Lambuka avı

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında eylulruyam tarafından paylaşıldı.

1. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA SPECTOR 665 MAKİNA 14 BİLYALI
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    arkadaslar ben lambuka avına gidicem kıyıdan atış yapıcam ama hangi takımı kullanmam gerekiyor ve hangi yemi kullanmam gerekiyor? detaylı resimli bilgilerinizi bekliyorum arkadaslar...saygılarımla...

2. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Lambuka avı başladımı ? yakın zamanda avlayan veya gören oldumu ?

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
  4. LapinCash

LapinCash

Tam ben diyecektim caner abi demiş kıyıdan tutulmaz büyük balık lambuka kıyıya uğramaz.

5. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Merhaba,

Geçen yıl eylül ayında bodrum Turgutreis marinadan olta ile 2 kez lambuka tutuldu.

LAmbukalar çift geziyordu .. Bİrinciyi oranın yerlisi bir amca ahtapot takıp sadece bir kaç metre önüne savurarak tuttu. Mor mavi gibi çok canlı renkleri vardı..Baştan kuyruk ucua 80-90 cm kadardı ..
    Dİğeri ise o civardan bir gün boyunca ayrılmayan eşi olsa gerek üçlü iğneye zargana takılarak yakalandı..

Yalıkavak da da kıyıdan yakalanabiliyor bilginize...

6. 56562

56562 xxx xxxxx

Kuşadasın da kıyıdan canlı zargana ile lambuka tutulduğuna bende şahit oldum.

7. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Hayret, bi bize denk gelmemiş demek ki.. belki mevsime göre kıyıya kadar iniyorlardır, kim bilir.

8. 56562

56562 xxx xxxxx

Lambuka genellikle açık denizde yaşamakla beraber av peşinde iken bazen kıyılara yanaşmaktadır. Bu noktadan sonrası birazda kısmet oluyor. Kime denk gelirse artık.

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Daha önceki kurşun konusunda bahsettiğin surf kamış ve makineyle kıyıdan atarak ve linkteki olta düzeneği kullanılarak lambuka yakalanmaz. Yemin ağırlığıyla oltanın atılabileceği mesafe belli.
    Bu balık en azından onu kıyıya çekinceye kadar aksiyon da istediğine göre başka bir olta düzeneği bulmalısın.

Biraz internette araştırırsan lambuka, akya, tıral, kuzu ve benzeri balıkların kıyıdan avlanma yöntemleriyle ilgili çok sayıda yabancı kaynağa ulaşabilirsin.

10. Mavigok

Mavigok Gökhan

valla biz açıktanda avlayamadık.tatil için gittimiz Antalya Adrasan'da sabah 5'ten 10.00' a kadar bir tek vuruş alamadık. kayıkçıya verdiğimiz 50 lira da cabası ama ertesin gün 4 tane yakalamış bir kayıkçı gördüm yine orda

11. oktopus

oktopus

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Levrek 4300 gram
    Sayin Caner Bey,

lambukanin kiyidan tutulduguna hem defalarca sahit oldum, hem de kendim tuttum. Lambukanin sürü halinde iskele ayaklarinin dibinde gezindigini de gördüm cok kez.

Etrafta lambuka oldugunu biliyorsaniz ya da izlediyseniz, yem olarak ahtapot kafasindan kesilmis seritler (derisi soyulmus olacak) taktiginiz tek igneli, samandirali ya da zargana toplu olta kullanabilirsiniz.

Sevgi ve saygilarimla

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bu forumu çok seviyorum bu yüzden, yorum ekleyen arkadaşlara çok teşekkürler.

Lambuka avında mevsimlel faktörler ve su derinliği göze alınarak ava odaklanılırsa, sinarit palazlarında olduğu gibi kıyıdan avlar yapabilmenin mümkün olduğunu anladım.

