lagos avı ve teknikleri hk.. yardım

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında seikott tarafından paylaşıldı.

1. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Merhabalar..
    Biraz araştırdım ama çok verimli bilgilere ulaşamadım. (genellikle balık gelirken ki av videoları):)
    Lagos balığının avlanmasında kullanılan teknikler ve genel av yerleri hakkında bilgisi olanların paylaşmasını bekliyorum..

2. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nesli tükenmek üzere olan hassas türlerden olması sebebiyle, tebliğ ile yasaklanmış olmasa da avlanması önerilmeyen lagos için av tekniği, vs. paylaşmaya istekli kişiler çıkmasa gerek böyle forumlarda.

3. Querorz

Querorz Fatih

Bu balık türü bir tek Doğu Akdeniz kıyılarında kaldı desek yersiz olmaz herhalde. Akdeniz'in diğer kısımlarında da belli bir popülasyon var ancak yok denecek kadar az olduğunu duymuştum.
    Hem spin avlanmada hem de yemli avlanmada kolayca yakalanabilir. Maalesef limit üstü, yani 45 cm üstü olanını ne gördüm ne de duydum diyebilirim. Bu yaz levrek amaçlı yaptığım 2-3 haftalık av serüvenimde yalnızca 2 levrek ve buna karşın 6-7 tane Lagos yakaladım. Yine hepsi limit altıydı. Kendi boyu kadar canlı yeme saldıran bir hayvandır. El kadar kefale saldıracak Lagos bile limit altıdır.
    Zıpkınla dalıyorum ara sıra. Sürekli limit altı Lagosların saklandığına şahit oluyorum.

Çok değerli ve asil bir hayvan. Allah aşkına saygı duyun şu hayvana.

4. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Arkadaşlar hassasiyetinizi ve siteminizi anlıyorum.sizleri bilemem ama benim için denizlerdeki her canlı değerlidir!, inancım gereği..Limitleri her balık için bilirim..
    Şu an denizlerimizde avcı balıklar ve bazı balıklar için tebliğ çıkarılmasada hızla popülasyonlarında azalma olmaktadır.Bu dünyada böyledir.
    Canlılara saygı duymayı kimseden öğrenecek değiliz elbette! kişileri tanımadan labuali ve ajitasyon dolu mesajlar söyleyeni bağlar.Benim içinde zıpkınla av tekniği hunharca gelmektedir mesela.
    Çokda uzatmadan bir gün oltama lahos balığı takılırsa gereğini yaparım.

5. zeplin33

zeplin33 ALi BİNAL

Favori Kamış:
    Ron Thonson TYran
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4
    En İyi Avı:
    Baraküda 85 cm
    Kendim hiç yakalamdım fakat sardalyayı tüm takıp beklemeli av yapanları gördüm, yakladıklarına şahit oldum öyle ufak tefek değillerdi, Mersin Büyük limanın içerisinde el oltasına sardalya takıp bırakıyorlar, biraz boşluk verip bir teneke yada şişeye tur atıp beklemeye başlıyorsun. Gerisi malum.

6. Querorz

Querorz Fatih

Saygisizlik ediyorsunuz. Sizin canlilara karsi olan tutumunuzu bilemem elbette ve mesajimda yazdiklarim limit alti baliklari alikoyanlara genel bir sitemden ibarettir. Bunun mesajımda apaçık belli oldugunu dusunuyorum. Size gonderme yapan en ufak bir kısım yok, ki zaten sizi tanimam etmem.