Lanet Balon

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Yamtar15 tarafından paylaşıldı.

1. Yamtar15

Yamtar15 Mustafa YILDIRIM

En İyi Avı:
    18 Ekim 2006 da 3 kg dı büyütüm 12 kg oldu.
    iki üç aydır devamlı gittiğim avlakta hiç olmazsa 3-4 karagöz,3-4 alibereke aldığım biyer vardı. bu haftasonu gittiğimde oltada tık yok. en sonunda sanırım avcı balık var galiba diyerek iğneye sübye kafası takıp bıraktım. daha yem dibe inmeden yoklamaya başladı, misina gidiyor asıldım ben de. yemden bi kısım koparmış galibi misinayı çekerken yemin arkasından koca koca 3 balık. ne olduklarını anlamadım gözümün önünde kaptı yemi tabi bende heyecan tavan yaptı. ama balığın kafası yaklaşık olarak 3 cm yukarı çıkarınca balon olduğunu anladım zaten anlamamla birlikte misinayı koparması bir oldu. o balonları görünce orada balık olmayacağını anlayınca takımları toplayım döndüm.
    bu meretten kurtulmanın yolu yokmu arkadaşlar. daha yeni yeni sevmeye başlamışken amatör balıkçılığı tüm hevesim kaçıyor böyle olunca. balık tutamadığıma, giden takımlarıma mı, o takımları yapmak için harcadığım zamana mı yanayım.

2. nihat rose

nihat rose nihat

Favori Kamış:
    kıyı avcılığı
    En İyi Avı:
    şu anlık hayal
    kötübir av günü geçirmişsiniz bunu anladım fakat balon'un ne oldugunu anlamadım :confused:

3. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    Mustafa abi, Balon böyle lanet bir hayvan... tuttuğumuzu geri suya bırakmamaktan başka yapacak bişeyimiz yok. onla martıları beslemek tek yapabileceğimiz mücadele şekli... Acıdır ki gittikçe sayıları ve ebatları artıyor. onu gördüğünüz anda avlağı değiştirmenizi tavsiye ederim. Bizim balıkçılar onu yem olarak kullanıyorlar gayette güzel balık vuruyomuş bu yeme ancak ben buna taraftar değilim, çünkü karaciğeri ve safra kesesi ve bikaç kısmı daha yüksek oranda toxic madde içeriyor ve deri temasında da tehlikeli olabilir diye biliyorum. onun için uzak durmakta yarar var. Aklınızda olsun geceleri balon oltalarımızı pek ziyaret etmez. avlağınız gece avına uygunsa birde gece deneyin. Avınız içinde üzüldüğümü belirtmek isterim. geçmiş olsun. Heves kırmak yok amatör ruhla yola devam ! =) daha denizlerimizde balık çok günler uzun. Rastgele !

4. focali35

focali35 volk@n

Favori Kamış:
    alba-star force/apnea power point zıpkın
    En İyi Avı:
    sargoz 1,5 kilo,turna 2 kilo,mırmır 1.3 kilo
    sonuç olarak sevmesek ve varlığından rahatsız olsak bile şunu unutmayalım ki o canlı da değişen ekosistemin bir parçası ve o bir balık.yani..sudan başka bir yerde yaşama şansı yok,deniz onun evi.belki bizim denizlerimize sonradan yerleşen,yayılmacı bir tür.ama..ekosistemide değiştiren bir şekilde yine İNSANOĞLU..üstelik ne kadar kızıp sinirlensek ve hatta biraz keyfimiz kaçsada,tekneden arkadaşlarla avlanırken balon,takımlarımızı,kurşunlarımızı kestiğinde yukarıda bir espri konusu oluyor,yada muhabbeti geçiyor kesin..yani öyle yada böyle bu hayvanın adını telaffuz edip reklamını yapıyoruz bir şekilde..:cool: