Herkese merhaba... Avlandığım bölge gündüzleri iyi zargana yapıyor. Zargananın olduğu zamanlarda lambukalara rastladığım olmuştur. bunlar kimi zaman yunuslar gibi 3-5 li sürüler halinde sıçraya sıçraya zarganaları kıyıya sıkıştırıyor, kimi zamanlarda da kıyıya gelip 5 m mesafelere kadar sokuluyor, meraklarını gideriyorlar. hatta bütün sülünez attım birinin önüne ve şöyle bir baktı, güzel bir kuyruk hamlesiyle dalga yapıp kaçtı. ilgilenmedi bu denli cesur davranışlarda bulunan bu balığı avlamak için ne yapılabilir? vazgeçilmezleri zarganalar. hatta o kadar ki halı gibi zargana sürülerini kıyıya sıkıştırıyorlar... diyorum ki canlı zargana bırakma yapsam 2 iğneli bir takımla... acaba tutma olasılığım nedir? ya da bana ne önerirsiniz? ayrıntılı anlatırsanız eğer çok memnun olurum... avlandığım bölge 5-15 m arası derinliklerde. Herkese iri balıklı avlar dilerim.
Avlandığım bölge gündüzleri iyi zargana yapıyor. Zargananın olduğu zamanlarda lambukalara rastladığım olmuştur. bunlar kimi zaman yunuslar gibi 3-5 li sürüler halinde sıçraya sıçraya zarganaları kıyıya sıkıştırıyor, kimi zamanlarda da kıyıya gelip 5 m mesafelere kadar sokuluyor, meraklarını gideriyorlar. hatta bütün sülünez attım birinin önüne ve şöyle bir baktı, güzel bir kuyruk hamlesiyle dalga yapıp kaçtı. ilgilenmedi bu denli cesur davranışlarda bulunan bu balığı avlamak için ne yapılabilir? vazgeçilmezleri zarganalar. hatta o kadar ki halı gibi zargana sürülerini kıyıya sıkıştırıyorlar... diyorum ki canlı zargana bırakma yapsam 2 iğneli bir takımla... acaba tutma olasılığım nedir? ya da bana ne önerirsiniz? ayrıntılı anlatırsanız eğer çok memnun olurum... avlandığım bölge 5-15 m arası derinliklerde. Herkese iri balıklı avlar dilerim. Gerçekten şanslısın özellikle sabah saatlerinde lambuka oldukça hırçın olur ve oltaya düşünmeden saldırır.Bu nedenle sana önerim özellikle sabahları lambukaları görmeden önce oltanı suya atmandır. Olta için 60 gr ağırlığında şamandıra kullanmanı tavsiye ederim çünkü yemin iri olacağından eğer daha hafif şamandıra kullanırsan ileri gitmeyecektir. Misinan en az 0,35 olmalı buna lambukaların iriliğine göre sen karar vereceksin , önerim şafak vakti 0,50 öğlen 0,35 dir. Şamandıradan itibaren 20 santimlik bir köstek kullan çünkü lambuka su üstünde avlanır ve iğne boyutun en az 1 numara olmalıdır bunun da kararını sen vermelisin çünkü iri balıksa 1 numara iğne çalışmayabilir. Önerim iğnelerinin eğer sardalya kullanırsan hırsızlı, zargana kullanacaksan çift hırsızlı olmasıdır. Rasgelsin
Osman, benim bildiğim Lambuka en güzel sırtı ile avlanır. Ancak bahsettiğin merada bu kadar kıyılıyorlarsa sana önerim fazla dalmayan sahte balık ile at-çek yapman olacaktır. Lambuka'nın sabit yemlere, hareketliler kadar rağbet etmediğini biliyorum. Rastgele
değerli bilgileriniz için teşekkürler. lakin ben sardalya vs gibi ölü yem değil de taze alınmış zargana düşünmüştüm... yeni tutulmuş zargana takarsam takımımı nasıl olmalı? detaya inersek takımda kullandığım iğne seçimi balığın ölmemesi için en dayanıklı hali, savurmada zarar görmemesi için nasıl yol izlemeli vs...? biraz daha aydınlatırmısınız? bu arada sahte düşünmüyorum. denedim ama başarılı olamadım... canlı toplu takım daha cazip gibi... başka olta ile de uğraşabilmem için
Kardeşim, benim önerim Strike Pro marka siyah beyaz (010 renk kodlu) tek atışla üstüne gelmezse benim adım Johny Guitar değil Teknede avlanıyordum, solumdan teknenin önüne doğru yüzüyordu sahte de kamışın üzerinde hazır, 10 mt. önüne doğru attım balık gözden kayboldu makine cırrrrrrr. At çek ile tek atışta üstüne atladı. 2 kg üzerinde bir balıktı (20 gün önce) yeni sloganım: bütün sahteler yakalar, ama önce "strike pro" siyah beyaz yakalar. Herkese rastgelsin, selamlar.
