lambuka akdenizden sonra egeye geldi....

Konu, 'Bölgeler' kısmında kaptan444 tarafından paylaşıldı.

1. kaptan444

kaptan444 tayfun görgü

lambuka balığını bol miktarda bodrum civarında yada seyir halinde akdenize doğru çalıştığımız yatlarda sırtı ile çekiyorduk..kış aylarında izmirde olduğum için haftasonu teknemle açıldım allah ne verdiyse mercana çıpraya çalıştık eyvallah rıskımızı çıkardık bu arada bendeki sırtı hastalığı hiç bitmez ağıyolda attım dönüşte sırtımı yirmi dakka sonra misina kopacak sanki deli birşey vurdu zor bela aldık ne göreyim burda egede rastlanmayan lambuka bazıları papağanda der..şaşırdım ve bir iki derken dört tane aldık zevkli oldu avcılığı çok heyecanlı arkadaşlar bu hafta tekrar çıkıyorum haftasonu denizdeyim hava esmesse çok iyi...esersede essin körfez adalarında birinde kalır son zamlardan nasibini almış rakımızı yudumlarız.....;)

2. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Tayfun Bey lambukaya Ege'de rastlanmıyor demek yanlış olur. Çünkü ben kendimi bildim bileli İzmir/Dikili'de bu aylarda lambuka tutulur. Selamlar....

3. mesut025

mesut025 mesut atar

ayrıca kuşadasında da sürekli lambuka çıkar

4. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Evet, lambuka Ege`de ve Akdeniz`in diger tum kollarinda var... goruntusuyle de avciligiyla da cok nefis bir balik... tabi ufakliklar avlandikca onun da turu tehlikeye girdi, eskisi kadar gorulmuyor...

5. Çim adam

Çim adam Aydın

Didim'de kıyıdan şamandıra ile zargana yada sardalya ile yemleyerek Kasım- Mart arası lambuka yapar.

6. efe can

efe can engin

Favori Kamış:
    sprıt surf lıneeffe
    Favori Makine:
    okuma vsystem
    En İyi Avı:
    çupra 2.250gr
    aydın abi sizin tekniği kazıklı'da öğrendim ve yaklaşık 3 senedir'de hava kötü olduğu zamanlar'da kıyıdan o şekil lambuka ve istavrit avlıyoruz lambuka yaklaşık 5 senedir körfezde var herkese rasgele

7. efebolu

efebolu feza kurutlu

lambukaya dikkat

selam arkadaşlar bu sene çanakkale ayvacık gülpınar beldesi kumbağlar limandan acıldım teknemle .palamut çaparisi ile biraz dolaşayım diye .kuvvetli bı asılma ile 5 adet lambuka dalmış.yakalaması çekmesi zevkli ancak bu balığın şirküler ile tezgahta satışı yasak.yiyenlerde bünyeye göre zehirleme yapıyor.mide agrısı ile başlıyor ve titreme nöbeti ile safra cıkartmaya sebep oluyor.her bünyede bu olmuyor .bu bilgiyi paylaşmak istedim .evet bazı bölgelerde bu balığa papağan balığı veya çatalkuyruk da deniliyor.rastgele