Kuzu avciligi............ simdi Tiyatroluk versiyonlu...

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Tuna Hunter tarafından paylaşıldı.

1. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Bir cok kisinin sordugu bir soru....
    Bir cok kisinin merak ettigi bir avcilik...
    Bir takim kisinin cok masraf ettigi bir yöre...

Adrasan Kuzu avciligi hakkinda bir senaryo hazirladim.... bakalim sonuc ne olacak. Umarim gelecekte bu avciliga düskün kisiler icin faydasi olacaktir... ;)

Perde aciliyor ve gariban Deniz soruyor:

Sayin Namik Abi.

Bu akya.. pardon kuzu avciligi ile ilgili bir kac sorum olacak. Sizin gibi tecrübeli bir avcidan ögrenecegim cok sey var gibi. Sorularim su olacak:

15.10.07'de Adrasanda 7 günlüge bir pansiyonla anlasma yaptik.
    Bu vesiyle ayni zamanda bir kuzu avciligi yapmayi planliyorum. 5 günlügene bir tekneyle anlastik.

1- Tekneci günlügü 175 Ytl olarak belirledi. Bu fiyat iyimi, normalmidir??

2- Tekneyi tek basima kiraliyamiyorum.... yani baskasida olabiliyormus. Buna katlaniyim mi??

3- Kiminle görüssem, herkez kuzu avciligi icin Adrasan diyor. Gercektende bu kadar kuzu varmi??

4- Simdi, bir korkum var..... acaba diyorum, kaptan benim 5 günlük teknede olabilcegimi biliyor... yani bos yerlere götürebilir mi... hani yakit masraflari vs yüzünden.... ??? Yoksa sadece 1-2 mi cikayim??

5- Acaba senede kac tane "trofelik" kuzu cikiyor oradan.... yani tekne turlar sayisini göz alirsak???

6- Siz kacinci seferde aldiniz bu trofelik baligi????

2005 yilinda ordaydik.... Bakkala sorsan, berbere sorsan, restaurant sahibine sorsan, garsonlara, kaptanlara, yani herkese sorsan kuzu var diyor....
    Acaba diyorum..... Kuzu baligi mi Adrasani meshur etti, yoksa Adrasanlilar mi kuzuyu meshur ettiler ??? Yoksa ayni fiyatla, ailemle hersey-dahil 5 yildizli otelde mi kalalim.... ve kiyidan geceleri at-cek'le mi idare edeyim??

Umarim vakit ayirip cevaplarsin.... simdiden rastgele....

Bakalim cevaplar ne olacak.... 2.perdeyi bekliyoruz.... ;)

Son düzenleme: 10 Ekim 2007
  2. celen.mustaf

celen.mustaf

Favori Kamış:
    kamış el oltası
    En İyi Avı:
    akya+çipura,1400,1100gr
    Deniz beni çağırıyor

İlahi Namık kardeş,sen insanı öldürürsün:D

3. istavrit

istavrit Boğaç

Hacivat-Karagöz tadında yapmışsın Namık Usta :D :D :D

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    N@MIK abicim harbiden fazlasın ,diyecek bir şey yok süpersinnnn

5. almora

almora

Favori Kamış:
    10 gr kursun ,sinek iğne(dikkat kursuna)
    En İyi Avı:
    çipura (şans eseri de olsa tuttum ama:):)
    neden ki???:confused:

6. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    cevapların güzelliği ve akıcılığını görmedin galiba :)

7. naladag

naladag

Adrasan

Geçen sene biz de Adrasan a gittik, Deepfishing pansiyon ve organizasyonunun sahibi Menderes Bey ile balığa çıktık. Bize de Kuzu sözü verilmişti. O tarihte fiatları da şimdikinden daha pahalı idi.
    Sonuçta bir adet sinarit iki adet de yazılı orkinos (Küçük) yakalamıştık.
    Ancak benim kişisel kanaatim balık tutmaktan ziyade kilometre doldurduğumuz idi.
    Tuttuğumuz balıkları da ancak ben teknenin hızının çok fazla olduğuna müdahale ettikten sonra tutabilmiştik. (Onları da ben değil eşim tumuştu)
    Son olarak yanınızda güvenilir takım götürün. Çünki size verdikleri takımlar bırakın kuzu yu 1kg lık bir sinariti bile çekemez.
    Adrasan da denizi karşınıza aldığınızda, derenin de solunda kalan şu anda adını hatırlamadığım büyükçe bir pansiyon var. Sahibi Mustafa Bey idi sanıyorum. O tarihde Mustafa bey kendi pansiyonunda kalan müşterilerini ücretsiz balığa çıkartıyordu.
    İyi şanslar iyi tatiller dilerim.

8. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Hem Denizcigim konuyu actigin icin sana hem bu degerli bilgilerle:) bizleri bilgilendirdigi icin Namikcigima tesekkur ediyorum. Gunun birinde Adrasan'a yerlesip bir tekneyle balikcilik turlari duzenlemek iyi bir fikir olarak yansimisti gozume.Simdi Gokceada daha cekici.:rolleyes:

Lafla peynir gemisi yurumuyormus.Bunu bir kez daha nukteli anlatiminizla kavradik. Peki bize bu kuzulari gercekten gelsek nerede bulabilecegiz?Bu konu hakkinda bilgi verecek yok mu? Zipkinla dev gibileri vurulduguna gore bu balik bir yerlerde olmali. 80 cm den assagisini salacagima soz veriyorum..:) Nokta olmasa da yer(bolge) bir fikir verir.