anlattıgınız sahnede bulunan lambukalara ucunda iğnesi olan ne atsanız yakalarsınız. bencede sahtelerle daha keyifli olacaktır. silikon sahteler, sert sahteler, ve bana göre en keyifliside özellikle su ustu sahteler, cekerken peşine dusmelerini izlemek cok eğlenceli oluyor. peşindeki balıgın sırt yuzgecleri dısarda kalıyor falan..
12 cm slikon sahteler denedim. simli, siyah sırt beyaz göğüslü denedim. iş yapmadı... bu yüzden canlı zargana ciddi iş yapar gibi düşünüyorum... çift hırsızlı 1 no iğneli canlı bırakma yapacağım... toplu atmayı planlıyorum... inşallah tutarım da rekorum değişir...
kıyıdan denemedim ama tekneden 35 lik misina ile 2 numara sinek kanca ağırlık yok 5-6 kulaç misinayı suya salıyorum yem olarak fileto zargana kullanıyorum yem kendi ağırlığıyla iniyor her avımda 2-3 tane denk geliyor ama siz sürekli lambuka ile uğraşacam diyorsanız yem dibe kadar indiğinden tekrar çekip atabilirrsiniz yemin hareketli olarak suya inmesi balığı cezbeder
bugün canlı zargana bırakma yaptım. zargana 25 cm civarında yavruydu... 2 iğneli takımla denedim. sonuç hüsran... gün boyunca bir kez lambuka kendini gösterdi ( zarganalar şerit halinde sıçradılar ) o sırada da oltam suda değildi ... yemi değiştiriyordum. suda olsaydı atlayabilirdi diye düşünüyorum...
Sanırım şanssız bir gündü senin için. Bence devam et ve diğer kamışınla dipte avlanırken lambuka suda kalsın arzu edersen zargana yerine iri sardalye tak hem lüfer ve levrek şansında olur hemde daha ileri atabilirsin.
haklısınız ileri atışlar oldukça zorlaşıyor... peki lambukalar zarganalar dururken benim sardalyaya atlarmı?
aydın abinin dediği gibi gerçekten 10 numara takım izmir güzel bahçede bu şekilde avlanıyoruz denemeni tavsiye ederim rasgele
Merhaba. Ben avlandığım bölgede akşam üstü 20-30 metre uzağımda cinsini seçemediğim fakat suyu yararak ilerleyen bir balık farkettim. Hemen river2sea 10cm popperı yüzdüğü bölgeye atıp darbeli bir şekilde çekmeye başladım. Yarılan su ok gibi sahteme doğru gelmeye başladı, ben tam alacak şimdi derken son anda geri döndü..2 dakika sonra yine suyu yararak avlandığım iskelede 3 metre kadar önüme gelen balık masmavi parlayan bir lambukaydı. Bu kadar agresif bir takibin ardından son anda sahteyi almamak neden sizce?