teşekkür ederim.
    Yolunuz düşerse buyrun her zaman beklerim.
    Neden balık avlamıyoruz demeyecek herkese, seve seve gönüllü rehberlik yaparım. :)

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yakup hocam ciğerlerimize oksijen dolmadı ama gözlerimiz sayende doğanın güzelliği ile doldu taştı paylaşım için sağolasın ayaklarınıza sağlık:)

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bu mevsimde eminim sen de yeterince oksijen alabileceğin yerlere gidiyorsundur. (turna raporu göremedik epeydir ama:) )
    Gidemiyorsan gel kardeşim, beraber gezelim.

10. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hocam gercekten harika kareler, bunlari gordukce guzel ulkemde ne kadar degerli yerler varmis diyorum. Kiymetini bilmemiz lazim.

Sizin yerinizde ben dahil bir cok arkadasimiz olmak isterdi emin olun :)

Misal suan aklimdan ilk gecen balik bahane der, hatiralarim arasina guzel bir ani daha kazinirdi diyorum. Sizinkide boyle olmus.

Henuz gormeyene yasamayi, gidemeyene ise kismet olsun diyorum.

Sevgiyle kalin, cok tesekkurler.

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, gidildiğinde, bakıldığında, böğürtlen dikenlerinden geçilmez denen derecikler bile güzel görünebiliyor :) Bir ay sonra diken, sarmaşık, kabalak yaprağı, eğrelti otları saracak her yeri ve gidilemiyecek. Sanırım dereleri gezmenin tam zamanı. Balık ister olsun, ister olmasın. Söylediğiniz gibi, "balık bahane"

12. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Yakup abim ne güzel fotolar bunlar böyle,gözümüzü gönlümüzü açtın,kokusu burnuma geldi sanki buraların...Balık olmasa da çok güzel manzaralar avlamışsın bizlere:) teşekkürler.

13. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    yakup hocam ne güzel kareler bunlar imrenmemek elde degil dogrusu.paylaşım için teşekkürler:)

14. bekr

bekr

Favori Kamış:
    Serpme.Çırpma.Olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    Kefal. 7 kg
    Güzellikleri fotoğraf kareleriyle paylaştığin için teşekkürler sevgili Yakup Bey..
    Bugünlerde kalkan balığı Sinop sahillerindeymiş. Benzer görüntülerden kalkan avına da vakit bulursanız ve dahi Samsunda da avlanmak isteyen bizlere tavsiyelerinize kulaklarımızı açık tutarak bekleyeceğiz.
    Sevgiler selamlar. İşiniz kolaygelsin

15. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    Bekir abi merhabalar;

Sinop'ta kalkan genelde küçük, arada işe yarar boyları da çıkıyor ama inanın vakit yok. Araştırma maksadı olmasa derelere de gidemezdim. Daha önce belirttiğim gibi bir ay sonra bu derelere dikenden ottan girilmez, bir an önce etüdleri bitirmem gerekiyor. Yazın ise 1200 m üstü rakımlarda çalışmaya devam edeceğim.

Samsunda kalkan avı konusunda arkadaşlar bir kaç kez denemede bulundu ama merkeze yakın yerlerden bir şey çıkmadı. Ben 19 mayıs ilçesi ve batısını tavsiye ederim. Göller bölgesi sahili sanırım daha verimli olur. Çırpıntılı hatta dalgalı havaları tercih ederseniz iri bir kaç balık alınabilir.

Hürmetler.

16. bekr

bekr

Favori Kamış:
    Serpme.Çırpma.Olta çeşitleri
    En İyi Avı:
    Kefal. 7 kg
    Tavsiyelerin dikkate alınacaktır canım kardeşim... İlgilenmene ve bilgilendirmene teşekkür ederim.
    Bayağı da yükseklerde işleriniz meslek icabı devamedecek tekrar kolaylıklar dilerim ...
    Hoşça kal....

17. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Cok guzel bir gun gecirmise benziyorsunuz Yakup hocam,resimlerde bir baska guzel keske tum irmaklarimiz derelerimiz bu kadar sakin guzel ve temiz aksa.
    paylasim icin tesekkurler

18. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Yakup Hocam, bu güzelliklerle büyülendikten sonra, bu satırlar gerçekten içimi acıttı. Biz ne zaman kısa bir mutluluğu doyasıya yaşayabileceğiz :confused:

19. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Yakup Hocam,

Ne güzel kareler bunlar, inanın yurdumuzda köşe bucak nice zengin ve bakir cennet köşeleri var demek ki:)

Ama bazen diyorumki içimden iyikide insalar pek bilmiyor bu cennet köşeleri.
    Çünki doğaya,denize en büyük zararıda maalesef biz insan oğlu vermiyormuyuz?

Teşekkürler.

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Hocam
    Mesajınızı okudum,eşinizle birlikte tespit ettiğiniz harika doğaya bir kere daha hayran kalıp,yaradana böylesine yerler yarattığından ötürüde dua ettim.
    Aldığınız keyfi,helede eşinizle birlikte yaşamış olmanızdan dolayı,ne denli yüksek olduğunuda hissettim.
    Bizlerede sundunuz.Bir nebze olsada oraları hissettirdiniz,sağolunuz.
    Sevgi ve saygılarımla