Marmaris'te Delikliyol koyunda lambuka avliyorum.Sirti cekiyorum bir de mantarla 14 metrelik misinayi kursunla sarkitiyorum.Hatta yanimda uzun sure bir lambuka surusu cevredeki kucuk balik surusunu yemek icin dolasti. Ben de surunun ortasina misinayla bir gumus baligi attim fakat yemediler.Acaba yemi mi degistirmeliyim,gumus baligi yerine kalamar,melanur, sokkan ya da baska bir yem mi kullanmaliyim?
Lambuka cesur bir balıktır hemen hemen dikkatini çeken herşeye atlar çoğu zaman yemi direk yutsa dahi kimileri daha şüpheci davranıp çupra gibi yemi alıp götürdükten sonra yutmayı tercih ediyor hatta o sırada huylandırırsanda yemi kusar.Bu gibi durumlarda kalamar daha sert yapılı olduğu için iğne hemen ağzına geçmiyor kalamarı kaptığı gibi kaçabiliyorda Ben en verimli sonucu tavuk göğsünde aldım 1 numara uzun pala beyaz delikli iğneyi 0.50 misinaya tek olarak kurşunsuz bağla büyük parça tavuk göğsünü tak teknenin ardından sal gitsin 30 kulaç arkadan su üstünde gelen bu beyaz yeme rağbet ediyor.Ayrıca jumbo karidesi kabuklu olarak da takabilirsin. Onun dışında sahte olarak sana şöyle bir sahte tavsiye edebilirim http://www.avpazarim.net/_A3-1646-yozuri-hydro-squirt-190-mm.htm
Marmariste yaşadıgım senelerde lambuh ahtapot bacagının uç kısımlandan 10 cm kadar kesilip iğneye takılarak yakalanırdı yaprak yem gibi..
150 metre misananın ucuna tek igne tak bi tanede zargana yakala tek iğneyi zarganaın derisinin altından haifçe geçir iğnenin ucu dışarda kalsın çevrede lambuka akya levrek hangi avcı balık varsa 30 dk içinde kesin yakalarsın.biz bu şekilde bir gunde 7-8 parça 4-5 kiloluk balık yakalıyoruz zarganalar geldiğinde
Bu konu hakkında daha önce açılan bir konu var,umarım işe yarar http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=2551 Birde aşağıda kkgm nin yayınladığı tebliğ mevcut,yanlış anlamadım yada yanlış yorumlamadıysam lambuka avlanması yasak olan türler arasında gösteriliyor. http://www.kkgm.gov.tr/sirkuler/37-2.html
Okan merhaba, 37/2 sirküler (şimdilerde ismi Tebliğ) nuh nebi zamanında kaldı, tarihi çok eski. Sonrasında birkaç kez revize edilip yeniden yayımlandı. En güncel hali 2 gün önceye ait. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Lambuka avı serbest, boy limiti yok. Kızıldenizin göçmen balıklarından, günlük kişi başına 5 kg. avlanabilir. Selamlar.
Bilgi için teşekkür ederim Nuri Abi, kkgm sirküleri diye arattığımda ilk çıkan sayfaya girdim,tarihine hiç dikkat etmemiştim
Genel anlamda yavru balıkların en rahatı, gümüş balıklarıdır. Diğer yemlenen balıklar gümüş balığına fazla rağbet etmezler. Hatta sardalya yavrularıda bunu fırsat bilirler ve gümüş balıgı sürülerinin aralarında kendilerini saklamaya çalışırlar. Bu da benim şahsi gözlemimdir.
Lambuka demişken kısa bir kaç bilgi akdeniz için... yabancı bir siteden bulmuştum... lampuka hakkında kısaca: yaklaşık değerler,,, 2 ila 4 yıl arası ömürleri vardır genellikle 2 yaşından sonra ölürler 1 kg gelen balık yaklaşık 6 aylıktır 10 kg gelen balık 1 yaşındadır 2 m ye kadar büyür 25 kg a ulaşır . 6 aydan itibaren erkek bireyler dişiye nazaran daha iri dir 1 yaşına gelen balıklar tam anlamı ile erişkin sayılır 5 aylıktan yaklaşık 30 cm den itibaren ilk yumurtalarını vermeye başlar senede 2 veya 3 kez yumurtlar ureme 30-35 derece arasıdır yani 8-10 kg bir balık tan aşasını tutmak etik olmaz....yazık olur..
Maksadimiz kisileri afise etmek degil elbette. Sadece topluca bilinclenmemiz ve amator ruhla, baliga saygili av yapmayi ogrenebilmemiz icin ugrasiyoruz. Iste bilincsiz avciliga ornek bir video. Lambukalarin hem boyu hem de sayisi itibariyla tam bir skandal... Yazik... http://www.youtube.com/watch?v=oeZeHS7dOOQ
Evet kardeşim haklısın, aynı olayı 50-60 cm lik kılıç yavrularındada gördük.. balık avı adı altında toplu gezi tertipleyen tur teknelerinin bilinçsizliği.. zaten ava giden insanlarında büyük kısmı bilmez.. ortaya çıkan manzaralar böyle olur.. balık avı yatıran teknecinin vs çok iyi bilgi sahibi olması gerekir.. ha diyeceksinizki.. nerde oyle adam... hoş olsada işin ticari yanına baktıgımızda tekneci iflas eder.. oda ayrı konu..
Görüntülerin sadece iki dakikasını seyrettim daha fazlasını seyretmek istemediğim için kapattım ama gerçekten yazık,çok yazık banghead
Bende marmarise yeni yerleşen bi amatörüm bu delikliyol koyu neresi acaba , kimse bilmiyor.Muvaffak bey size bişeyler sormak istiyorum,ben hisarönünde avlanmaya çalışıyorum ve resmen balık yok denemediğim olta kalmadı desem yeridir bana bi tavsiyen olurmu marmaris civarı için ufak bi kayığım var sadece hanım ve oğlumla gezerim ne yazıkki henüz kayda değer bişey tutamadık.
yaklaşık35 senedir balık avlarım. daha hayatımda elinde terazisi olan bir balıkçı görmedim. bu beş kilo muhabbeti çok komik
ne alakası var.sen hiç elinde terazi olan balıkçı yada balık tutan gördünmü. görmedin. eee kim uyuyor bu saçma kurala. bak balığa birdefa yumurtlama izni ver. yeter. dünya balık dolar önemli olan bu.
35 senede 5 kilo balığın ne kadar geldiğini anlayamadın mı aga? Pazarda hıyar seçince torbaya, pazarcı tam 1 kilo geldi abi deyince, hey yavrum be baban da mı pazarcıydı, elim terazi gibidir diye pişmiş kelle gibi sırıtırız ama millet olarak, o nasıl olacak? Hava atmaya geldi mi bir sürü avcı 500 gr'lık balığa 1 kilo geldi yazıyor(terazi mi var), o nasıl olacak? Balık bir kere yavrulasa yetiyor da, Hayvan besleyenler dişiler menepoza girene kadar doğurtuyor, o nasıl olacak? Başbakanımız bile en az 3 kez yavrulayın diyor, o nasıl olacak? Hey yavrum hey, 22 kiloluk orkinosu neyle tarttın aga?