Canım sıkıldı şöyle bir dolaşıp geleyim dedim İzmir-Çeşme-Ilıca-Alaçatı-Sığacık-Özdere-Pamucak-Kuşadası-Davutlar-Didim-Akbük-Bozbük-Şubük-Bubük –Kazıklı-Kıyıkışla-Tuzla-Güllük-Güvercinlik-Torba-Türkbükü-Gündoğan-Yalıkavak-Gümüşlük-Kadıkalesi-Turgutreis-Akyarlar- Akçabük-Bağla-Karaincir-Bitez-Gümbet-Bodrum-İçmeler-Mazı-Çökertme-Hanay-Ören-Akbük-Akyaka-Datça-Hisarönü-Orhaniye-Kızkumu-Selimiye-Bozburun-Turunç-İçmeler-Marmaris-Dalyan-İztuzu-Ortaca-Sarıgerme-Dalaman-Göçek-Fethiye-Ölüdeniz velhasıl lafı uzatmayayım Kalkan-Kaş- Demre-Finike-Antalya işte Bakayım dedim Güney Egede ne var ne yok Vaktim elverdiğince her koyu inceledim, bulabildiğimce balıkçılarla barınaklarında muhabbet ettim. Kıyıdan olta atanlarla görüştüm. Vardığım 3 sonuç var 1-Emekli oluca Ege’ye yerleşeceğim. Çünkü romatizmalı, kör, topal, çolak demeden Egede her şartta balık tutma imkanı var 2- Bu Yücel ya avlakları benden saklıyor yada balık falan tuttuğu yok hepsini tezgahtan alıyor. Zira ben ne zaman gitsem tamam burası dediği yerde olta kımıldamıyor 3- Kuzu için yeni destinasyon Sarıgerme
Eee artik Memleketin Amator balikcilik turizminde de soz sahibi oldun... Namik nereye biz oraya.... Dostum , kiymetli Ustadim yazdiklarini okuyunca hak vermemek elde degil. Boyle bir arastirmayi yapip bizlerle paylasmanda ayri bir guzelligin... Buyuk baliklarin nasil yakalandigi ve ne ozverilere katlanildigi hakkinda aslinda muhtesem bilgiler veriliyor.Bu sekilde calisan adam elbette onun karsiliginida muhtesem avlarla alir.Gordugumuz olay bir olta baglayip yem bulup salamak degil. Gunlerce hazirlik, arastirma, bos gecen avlarin sonunda sabretmek ve zafere ulasmak... Sen aslinda bize bunu ogretiyorsun. Degerli kalbini ve samimi calismani tebrik ediyorum. Sevgiyle kal Ustadim... Rast gelsin...(Uzun mu oldu... )
Sinarit'iniz sokan cins galiba . Trofeler mutlak gelir Sarıgerme'den Namık. Azmin sonunundan kaçan balık var mı ki? Ne güzel ortamlar keşfetmişssin yine yüreğine, emeğine sağlık. Sevgiler...
Usta helal olsun iyi bir araştırma gezisi olmuş senin için. Davutlar hakkında fikir ver bakalım bizim bilmediğimiz neler keşfettin
opr.dr.N@mik Azveöztutar sen bu isin yakinda kitabini yazarsin bu gidisle...tamam bu isi ögrenmissin biraz su levrek isine basla paylasim icin sagol ustad
namığı tebrik ediyorum güzel bir araştırma yazısı her ne kadar adrasandakiler bu yazılanlara kızsada haklı namık adrasan normal turizmin yanında balıkçılık turizmide veriyor onun için tadı kalmadı SENİ ALKIŞLIYORUM NAMIK
N@mık abi sen birtanesin gerçekten bir insan bukadar araştırmacı ruhlu olabilir tıpkı benim çocukluğuma benziyorsun Şaka bir yana abi tek kelimeyle ayakda alkışlıyorum seni..... Allah seni başımızdan eksik etmesin....
Gel abi sen Ege ye gel...Balık bol burada.Sadece 1,5 aydır '5-7' yüzünden izmirliler denize açılılamıyor hepsi o
adrasan olimpos ben bu hafta içi adrasana gidiyorum gelecek olan varsa beklerim sübye garanti kuzu -orkinos-kılıç kısmet
off abi of. bi plan yaptık hanım geziyi iki turluya çevirdi antalyaya geldim geri gidiyorum inşallah seneye bakalım
N@mık , valla işteyim , çalışacam diyorum , 2 dakka dinlenirken senin yazdıklarını okuyorum , haydaaa ne iş kaldı ne bişi , eline yüreğine sağlık kardeşim. senin anlatımın bir başka...
Bayramın 3, günü sabah erkenden damadım ile Sarıgerme de Münir Bey ile sözleştiğimiz kahvenin önündeydik. Münir Bey biraz geç kaldı, sübye için ağ atmış ama bulamamış. Saat 08 30 gibi denize çıkabildik. Önce çapari ve rapala ile yem aradık. Çapari ile tirsi yakaladık. Daha sonra bir oltaya önceden kalmış bir sübye, diğerine ise bir tirsi takarak dolaşmaya başladık. Yarım saat sonra benim elimdeki ucunda tirsi olan oltaya bir akya yapıştı. Yolu Sarıgerme ye düşecek arkadaşlara, Münir Bey ile tanışmalarını tavsiye ederim. Tok gözlü, görmüş geçirmiş bir arkadaş. Sizi balık tutmak için çıkartmışsa vakit doldurmaya çalışmıyor, balık tutturabilmek için çabalıyor. Ben Adrasan’da, Çeşme’de, Balıklıova’da, Mordoğan’da, Ildırı’da, Dalyan’da, vs birçok yerde tekne kiraladım. Her yerde kiralıyanlar için önemli olanın zamanı doldurmak olduğunu gördüm. Çoğunluğu zaten balık olabilecek yerlere bile gitmiyorlar. Münir Bey’in aldığı ücret de sembolik. Bu seyahatte bu balığı tuttuğum için çok mutluyum, ama bir o kadar da Münir Bey ile tanışmış olduğuma seviniyorum. http://img296.imageshack.us/img296/1648/akya2df3.jpg