Sag olun, saglicakla kalin.

9. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Sagolun hocam.... ;)
    Biraz ciddi olalim dedim, birazda geyik yapalim dedik....Degisiklik olsun diye. Degisik bir görüs acisindan yani...
    Ama ne yazikki gercekler böyle...

Siz genede Adrasan'daki planlariniza devam hocam ;)
    Güzel balik var.... o bir gercektir....... ama millette hayal satmaya gerek yoktur!

NOT:En az bir kisinin, oraya devamli olarak gelecegini bizzat biliyorum...:D

10. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Hani ilkokul kitapları için yazarlar ya,''hem eğitici hem eğlendirici'' işte öyle birşey olmuş..Çok değerli,tecrübe dolu bir paylaşım,zaten forum dediğimiz şeyin de amacı bu,Teşekkürler..hem de çok..

11. rapido

rapido

Favori Kamış:
    sabır
    7sene

yedi senedir olympos'ta yaşıyorum (adrasana 12 km) sırtı çekip kuzu yakalayanla ilgili bin tane hikaye duydum birini görmedim. serbest dalış yapan güvenilir insanlardan etrafta dolaşan kuzuyu ise çok duydum.

olympos'ta kiloya yakın kuzu yakaladığım çoktur. malum balık işi birazda talih işi. doğru teçhizat, doğru zaman, doğru yem, birazda şans... neden olmasın!
    ama bahsedilen fiyatla bence çok fazla.
    bizim burada pansiyonun günlüğü 40 ytl (kahvaltı akşam yemeği dahil) isteyene, garantisi yok tabi ama bizim ufka tekneylede makul bir fiyat hep beraber öğreniriz nasıl yakalanıyormuş bu kuzu!!!

12. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Olaya bak bu harika kuzulardan yada burdaki adıyla avcıların nasıl dip yapısı olan yerde olduğunu agaşona gelip gelmediğini ne kdar derinde olup olmadığını bilen varmı????Mendirek sonunu birkaç kez denedim ama yazındı...Yarın öbürgün yine deneyeceğim fakat yöntem aynımı???YAt dibe agaşon yap varsa geliyomu??

13. ozan

ozan Ozan

namık abi bravo

ama adrasanlılar mafya kurup senin peşine düşerse bilmem:D

adrasan ve kuzu olayı namık abinin anlattığı üzeredir. gerisi bol fantazi

14. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Baskasi gelmeden ben hemen yazayim sayin Karagöz..... ;)

Paylasimin icin tesekkürler :D :D :D

Son düzenleme: 16 Ekim 2007
  15. esk balık timi

esk balık timi

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    haftanın en iyisi
    Ama kuzu olsa bile artık Adrasanda bir sorun daha var. balonlar 8 kg a kadar büyümüşler(5. yılda) ve yemlik palamutunuzu, zarganınızı, artık parçalamadan tek lokmada 2mm misinayı size hissettirmeden kancanızla beraber alıp gidebiliyorlar.

namık bizim başımızın belası israil sazanımız var sizinde balonunuz olmuş

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Ustadim bu balon baligi sirti esnasinda cekilen canli yeme yetisip mi , bahsettiginizi yapiyor? Eger boyleyse bu cok sasirtici.

17. Tuna Hunter

Tuna Hunter Deniz

En İyi Avı:
    Hannos
    Simdi sira bende!!

Ben bu bayram gene Adrasandaydım.
    Gecmis olsun.:D

Yemlik bulabildiğimce Kuzuya sırtı çektik..Gene sonuç aynı.. ;)
    Daha önce söylemistiniz:D

Madem yok niye mi hala kuzu avındaydım. Ben bunu hobi için yapıyorum ve boş dönmeyi de pek önemsemiyorum. Eğer sizin için de bu önemli değilse siz de yapın:D
    Yok yok baba.... siz devam edin, biz burdan keyifmizi alalim..... iyi ucuza geliyor:D

Ama işin aslı şu: biz gelmeden 1 hafta önce gene 20 kg lık bir kuzu alınmış ve şahidi de çok.
    Dogrudur.... haberler taaaa buraya bile geldi.:D

Ama kuzu olsa bile artık Adrasanda bir sorun daha var. balonlar 8 kg a kadar büyümüşler(5. yılda) ve yemlik palamutunuzu, zarganınızı, artık parçalamadan tek lokmada 2mm misinayı size hissettirmeden kancanızla beraber alıp gidebiliyorlar.
    Onuda daha önce anlatmisdiniz.:D

Bol yem lazım daha çok balon beslemek için:D
    Ne lazimsa söyle baba...... Uskumru dolusu TIR burda beklemede!:D

18. almora

almora

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    gördüm de cok ta yazdıklarınız kadar abartılacak birsey göremedim sadece:confused: ;) ;)

19. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Gene kuzu yakalayamamışsın :rolleyes: :D:D:D

20. almora

almora

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ya hemen baslama ...dogru söylüyorum ben abartılacak birsey göremedim alla alla:rolleyes: :)