13. ooztekin

ooztekin Özgür

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal &tesadüfen Akya....ama tartmadım..
    Bu arada belirteyim ..Gidenler görmüştür. Turgutreis marina en az 5-6 metre derinliktedir. Benim şahit olduğum av eylül sonu gerçekleşmişti. Oranın yerlisi amca kasnak oltaya 3lü kancaya ahtapotu sarıp lambukanın 3-4 metre önüne savuruverdi..Daha sonra avlayan arkadaş da canlı zarganayı yine üçlü kancaya kasnak dan benzer şekildehepimizin izlediği balığın önüne fırlattı ..Adamlar hiçbir şekilde kamış olta vs kullanmadılar zaten biz de ona hayıflandık biz kamış olta ile kupes tuttuk :D onlar lambukayı götürdüler :D

14. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    arkadaslar ben didimde avlanıyorum lambuka için iskeleye gidiyorum ordan atıyorum ve iskeleden baktıgımda birçok lambuka gördüm arkadaslar sürekli tutuyor ama ben yeni çıkçam o tarafa o yüzden takım ve yem için bilgi istedim.. ayrıca tadına bakan arkadaslar nasıl lezzetlimi bari???

15. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    lambuka için sahte yem!

arkadaslar lambuka için sahte yem varmı ve tutan varmı??

16. seymensedat

seymensedat SEDAT ERDEM

Favori Makine:
    RYOBİ 6000 VI
    Tekneden avlanırken kullandığımız takım ; beden için 60 lık misina, önüne fırdöndü, fırdöndüye bağlı 25 veya 30 cm. lik çelik tel vede çapa türü üçlü iğne veya yine beden için 60 lık misina, fırdöndü, yine 25 veya 30 cm. lik çelik tel vede ucuna bağlamak için 3 no lu tek iğne. Eti ise biraz ekşimsi oluyor, kıyıdan avlanmadığım için yukarıdaki takımlara ek olarak şamandıra da gerekebilir rastgele.

17. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Dostum geçen sene ramazan ayında gökçeada da tarih hemen hemen eylülün ortaları idi, tam bir lambuka şöleni vardı.Zargana yavrularının peşinde sürüler halinde avlandıklarını izledim.Kıyıdan yakalanırmı sorusuna gelince evet diyorum çünki ben yakaladım.Sana sadece kıyıdan ne yaptım ve nasıl yakaladığımı anlatacam. Kamıştan gelen misinaya batmayan bir ağırlık düşün mesela zargana topları birde sıyıtmanın şeffaf olanı var bunu bedene geçir ve klipsi tak sonrasında en az 1.5 metre beden koy eucunada topitop sapı ve çarpma iğne.Yeterki takımı ileri atabil.Gerisi kolay.Eğer civarda bu balık zar ise yakalamamak daha zor derim.Birde yanına zıpkın al balığı yakalayıp çektiğinde göreceksinki yanında en az on tane daha geliyor.Ayaklarının dibine kadar gelirler.

18. levrek hayalcisi

levrek hayalcisi tulga

Favori Kamış:
    albastar
    Favori Makine:
    lamda 40
    En İyi Avı:
    Çupra 750 Gr,Lüfer 600 gr,Trakonya 780 gr
    Lambuka Eylül ayı sonu ve Mayıs ayı sonu gibi Antalya Olympos açıklarında tutuluyor.Çok nadir kıyıya geceleri av kovalarken geldiğini duymuştum.

19. zafergulsen

zafergulsen zafer gülşen

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    henüz tutmadığım
    Lambuka denizin ortasında veya kıyıdan uzak yerlerde demek daha doğru olur. Ya dubaların altında ya bir materyalin altında yada gemiden açıkta bırakılan (marpol anlaşmasına uymayan gemiler :( bırakıyor.. ) çöplerin altında çok oluyor.. Kıyıdan hiç yakalayanı duymadım yada görmedim..

20. Yiğit ZENCİR

Yiğit ZENCİR YİĞİT

Favori Kamış:
    banax
    En İyi Avı:
    4 kg karakuLak
    Kıyıdan baLıkLa tutuLduğunu gördüm bu kadar kesin konuşmaya gerek yok bence