Bize bu avın hikayesini de anlatır mısınız? Bir de teknik bilgileri de alalım mümkünse, böyle çok kuru oldu. Sadece fotoğraf değil, şöyle güzel bir hikaye de isteriz. Tebrik ederim bu arada, daha iyilerini de tutarsınız inşallah, rast gelsin.
21.10.2007 Günü önceden hazırlamış olduğum çıkrık ve diğer olta makinamı,takımlarımı aldım saat 02.00 da yola çıktım.Diğer arkadaşlarla buluştuk.Söke'de yem olarak mamunları aldık.Havada çok rüzgarlı ve yağmurluydu.Yolda giderken sabahleyin yağmurun ve rüzgarın duracağı konuşuldu ama yinede şüpheler vardı.Fazla uzatmadan avın hikayesine geçeyim.Sabah 07:00 tekneye bindik 45 dakika sonra avlağa vardık,kaptan çapayı atıp demirledikten sonra oltamıza mamunları takıp attık.Daha ikinci kez atmadan tekne taramaya başladı.Çapayı tutturamayınca başka yere geçtik.Oltalarımızı hemen suya indirdik ve küçük vuruşlar almaya başladık.Bunun sonucunda izmarit,kopez,kırma mercan,isparoz,mercan almaya başladık onlarla uğraşırken kaptan lambuka var dedi ve tek oltalı büyük kancalı olta atmamızı söyledi tabiki herkes ne olduğunu anlayamadı 10-15 dakika sonra bende lambukalrı görünce kaptana ne kadar derinliğe atmam gerektiğini sordum.5-10 metre yeter dedi.Hemen çıkrık oltamı aldım ve yakaladığım 6-7 cm isparozu sırt yüzgecinin altından geçirip suya bıraktım.(Delikli kurşun 75 gr)çıkrığın kalamasını açtım ve öyle bıraktıktan sonra diğer oltamla dip balığına devam ederken gelen sesten lambukanın zokayı yuttuğunu gördüm herkese yemi aldığını söyleyince hemen birileri kepçeyi hazırlayın dedi bunlar olurken ben kalama ayarını sıkarak başladım çekmeye herkes birşeyler söylüyordu ben devam ettim ama kalama açılıyordu tekrar sıkarak ve elimin baş parmağı ilede yardım ederek teknenin yanına getirdim arkadaşın yardımyla kepçeyle tekneye aldık güçlü balık olduğu için hala haeket ediyordu üzerine basıp penseyle iğneyi çıkarttıktan sonra kaptan dediki uğraşmayın bilek güreşinde sizi yener dedi.Bende kuyruğundan havluyla yakalayıp buzluğa koydum ama malesef sığmıyordu zar zor kavis yaptırdım ve sığdırdım kapagını kapattım.Böylece hayatımın en büyük zevklerinden birini yaşamıştım.Kısa bir soluklandım ve tekrar aynı yöntemle avlanmaya devam ettim.2. teknenin altına girerek misinayı koparttı.Yılmadım tekrar devam yine yakalayınca bu sefer teknenin yanına getirince hızlı bir hamleyle tekneye aldım onuda zar zor sığdırdım.Aynı şekilde 4 tane yakaladım 3.tane koparttım.Eğer küçük balık yakalayabilseydim sayı daha artacaktı çünkü akşam üzeri iyice saldırganlaştılar atar atmaz zokayı yutuyordu.Teknede tabiki başkalarıda yakaladı ama ilki ve sayısı en fazla bende idi.Böylece çok heyecanlı bir av sonunda güzel duygularla ama yorgun bir şekilde evlerimize geri döndük.Herkese böyle güzel avlar yaşaması dileğiyle...iyi akşamlar..
Çok güzel ve içinde değerli bilgiler barındıran bir av hikayesi olmuş. O heyecanı bize bire bir yaşattığınız için teşekkür ederim. Elinize, kolunuza ve klavyenize sağlık
Tebrikler arkadasım... Anlatım icin de cok tesekur ederim.. Sadece iki foto koyup anlatım yapmadan rapor yayınlayanlar ornek almalı...
tebrikler lambukalar çok güzel..Bizim orada alagündede çekmişler 2.5kg galiba süper bi gelişi varmış lambukanın..Lüferden bile daha çok zorluyormuş... bu balığı tutmak çok isterdim gerçekten
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14513 Yukarıdaki linkte de belirtildiği üzere Lambuka avı yasağı kaldırılmıştır. Avlarınız bol livarlarınız dolu olsun...